recenze

Brain Hotel

Brain Hotel

V roli poslíčka budete muset zachránit město před šílencem. Ano, nic inovátorského a originálního, ovšem i tak tento počin minimálně za vyzkoušení rozhodně stojí. Nabízí totiž poměrně zajímavé zpracování, a to v dnešní době rozhodně není málo.
Ano, délka hry je skutečně velkým nedostatkem tohoto kousku. Ohled musíme ovšem brát i na to, že se jedná o adventuru, kterou lze hrát i po internetu, kde si ji můžete spustit přímo v prohlížeči. Když se navíc podíváte na obrázky kolem, jistě uznáte, že při větší komplexnosti by hra velikostně narostla do mnohem větších rozměrů. Osobně jsem tedy rád, že alespoň takové tituly dnes vznikají.

Byl bych ale nerad, kdybyste si mysleli, že je tato gameska úplně jednoduchá na dohrání. Pokud v tomto žánrů nemáte vůbec žádné zkušenosti, nejspíše se chviličku potrápíte, ale vše má naštěstí své logické opodstatnění, takže dříve nebo později se na konec probojují stejně všichni. Příběh jsem nastínil už v perexu, proto jen ve stručnosti. Do děje budete vtaženi prakticky ihned, když se vám v komixovém stylu sdělí, oč vlastně jde. V roli poslíčka budete mít za úkol doručit balíček jednomu hostovi v hotelu, ovšem při splnění tohoto zadaní se možná budete divit, kdo všechno dneska navštěvuje ubytovací zařízení. Vše se tedy zvrtne a před vámi se objeví nové poslaní, které byste měli pro dobro lidstva co nejlépe splnit a jak už jsem zmiňoval, nebude to tak obtížné, jak to možná nyní vypadá.

Co mě ale potěšilo, bylo dobře zvládnuté audiovizuální zpracování a poměrně pěkně zpracované prostředí. I když lokací není mnoho, vše krásně k sobě ladí a vy tak po celou dobu budete mít pocit, že se vám do rukou dostala opravdu kvalitní adventura. Ano, má sice své chybičky, ale vy se stejně nepochybně budete soustředit na plnění samotného úkolu. Jediné, co bych možná ještě vytkl, jsou možná trochu zdlouhavé rozhovory, které bohužel nemáte šanci přeskočit. To je ale skutečně poslední nedostatek jinak kvalitního kousku.

Tip: Pokud hledáte hru podobného ražení, rozhodně vyzkoušejte nedávný A Case of the Crabs!

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 2 =

frodopipin

frodopipin | 12.02.16 v 16:10

zajímavá hra


galerie

Brain Hotel Brain Hotel Brain Hotel Brain Hotel Brain Hotel

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce