recenze

Skidie 2

Skidie 2

Nasaďte si lyže, vystupte na kopec a svezte se mezi stromky dolů. Pokud zrovna nemůžete být na horách, zalyžujte si aspoň na počítači. Nečekejte však žádnou reálnou simulaci. Skidie 2 je totiž čistokrevná arkáda.
Letošní zima je na sníh opravdu bohatá. Podle meteorologů napadlo nejvíce sněhu za 40 let. Počasí je tak přímo stvořené pro zimní sporty. Také my přidáme svoji trošku do mlýna. Nedávno jsme zde recenzovali skvělý titul Ski Challenge 2005 - Bormio, který si získal nesmírnou popularitu. Stejně si vedl také první díl s jinou tratí, tentokrát z Rakouska - (Ski Challenge 2005 – Kitzbühel). Dnes máme opět co do činění s lyžováním. Oproti uvedeným hrám ale autoři chtěli zaujmout úplně jiné fanoušky. Dnešní lyžovačku má na svědomí vývojářský tým Icegames, který už má za sebou hned několik projektů. Žádný jsme však ještě nerecenzovali.

Skidie 2: Revenge of the Snow se nesnaží ztvárnit lyžování nijak reálně. Jedná se o čistokrevnou arkádu – jde tedy jen a jen o zábavu. Do svých rukou dostáváte sympaticky oblečeného hrdinu, navlečeného do čepice. Vaším úkolem je mu pomocí šipek vybrat tu nejlepší cestu při divokém sjezdu zasněženým lesem. Bránit vám v tom bude množství stromků, sněhuláků a dalších překážek. Naopak důležité je sbírat klasické pytle označené znakem dolaru. Za každý pytel dostanete 50$. Kromě toho jste také odměňováni za ujetou vzdálenost v závislosti na zvolené obtížnosti. Ty jsou celkem čtyři. První je přímo pohodová, ta nejtěžší je ale jen pro ty nejlepší zkušené lyžaře. Po úspěšném výkonu je připravena tabulka nejlepších. Přítomna je také oblíbená možnost hry pro dva hráče na jednom počítači. V boji dvou jezdců jde o to, kdo dojede bez pádu dál. Pokud se však chcete s kamarádem opravdu bavit, určitě si najdete mnoho jiných a lepších titulů. Skidie bohužel moc zábavný není. Chybí mu taková ta pověstná jiskra. Něco, čím by vás k sobě připoutal a nutil vás hrát znovu a znovu.

Také co se týče vizuální stránky není na tom Skidie 2 zrovna nejlépe. Celá hra se odehrává v malém okně. To však samo o sobě nelze považovat za nevýhodu. Grafika je ale takřka průměrná. Příliš se mi nelíbilo strohé zpracování a monotónnost tratí, kde by šel jistě udělat ještě velký kus práce. Po pár sjezdech tedy gameska omrzí a nic nenabídne. Přítomna je také hudba, ani ta však příliš neosloví. Tento další lyžařský titul se tedy určitě žádným hitem nestane. Mohu ho doporučit jedině ve chvílích, kdy opravdu nemáte co dělat. Začínat nějakou rozsáhlejší hru se vám nechce, ale přesto byste si něco rádi zahráli. Archiv je totiž malý a stáhnutí vám žádnou škodu neudělá. Pokud se však chcete bavit déle a lépe, zvolte raději něco jiného.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 5 =


galerie