recenze

Crack Attack!

Crack Attack!

Zahrajte si tuhle hříčku, ve které máte za úkol přemisťovat kostičky a spojovat je s ostatními. Na první pohled připomíná známý Tetris, ale uvidíte, že se v mnoha věcech liší. 3D grafika, pěkné zpracování a jednoduché ovládání, co víc si přát?
Jistě každý z vás zná legendární Tetris. Na podobném principu pracuje v dnešní době už veliké množství her, které možná ani Tetris nepřipomínají. Právě jednou z nich je i Crack Attack!, o níž bude tentokrát řeč. Jedná se o celkem slušnou gamesku, ale o tom si povíme až později. Teď už se pojďme podívat téhle hříčce na zoubek...

Teď již přejdeme od teorie k praxi. Po spuštění si můžete navolit jméno hráče a také mód. Můžete si totiž Crack Attack! zahrát i po síti, a to buď jako hostitel nebo klient. Po samotném vstupu do hry se objeví tmavé okno a vy musíte pokračovat kliknutím na libovolnou klávesu. Před vámi je oblast s mnoha malými barevnými čtverečky. Jsou různě přeházené a tvoří sloupce. Jak si asi všimnete, můžete pomocí klávesových šipek pohybovat jakýmsi značítkem. Vždy obsáhne dvě sousední políčka v řádku. Pomocí mezerníku můžete jednotlivé sousední čtverečky tímto způsobem otáčet. Vaším úkolem je propojit tak stejné kostičky v horizontálním nebo vertikálním směru o počtu tří a více. Pokud se vám to podaří, kostičky zmizí a ostatní se posunou na jejich místo. Přemisťovat kostičky můžete vždy bez ohledu na to, jestli po zákroku vznikne či nevznikne spojení tří stejných kostiček. Ale háček je trochu v něčem jiném. Ze spodní části totiž jednou za čas vyjede další řada náhodně navolených kostiček a tím se posune celá struktura o jedno políčko nahoru.

Navíc, shora na strukturu spadne červená plošinka. Pokud nebudete rychle jednat a nespojovat stejné kostičky, abyste snížili celkovou strukturu, dostanete se tak až k hornímu okraji. Když tam zůstanete bez jakékoliv změny delší dobu, je konec hry. Jakmile spojíte kostičky, které se přímo dotýkají červené lišty, ta se přemění na další kostičky a můžete s nimi dále manipulovat dle vašeho přání. Vše se počítá na body a postupem času se vše stěžuje. Musíte tedy jednat rychleji a snažit se co nejvíce sloupce snížit. Pomocí klávesy Enter si můžete přidat novou řadu z dolní části manuálně. Po skončení se v závislosti na výši dosaženého skóre možná zapíšete do tabulky nejlepších hráčů. Vidíte, že na tom není nic složitého. Ale je pravda, že příliš veliká podobnost s Tetrisem zde opravdu není vidět. Snad jen v tom, že pohybujete kostičkami a snažíte se je dostat z herního pole, abyste nenarazili na horní okraj...;)

Myslím, že už není třeba dále nic vysvětlovat. Nejlepší bude, když si tuhle gamesu stáhnete sami a uvidíte. Jen musím podotknout, že hudební a zvukový doprovod je zde zcela zanedbaný. Neuslyšíte prostě vůbec nic. Zato prostředí je ve 3D, takže se můžete těšit na nějaké pěkné efekty. Velikost souboru je také příjemná, takže určitě vám nic nebrání ve stahování. Doufám, že si užijete spoustu zábavy, zvláště při multiplayeru...

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 4 =

Lenca | 08.07.05 v 11:25

Je to fakt naprosto skvelacka hra!:D


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce