recenze

Narbacular Drop

Narbacular Drop

Chcete zkusit něco nevšedního? V tom případě jste na té správné adrese. Díky institutu DigiPen se k nám dostává titul, jenž se skutečně jen tak nevidí. Čím dále se ve hře navíc dostanete, tím více si vychutnáte možnosti, které tato logická hra nabízí.
Kisses, AtmoSphere či třeba Nix. Tak to jsou jen jedny z mnoha her, které jsme měli možnost okusit díky známému institutu DigiPen, který již řadu let zásobuje světovou herní scénu velmi zajímavými kousky. Lze v podstatě říci, že jejich členové, podobně jako Kyle Gabler a jeho tým z Experimental Gameplay, dosti experimentují. Neumím si totiž vysvětlit, jakože se jim stále daří vytvářet mnohdy naprosto úžasné kousky.

Mezi tyto zajímavé gamesky bych nepochybně zařadil i dnešní Narbacular Drop. Řeknu vám na rovinu, že nic podobného jsem v herní branži ještě neviděl. Kdo měl v tomhle větší štěstí, nechť se směle pochlubí v diskuzi. Než se pustím ale do jakéhokoliv popisu, rád obhájil důvod, proč jsem gamesku zařadil mezi logické. Tento důvod byl velmi prostý. I když vám to z okolních screenů nebude možná patrné, do žádné jiné kategorie hra zařadit nešla a ihned vám řeknu proč. Po vyslechnutí velice zajímavého a zároveň velice dojemného příběhu, kdy se dozvíte příčiny svého uvěznění, budete prakticky ihned vtaženi do hry. Vaším úkolem je se vždy dostat na konec levelu. Ten se skrývá vždy za kovovými dveřmi, kde je vždy znázorněna hlava démona – vašeho úhlavního nepřítele. Dostat se tam ale nebude vůbec snadné. Naštěstí máte k dispozici teleport. Ten se skládá ze dvou částí. Ze vstupní a výstupní. Obě části budete moci libovolně umísťovat po levelu (pouze na kovy to nepůjde) a směle se tak dostávat do těch částí místností, do kterých potřebujete. Možná vám tohle přijde nesrozumitelné, ale věřte, jakmile se ponoříte do hry, vše rázem pochopíte.

Vaše postava totiž neumí vůbec skákat a právě tyto dveře jsou většinou na vyvýšených místech. Ke vší smůle jsou většinou uzavřeny. K jejich odemčení bude vždy potřeba aktivovat nejméně dva tlačítka. Problém je v tom, že tato tlačítka se musí aktivovat současně. Pomoci si tak můžete buďto s bednami, anebo jiným dalším objektem, který je zrovna po ruce. Posunovat můžete tlačením, popř. využít již zmíněné teleporty. Čas od času bohužel narazíte na kutálející se balvan, který se musíte snažit za každou cenu odklonit. Zpočátku vám navíc hra může připadat nějak velmi složitě, ale věřte, že se stačí vždy trochu více nad daným problémem zamyslet a vše půjde poměrně snadno a i když se nezdaří, nejste limitování žádným počtem životů takže misi můžete opakovat kolikrát se vám zachce. Možnost ukládání či nahrávání pozic jsem zde sice nenašel, ale když už jsem věděl, jakým způsobem postupovat, po této funkci se mi nestýskalo. V průběhu hraní postupně narazíte na několik zajímavých momentů. Jmenovitě se jedná například o přebrodění lávy na krunýři želvy, kterou můžete pohybem myši ovládat či nasměrování teleportů tak, abyste mohli s dosti silným rozběhem překonat jednu opravdu nepříjemnou část hry. Detaily ale neprozradím, abych vás nepřipravil o ten skvělý zážitek, který tahle hra nabízí.

DigiPen hold v tomhle směru umí. Nemá ale moc smysl dnešní recenzi natahovat. Narbacular Drop se jednoduše povedl. Je to velmi zajímavý titul, který se může pyšnit nevšední hratelností a porci solidní zábavy, kterou moc titulů nepřináší. Lehký stereotyp se sice dostaví, ale vsadím se, že mnoho z vás to při vymýšlení jednotlivých řešení vůbec nepostřehne. Rozhodně stahujte, je oč stát!

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 4 =

homer | 28.01.09 v 17:30

jooo digipen je uplneee bozi

/*/ | 12.01.07 v 11:17

to by me zajimalo kdy se dostavi ten stereotyp.. nez sem se rozehral tak byl konec...

Koumes21 | 03.12.06 v 21:25

Přijde mi zvláštní poslední level. Napíše se You win!, ukážou se Credits a pak si dělej co chceš. Podle mě by hře prospělo více levelů. ASD: nevim proc bys musel davat vic jak 21 let, je ta hra snad nevhodná pro mládež. DigiPen je seriozní společnost a jen se snaží získat informace o "zákaznících". Já tam napsal pravdivé informace a je to v klidu, dokonce neposílaj ani spamy

ASD | 03.12.06 v 18:30

Musis dole zadat vek, potom tam nacvakat nejake veci (vsetko som si vymyslel) a stahujes, odporucam ti tam dat vek viec ako 21 inak si neplnoleta, aspon podla smernic Spojenych statov americkych

mambalinka | 03.12.06 v 17:13

tato hra mi nejde stáhnout,objeví se tam článek o Digi Pen a já nevím,co s tím,přestože bych si tuto hru velice ráda zahrála.Pomožte mi,prosím, děkuji

deby183 | 27.05.06 v 16:20

ahojky.


galerie

Narbacular Drop Narbacular Drop Narbacular Drop Narbacular Drop Narbacular Drop

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce