recenze

Hearthstone: Heroes of Warcraft

Hearthstone: Heroes of Warcraft

Hearthstone: Heroes of Warcraft je sběratelská karetní fantasy hra od vývojářského gigantu Blizzard. Proto se v ní setkáte se všemi zásadními postavičkami jejich výborných počítačových her včetně StarCraftu, Warcraftu a Diabla.
Na začátku hry vás přivítá dobře zpracovaný tutorial. V něm se naučíte vše o průběhu tahových soubojů. Je naprosto srozumitelný, takže s hrou by se měl sžít opravdu každý a to i v případě, že jste nikdy žádnou podobnou hru nehráli. Abyste však byli v obraze, pravidla hry rychle načrtnu.

Hraje se na tahy. Začíná hráč, který vyhrál los. V každém kole si ze svého balíčku karet táhnete jednu kartu. V každém kole také můžete zahrát libovolné karty – tedy pokud vám na ně zbude mana. Každá karta jí totiž spotřebuje různé množství. Pokud vám mana dojde, musíte ukončit tah, nebo například vynést bonusovou kartu, která vám v příslušném kole množství many instantně zvedne.

S každým novým kolem se mana obnovuje a její hodnota zároveň vzrůstá o jednu a to až na maximální úroveň 10. To znamená, že první kola jsou vzhledem k malému množství many spíše oťukávací, nicméně už tam se formuje strategie. Každá vynesená karta se totiž může podepsat na celkovém výsledku hry i jejím náboji.

Karty jsou pestré, jejich účinek se často doplňuje nebo ruší, a proto je třeba dobře přemýšlet jak o probíhajícím tahu, tak i o stylu hry v následujících kolech. Karta, kterou vynesete na začátku hry, vám totiž může chybět na jejím konci. Vynesením určité karty můžete dost dobře zapříčinit smršť protivníkových útoků, ale i jeho přechod do obrany.

Vzhledem k tomu, že Hearthstone: Heroes of Warcraft je karetní hrou, na strategicko-taktické stránce hry se do jisté míry podepisuje štěstí (někdy karty chodí, jindy zase ne). Ještě mnohem více se však na hře podepisují speciální vlastnosti určitých hrdinů, resp. určitých povolání. Jinak se hraje s kouzelníkem, který umí metat firebally, docela jinak potom se siláckým válečníkem, zlodějem, šamanem a dalšími.

Ve hře je celkem 9 hrdinů. Ty si otevíráte postupně s tím, jak ve hře plníte dílčí úkoly (např. vyhraj 3 bitvy, ukonči zápas fireballem atd.). Vedle speciálních vlastností hrdiny má každý hrdina i svůj speciální balíček karet, s nimiž se do bitvy pouští. Balíček karet je nepřenosný, takže začátky s každým hrdinou jsou docela kruté, neboť v ruce máte poměrně slabé karty. Hrou však postupně nasbíráte další a ani to nebude moc dlouho trvat. S tím však přichází na řadu nutnost sestavit si vlastní balíček karet, což je docela alchymie a s malými úpravami tak dost možná nikdy neskončíte.

Hearthstone: Heroes of Warcraft je po všech stránkách velice povedená hra. Najdete v ní propracované univerzum, kopec zajímavých postav a speciálních dovedností a k tomu možnost udávat si svůj vlastní směr, kterým se chcete ubírat. Oceňuji také pěkné grafické zpracování a sympatický free-to-play model, který vás po pár odehraných kolech nenutí k nákupu, jak to u podobných her bývá. Zde můžete pohodlně zdarma hrát a při troše zkušeností také vyhrávat.


LadyAmbientte

autor
Lucie Jiříková / LadyAmbientte

Skóre

98 %

další recenze tohoto autora


podobné renceze


    diskuze

    odeslat

    Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 4 =

    NS1NO

    NS1NO | 31.05.22 v 12:24

    text příspěvku

    Kalousek100

    Kalousek100 | 24.06.20 v 02:33

    Super hra.

    1Laugher

    1Laugher | 07.04.18 v 23:28

    Skvělá straregická hra, která mě nutí přemýšlet

    DráKula-Vobecká

    DráKula-Vobecká | 19.01.16 v 11:44

    jednoduche

    Laugher

    Laugher | 05.09.15 v 00:27

    Na začátku hry vás přivítá dobře zpracovaný tutorial

    Laugher

    Laugher | 03.09.15 v 02:09

    Hraje se na tahy

    Laugher

    Laugher | 31.07.15 v 02:23

    Zdánlivě jednoduchá


    galerie

    Hearthstone: Heroes of Warcraft Hearthstone: Heroes of Warcraft Hearthstone: Heroes of Warcraft Hearthstone: Heroes of Warcraft Hearthstone: Heroes of Warcraft Hearthstone: Heroes of Warcraft Hearthstone: Heroes of Warcraft Hearthstone: Heroes of Warcraft Hearthstone: Heroes of Warcraft