recenze

The Last Stand: Dead Zone

The Last Stand: Dead Zone

Jeden z mých nejoblíbenějších stylů přichází na Facebook a co více, tvůrcem této hry je Con Artist. Ti, kdo chtějí opět zažít survival dobrodružství ve městě plném zombíků, máte možnost vyrazit do prašných ulic.
Jak to tak už bývá, ty nejlepší věci člověk nalézá celkem náhodně, nebo o nich dokonce ani neví, dokud si o ně nerozbije palec u nohy. Dlouho jsem se k populárnímu tvůrci flash her nepodíval a o Dead Zone jsem doslova zakopl. Byla to bolest příjemná.

Ve vašem městě to zase jednou žije neživými a vy se stáváte vůdcem přeživší skupinky lidí. Tedy nejdříve jste to pouze vy, ale postupně se k vám budou přidávat další, čímž se vaše šance na přežití budou zvyšovat, ale i samotné potřeby a jejich obstarávání bude náročnější.

Vaše základna v jednom skladišti je totiž nejdříve právě pouze skladištěm plným haraburdí a pouze vystavěním pracovního stolu, postele, sběrného místa a obranných objektů vyplňujete ukazatel, který indikuje, kdy se k vám přidá někdo nový. S více lidmi rostou požadavky, a tak upgradujete a stavíte lepší a sofistikovanější objekty.

Jenomže nic není zadarmo a vy budete nutně potřebovat dřevo, železo a látku pro objekty plus pití a jídlo pro členy vaší přeživší skupiny. Připočtěte k tomu různé nepoužitelné předměty (noha stolu, roztrhaný polštář, vidlička, skříň a desítky dalších) plus zbraně a máte opravdu dlouhý seznam, který ani obchodní dům nezajistí. To je právě druhá část hry, kdy se vydáváte do ulic plných zatraceně rychlých zombií.

Vbourat se a vyplenit nějaké to místo vyžaduje přímo vás, nebo můžete misi zadat tak, aby ji zainteresovaní vyplnili automaticky, ale tím občas přijdete o opravdu zajímavou náplň. Na určeném místě každého jednotlivce ovládáte zvlášť a udělujete jim rozkazy v podobě „jdi tam, podívej se, jestli se z toho dá něco použít“, zatímco dalším dvěma hlídáte záda a střílíte jednoho nepřítele za druhým.

Tím možnosti nekončí, hra je sice pouze v betě, ale už si autor chystá takové věci, jako možnost upravovat desítky zbraní, tvořit vlastní, mnohem lépe využívat různé části nalezených předmětů a tím mnohonásobit obsah a kombinace. Dalším skvělým kladem je svoboda, nejsou zde žádné body energie, pouze čekáte, až se někdo vrátí z mise, nebo dokud není něco dostavěno, toť vše. Jinak si můžete dělat, co chcete. Jestli patříte k spíše negativním přeživším, můžete také útočit na jiné skupiny. Je toho tolik, že se to snad ani nedá vyjmenovat.

Budoucnost slibuje další náplň a možnosti, které jsou už sice viditelné, ale nefungují. Na jednu stranu škoda, ale aspoň se můžeme na něco těšit.

hrát na facebooku

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 3 =

Peter Snyder | 18.03.24 v 17:43

Pozornost prosím, jsem soukromý věřitel, nabízím půjčky do 2% je společnost legitimní se ctí a vyznamenáním, že jsme připraveni, vaše problémy finanční, nabízíme všechny druhy pomocných půjček. Pokud potřebujete půjčku jakéhokoli druhu, kontaktujte nás na našem e-mailu: creditunion014@gmail.com

Peter | 18.03.24 v 17:42

Pozornost prosím, jsem soukromý věřitel, nabízím půjčky do 2% je společnost legitimní se ctí a vyznamenáním, že jsme připraveni, vaše problémy finanční, nabízíme všechny druhy pomocných půjček. Pokud potřebujete půjčku jakéhokoli druhu, kontaktujte nás na našem e-mailu: creditunion014@gmail.com

Peter | 18.03.24 v 17:42

Pozornost prosím, Jsem soukromý věřitel, nabízím půjčky do 2% je společnost legitimní se ctí a vyznamenáním, že jsme připraveni, vaše problémy finanční, nabízíme všechny druhy pomocných půjček. Pokud potřebujete půjčku jakéhokoli druhu, kontaktujte nás na našem e-mailu: creditunion014@gmail.com

Peter | 18.03.24 v 17:41

Pozornost prosím, Jsem soukromý věřitel, nabízím půjčky do 2% je společnost legitimní se ctí a vyznamenáním, že jsme připraveni, vaše problémy finanční, nabízíme všechny druhy pomocných půjček. Pokud potřebujete půjčku jakéhokoli druhu, kontaktujte nás na našem e-mailu: creditunion014@gmail.com Zájemci o půjčku by měli vyplnit a vrátit níže uvedené údaje žadatele o půjčku: Název: Požadované půjčky: doba trvání: Země: Účel půjčky: Měsíční příjem: Telefon: Rod: Čekáme na formulář žádosti o půjčku ihned, bude vyplněn a co nejdříve se vrátí. S pozdravem. pan Peter Snyder. M.D. Credit Union International Ltd.

francoispin25@gmail.com | 01.09.23 v 01:51

Prosím pozor, Som pán François Pinault a chcem vám prispieť. Pre viac informácií ma prosím kontaktujte na môj email. francoispin25@gmail.com

zlokop

zlokop | 20.06.15 v 11:51

Mohly by to dokončit

ZA11DA | 04.02.14 v 00:42

Chci se zeptat. Hru hraji na Facebooku ale chtěl bych ji začit znovu hrát prosím jak na to.. Děkuji


galerie

The Last Stand: Dead Zone The Last Stand: Dead Zone The Last Stand: Dead Zone The Last Stand: Dead Zone The Last Stand: Dead Zone The Last Stand: Dead Zone The Last Stand: Dead Zone