recenze

Hello Adventure

Hello Adventure

Od nezkušeného chlápka až po schopného hrdinu v zářící zbroji? V Hello Adventure to jde a autoři z Free Lunch Design přesvědčili, že to jde i bez placení. Pojďme se tedy vydat do magického světa.
Tvorba samotného avatara nedává příliš mnoho možností, ale nabídka není zas tak omezena, aby si člověk aspoň něco nevybral. Samotný začátek je absolutní klasikou všech RPG her na Facebooku. Krátky tutorial, první level up, základní pokyny a už se hrnete do samostatné hry.

Hello Adventure je výborné hraní si na hrdinu. Začínáte vždy v základním táboře, který se postupně rozrůstá podle toho, koho zvládnete zachránit. Různé bytosti jsou schopné vám dávat a vytvářet různé bonusy, předměty a speciální útoky. Další fází je výběr míst, která můžete prozkoumat a kde narazíte na různé nepřátele a poklady. Obě jmenované skupiny jsou hojně zastoupeny. Samotný boj probíhá tak, že přijdete do pole, ve kterém můžete vy nebo váš soupeř útočit a střídáte se v mlácení. Většinou dojdou životy nejdříve vašemu soupeři, a tak shrábnete odměnu a jdete dál. Neexistuje zde ŽÁDNÁ energie, takže jste limitování pouze svými červenými životy.

Visuální stránka je parádní, vše hraje barvami, ale velmi příjemně a kontrolovaně. Postav, monster, bossů je požehnaně a to stejné se dá říci i o úkolech a přímo hromadách předmětů. Ty se dají i zakoupit, ale není to až tak potřeba.

Ke hře mám ovšem jednu větší výtku. Je to nepříjemné sbírání surovin a zdrojů pro vylepšování budov ve vašem táboře a tvoření použitelných předmětů. Buď máte velké štěstí a něco najdete při prolézání temných hvozdů, jeskyň a hradů, nebo máte tunu přátel, kteří vám vše posílají. Některé oblasti jsou odemčeny pouze, pokud máte tolik a tolik přátel, ale to už je klasika.

Naštěstí je vše ostatní v pořádku. Hratelnost je na vysoké úrovni a nestalo se mi, aby mě hra omrzela. Postupně zlepšování hrdiny začne být pomalejší už po pátém levelu, ale pokud máte štěstí nebo slušně plníte úkoly, vždy se aspoň jednou za den někam vyhoupnete.

hrát na facebooku

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 5 =

wes_p | 23.11.11 v 05:18

Proběhl masivní update. Takže si můžete dát repete:-).

wes_p | 12.11.11 v 21:31

Povedený, i když klasicky facebookovský... :-)


galerie

Hello Adventure Hello Adventure Hello Adventure Hello Adventure Hello Adventure