recenze

Tetris Stars

Tetris Stars

Jde vůbec ještě udělat revoluci v takové legendární hře jakou je Tetris? Tetris Stars se nám na Facebooku představuje s novou myšlenkou a můžeme s klidem říci – tohle vás bude bavit.
Kdyby se vás před dvaceti lety zeptali, jestli bude Tetris v dnešní době stále populární, asi byste jenom pokrčili rameny. Ono najít něco nového v tak jednoduše stavěné hře je práce pro mnohé mozky. Tetris Stars přišla jak blesk z čistého nebe. Proč si nezakopat do hloubky a přitom skládat kostky?

Nejsou potřeba rýče, krumpáče nebo jiné věci. Vy totiž skládáte kostky tak, abyste nejenom tvořili plné řádky, ale hlavně vyplňovali díry v zemi. Jakmile se vám to povede, tak lajna horniny zmizne a vy se dostáváte dále. Hnacím motorem a také tím nejdůležitějším přímo ve hře jsou hvězdy, které vám dají nejenom více času, ale také body a každá se počítá pro zvýšení vaší úrovně. Vždy máte na hru pouze 1 minutu, čas se dá sice po cestě nabrat, ale rozhodně nepřesáhnete dvě minuty na jedno kolo. Samotné skládání kostek je také velmi jiné. Neotáčíte nic, neposunujete nic. Hra vám nabídne několik možností, kam základní tvary umístit, a vy vyberete podle vás ten nejlepší, konec, tečka. Klasičtí Tetris hráči jsou tedy ochuzení, ale z mého pohledu tato rychlo akční skládačka skvěle funguje.

Co se krom tohoto základního formátu dále nabízí? Plníte úkoly, ty přirozeně nejsou propracovány nějak do hloubky. Většinou se jedná o – uhraj tolik a tolik bodů, vytvoř nějakou zajímavou řetězovou reakci apod. – ale jako určitý motivační prvek to šlape. Také bonusy velmi napomáhají. Jejich samotné promítnutí ve hře funguje ve stylu hvězd, akorát místo času a bodů se stane efekt, který zastupují (bomba vypálí kus hlíny, meteorit se probourá do hloubky).

Sociální zapojení hráče je omezené, což v těchto hrách není žádné překvapení, prostě soutěžíte o to, kdo z vašich přátel dá více bodů. Jsou zde i peníze, za které si kupujete bonusy a tady má hra nedostatek. Pokud jste aktivní hráči, tak vám prašule dojdou velmi rychle a jejich příjem ve hře je docela pomalý.

Tetris Stars je opravdu milým překvapením, které vrhá nové možnosti do Tetrisu a svým rychlým spádem a zábavou nejspíše chytne každého. Ne všichni u ní dlouhodobě vydrží, ale to už je čistě na vás. Takže fajn zábavu a pevné nervy s občas protivným dabingem


hrát na facebooku

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 4 =


galerie

Tetris Stars Tetris Stars Tetris Stars Tetris Stars Tetris Stars