recenze

Car 97

Car 97

Přichystali jsme pro vás další hříčku, v níž se posadíte za volant auta, jemuž pod kapotou řičí obrovská koňská síla, přichystaná vás dovézt do cíle jako prvního. Techniku máte, ale co schopnosti?
Závody automobilů viděné z vrchu, řečeno jako klišé - z ptačí perspektivy, nyní převládají na freeware scéně nad závody „tradičního“ pojetí. Důvod je prostinký, jednoduché ovládání, žádná složitá grafika a v neposlední řadě skvělá zábava! Pokud byste chtěli vyzkoušet některé takové hříčky, můžeme vám nabídnout mimo jiné třeba eXtreme Race, což jsou klasické závody; pokud máte raději silnější stroje, je zde pro vás Slot Car Racer, to jsou pro změnu formule. Naprosto legendárním zástupcem této sorty simulátorů je Trabi II. Tentokrát je ale na pořadu dne Car 97.

Jak z předchozího odstavce vyplývá, jedná se o závodní hru, na niž má hráč možnost nazírat z ptačí perspektivy. Ani další jmenované výhody se Car 97 nedají upřít. Ovládání je velmi jednoduché a intuitivní. Plně si postačíte s kurzorovými šipkami. Ještě před samotným závodem máte možnost si vybrat mezi jakýmsi šampionátem (píšu jakýmsi, neboť o žádný šampionát nejde), kde jsou závody řazeny za sebou tak, že do dalšího se dostanete až po vítězství předchozím, nebo se projedete na okruhu, jenž jste si sami stvořili v editoru. K tomu se dostanu dále, nejprve něco k první možnosti. Abyste vyhráli na okruhu, stačí vám porazit jen jednoho soupeře, víc jich totiž není. Soupeř se nedá zařadit mezi bůhvíjak silné, spíše bych řekl, že hlavní překážkou ve vítězném tažení si budete sami. Trať se různé klikatí a problém je, že pokud zatáčku jak se říká "nevyberete", pěkně se od ní odrazíte. Ne příliš, ale přece. Tento princip byl použit už v mnoha gamesách a je vpravdě prudérní. Klikatice jsou závod od závodu těžší a připadá mi, že i protivník se časem nepatrně zlepšuje, tím si však nejsem na sto procent jistý. V zásadě se domnívám, že postupovat budete lehce, při nejhorším na druhý pokus. Každý závod má pět kol. Nyní bych se rád kratičce zmínil o editoru, jenž je vám v Car 97 plně k dispozici. Pohodlně si zde sestavíte svou vlastní dráhu a ihned ji můžete vyzkoušet. Při hraní mě napadlo, že ono autíčko má opravdu dobrou akceleraci. Stačí se malinko rozjet a okamžitě vyskočí rychlost na 248 km*h-1, což už se počítá.

"Car 97 asi opravdu bude podle toho, že ji autor vytvořil roku 1997", napadne vás při pohledu na grafiku. Ale což o to, to by se dalo skousnout, jde přece hlavně o zábavu, o jednoduchou zábavu, tak nač zbytečně komplikovat grafiku. Tam bych ani nehledal nějaké velké zápory. Myslím, že grafika je jednoduchá, není to nic, co by vás donutilo posadit se na zadek, horší je to ovšem se zvuky. Řev motoru je vyveden opravdu silně nepěkně. Během jízdy tak slyšíte jakousi podivnou smyčku, jejíž článek je tvořen hrozným vrčením motoru a tichým klapnutím. A to během jediného závodu uslyšíte milionkrát. Opravdu příjemné. Tahle gameska byla jednou z mála, které mě doopravdy donutily hned v počátku vypnout bedničky.

Jestliže jste fanouškem závodů a skousnete i horší technickou úroveň, nabízí se vám zde poměrně povedené dílko, jenž vás má šanci na čas zabavit. Soubor je poměrně malý, takže nenastanou potíže ani se stahováním. Takže, proč to nezkusit? Obrázek si uděláte každý sám a budeme rádi, když se o něj s námi podělíte ve fóru!

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 2 =

Ivosus | 27.11.04 v 12:10

Za dob ZX Spectrumu by to byla bomba, to je asi 20 let. je to prumer. Me se to osobne libi. V jednoduchosti je krasa

xman | 24.11.04 v 10:33

nejde to spustit, nejede to, zasekava to, zvuk je podelanej je to hnusny. musite sem davat kazdou hru za kazdou cenu jenom aby tu enco bylo????

mefis | 23.11.04 v 00:10

nejde mi to spustit z menu,co s tim??


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce