recenze

Snowboard

Snowboard

Rychlé prkno, spousta překážek, jednoduché ovládání, velká výzva. K tomu si předejte skvělou hratelnost a ďábelskou návykovost – tímto koktejlem se dostane sotva na 10% skutečné zábavy, která je v dnešní sportovní hře obsažena!
Ti z vás, kdo vlastní snowboard a tráví na něm každou volnou chvíli, mi určitě dají za pravdu, když řeknu, že větší zábava, než jet šílenou rychlostí ze strmého kopce, s větrem v zádech, snad ani není. Aby ovšem nezůstali ochuzeni ti, kdož sněžné prkno nemají, tak je tu pro ně dnešní hra!

Z názvu perexu a úvodu je jasné, že v dnešní hře se vžijete do kůže snowboardisty a na svém prkně budete zdolávat kopce a překážky na nich umístěné. Svého svěřence ovládáte pomocí myši, kdy pohyby doleva a doprava určujete směr, pohyby dopředu a dozadu naopak udávají rychlost jízdy. Pomocí mezerníku naopak skáčete a vězte, že to mnohokrát využijete. Zpočátku bude vaším úkolem pouhé objíždění praporků, kdy zeleně zbarvený praporec musíte objet zleva, červený naopak ze strany pravé. Později budete muset přeskakovat nastražené překážky či projíždět mezi bránami.

Za každou zdolanou překážku dostanete určité bodové ohodnocení, které se značně odvíjí od rychlosti, s jakou jste překážkou projeli. Pokud ovšem dojde ke kolizi, bude vám odečteno 500 bodů a jeden ze tří životů. Jakmile vám všechny dojdou musíte začít od znova. Ovšem nemyslete si, že vše zvládnete s jednou rukou na myši a druhou v nose (pokud preferujete jiné místo, prosím). Hra je docela obtížná, v tom ovšem spočívá ta výzva, hra totiž vaše výsledky zaznamenává na internet. Tímto způsobem si můžete měřit síly s hráči z celého světa.

Teď přecházíme k tmavším stránkám hry, ačkoliv to nejsou nijak výrazné chyby, určitě zamrzí. Tou první je značná kostrbatost grafiky, ač ve 3D, není zrovna nejlepší. Přesto je stále na co se koukat a za chvíli vám to ani nepřijde. Co ovšem musím vytknout je absence hudby či jakýkoliv jiných zvuků. Hra je tak naprosto hluchá a pokud si nepustíte vlastní hudbu, budete mít ze Snowboarder pouze poloviční zážitek. Škoda technického zpracování, být vše v pořádku dostane hra pár bodů navíc. Přesto je hra i tak více než dobře hodnocena, což znamená, že by jste si ji určitě měli stáhnout.

stáhnout hru

V tématech:

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 2 =

elf

elf | 20.01.15 v 17:35

jsou určitě lepší hry a bez zvuku nic moc

richi | 03.01.07 v 20:36

to je ale pičovina

ondra | 16.05.06 v 19:17

tahle hra se mi vůbec nelíbí :-( :-< :-$

leon | 18.04.06 v 15:48

chci

Denisa Krečmerová | 07.04.06 v 08:31

AHOJKY NEJDE MI SPUSTIT HRA

Marek | 04.04.06 v 15:48

nič!!!

Lukáš | 23.03.06 v 19:42

luky

Zdenek Tichy | 17.03.06 v 12:13

je to drsna hra


galerie

Snowboard Snowboard Snowboard