recenze

Ski Challenge 2010

Ski Challenge 2010

Zimní lyžařská sezóna se po takřka roce opět vrací na naše počítače v titulu Ski Challenge 2010. A tak nazujme lyže, sevřeme hůlky a pokusme se v tom těsném pestrobarevném trikotu dojet dolů v co nejrychlejším čase. Z minulých let už o této sérii leccos víme, a tak toto sjezdové lyžování není zas až tak velkou neznámou.
SC vždycky vynikala pěknou grafikou a možností registrace na internetu. Nejinak je tomu i v letošním pokračování.

Pokusům o štěstí na strmých svazích předchází malé šlechtění vašeho avatara. Určíte si jednak pohlaví a jednak kombinézu, kterou můžete šmrncnout nějakou tou šílenou barevnou kombinací nebo vzorem. Pak už se jde na svah, kde je asi největší kámen úrazu. Pokud se nezaregistrujete příslušným způsobem, budete odkázáni pouze na trénink a vůbec všechny vaše možnosti v oblasti výběru tratě budou jaksi okleštěné. Po registraci se můžete zúčastnit aktuálního turnaje, s čímž také souvisí výběr tratí. Každý cyklus turnaje značí logicky jinou trať. To ovšem není v porovnání s minulými ročníky nic nového a dalo se to čekat. Takže si vezměme přístupnou trať a jede se dolů.
Je pravda, že nevím, co za novinky bych si představoval v oblasti sjezdu ze svahu, a tak jsem jen zaplesal nad grafikou hry a dal se směrem vpřed. Hra vám sama nastaví optimální konfiguraci, což jednak trvá relativně dlouho a ani ten výsledek za moc nestojí. Povzbuzující křik a hekání, když kolem dokola nikdo nestojí, působí poněkud úsměvně. Na druhou stranu hra má vcelku slušný spád, pokud se nebojíte a lyže si dokážete nastavit. Také kamera z pohledu první osoby vypadá dobře a je to vítané zpestření. Co ale úplně nechápu, jsou „pravidla hry“. Když se vám podaří narazit do nějaké reklamy nebo branky, ztratíte sice pár vteřin, ale jedete dál. Ani tehdy, pokud minete branku, závod nekončí. Hra dělá všechno proto, abyste dojeli do cíle. Dá se to trochu omluvit s ohledem na to, že ve hře jde především o čas, o jehož hodnotu se předháníte s ostatními. Žádná věrná simulace se tedy nekoná.

Hra je excelentní po grafické stránce a jestliže vlastníte dostatečně výkonný stroj užijete si parádní sešup na dvou prkýnkách ze zasněženého areálu. Nevýhodou je pak delší doba konfigurace a fakt, že tato série se vlastně žádným způsobem nevyvíjí kupředu.

stáhnout hru

V tématech:

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 5 =

Kalousek100

Kalousek100 | 23.11.16 v 20:12

Dobrá hra.

MartyPilsen

MartyPilsen | 15.12.15 v 20:40

lyžovačka

elf

elf | 17.01.15 v 23:41

pěkné,chtělo by to realističtější fyziku,pády,poškození okolí atd.


galerie

Ski Challenge 2010 Ski Challenge 2010