recenze

Attrax

Attrax

Gravitace může být i problém. Zvláště v gamesce jako je Attrax, v níž máte za úkol gravitaci překonat a dostat k sobě různě barevné kuličky. Svým principem připomíná Tetris, ale ve skutečnosti je to hříčka úplně jiná. Chcete ji poznat? Tak do toho!
Přitažlivost a magnetismus jsou dnes již dobře známé a popsané fyzikální jevy. I když díky nim "držíme" na naší planetě, přeci jen může být gravitace někdy nepotřebná až otravná. Například v počítačových hrách je někdy přímo zdrojem problémů, nedokončení mise či nevyřešení úkolu. Podobně jako u hříčky Monkey Lander i tentokrát vám bude stát přitažlivost v cestě. Tak se na to společně podívejme...

Magnety, jak známo, přitahují kovy. I když v Attraxu se jeden magnet vyskytuje, nebude to s těmi kovy až taková pravda. Ale nepředbíhejme. Popíšeme si princip celé gamesy, to bude myslím celkem jednoduché. Po nutné instalaci a spuštění se objeví nejprve úvodní logo autora a poté už samotné Menu. Zde je hned několik užitečných položek. Nejzajímavější je asi Help, v níž najdete jasnou a stručnou nápovědu. Pak se také můžete podívat do Credits a rovnou se pustit do hraní. Hra je členěna na levely, které jsou od sebe samozřejmě odlišené podle rostoucí obtížnosti. Před sebou můžete vidět modrý kruh, v něm černý magnet uprostřed a kolem barevné kuličky. Principově Attrax připomíná známý Tetris, ale ve zpracování se od něj už zcela liší. Nejsou zde kostičky, nýbrž kuličky. Každou chvíli se na obvodu modrého kruhu objeví nová barevná kulička. Ta se začne pohybovat směrem do středu pole, zde si tedy můžete všimnout již zmiňované přitažlivosti. Vy můžete pouze upravovat cestu kuliček pomocí kurzorových šipek, stále jste ale pod vlivem gravitace.

Takže na to si dávejte dobrý pozor, je nutné na to stále myslet. A jaký je váš úkol? Pomocí šipek musíte dostat pohybující se kuličku k jiné kuličce stejné barvy. Jakmile se vám to podaří, obě kuličky zmizí a zároveň se vám ke skóre připočtou nějaké ty bodíky. Postupem času se dostanete do vyšších úrovní. To poznáte jednoduše zvukovým signálem a také značným zrychlením pohybu kuliček. Abyste se mohli rychleji orientovat, máte v políčku vpravo ukazatel kuličky, která bude následovat. V těžších levelech už se vše pohybuje tak rychle, že se to dá stihnout jen se štěstím. Hra končí ve chvíli, kdy už to nestíháte a různé kuličky se nahromadí na sebe až k okraji modrého kruhu. Poté se možná zapíšete do tabulky nejlepších hráčů, to samozřejmě závisí na výši vašeho dosaženého skóre. No a to je vše, co v gamese Attrax najdete...

A co říci závěrem? No není to klenot, spíše taková mini-gameska na krátkodobé pobavení. Autoři ale nezapomněli ani na hudbu a zvuky, takže alespoň něco. Vytknul bych ale to, že jsem narazil na pár bugů při pohybu kuliček a při vzájemné kolizi. Ale to se vám určitě také stane. Inu, nic není dokonalé. Ale nechci vám brát nadšení, pokud jste se do Attraxu zamilovali. Jestli se právě nudíte, nic vám nebude bránit v okamžitém stahování...;))

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 1 =

DiXiE | 24.07.04 v 23:34

tak ja nevim, ale tohle je o nicem, je to nemecky a je to blby ... a jeste blba hudba, za stahovani to nestoji :)


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce