recenze

Zetrix

Zetrix

Klasiky není nikdy dost. Tentokrát na vás čeká 3D zpracování známého Tetrisu. S mnoha perfektními efekty a možností hry dvou protihráčů přichází Zetrix. Nenechte se dlouho přemlouvat a zkuste tuto živoucí legendu mezi počítačovými hrami v 3D. ;)
S hrůzou jsem zjistil, že tu máme jen několik málo předělávek Tetrisu, které navíc nejsou zrovna moc kvalitní. Proto jsem se rozhodl to napravit a nabídnout vám jednu z nejnovějších verzí Tetrisu v opravdu skvělém provedení. S mnoha pěknými prvky a efekty, ale se stále zachovaným hlavním principem, přichází Zetrix ve 3D prostředí. Přeci jen ale jmenuji alespoň pár těch ostatních předělávek této gamesky, které tu na Freegame.cz máme. Jsou to například Crazy Tetris, XXXTetris, XWelltris nebo BeeNet Tetris...

Tak a teď už se vrhneme na popis. Nepochybuji o tom, že mnozí z vás již někdy klasický Tetris hráli. Přeci jen se ale mohou najít i tací, kteří o něm slyší poprvé. A právě jim teď vysvětlím princip. Samozřejmě čtěte všichni, alespoň si princip trochu připomenete ;)). Před spuštěním prvního kola se objevíte v Menu. Zde si toho můžete spoustu nastavit, grafiku, zvuky, ovládání, všechno. Dokonce i jazyk, najdete zde i slovenštinu. Otázkou je, proč ne i češtinu? ;)) Každopádně slovenština taky stačí. Pak už si vyberete mezi hrou jednoho hráče či dvou soupeřů. Princip je ve všech kolech stejný. Před sebou vidíte hrací pole. Shora začnou padat kostičky různých tvarů, jsou stejné jako v klasickém Tetrisu. Pomocí navolených kláves těmito kostičkami pohybujete a různě je otáčíte. Nakonec je necháte dopadnout na spodní část pole. A hned začne padat další kostička.

Pomocí manipulace s ní byste ji měli nějak napojit na již spadlé kostičky. Dělejte to nejlépe přesně, aby nevznikaly mezi jednotlivými kostičkami mezery. Když se vám podaří zaplnit celou řadu, kostky v ní zmizí a ostatní nad nimi se přesunou o jednu řadu dolů. V každé úrovni musíte docílit toho, aby zmizelo deset těchto řad. Když se vám to povede, postoupíte do dalšího kola. To je samozřejmě těžší, kostky padají rychleji, takže nemáte moc času na rozmýšlení. Vše se počítá na body a když prohrajete, můžete se zapsat do tabulky nejlepších hráčů. Hra končí ve chvíli, kdy už to nestíháte a vytvoříte komínek z kostiček tak, že už shora nemůže žádná spadnout. Princip je snad jasný, je to trochu návykové, tak to moc s tím hraním nepřehánějte ;)).

Zpracování tohoto remaku je naprosto úžasné. Vše je ve 3D. Kamera se může pohybovat, takže není nic stabilní (ale můžete si ji vypnout). Každý pád, pohyb nebo zmizení řádku kostiček - vše je obohaceno grafickým efektem výbuchu apod. Kromě toho se na pozadí pohybují různá světýlka, prolétáváte červí dírou nebo přiletíte na oběžnou dráhu planety. Prostě to nemá chybu. Dokonce je přítomna i hudba a zvuky, takže tu máme jednu z nejlepších novodobých verzí Tetrisu. Proto rozhodně na nic nečekejte a stáhněte si Zetrix, nebudete litovat. Sám jsem poznal, že tuhle gamesku musíte hrát pořád, je to jako droga. Takže to raději nepřehánějte, ať u toho nesedíte do čtyř ráno ;))...

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 5 =

antidote | 09.01.06 v 01:27

Tak by mne zajimalo kolik casu venoval autor tohohle clanku skoumani hry kdyz ani nezjistil ze multiplayer pres sit nefunguje?
Nepodarilo se mi spustit v ZETRIX sitovy multiplayer ani pres TCP/IP ani pres IPX/SPX. Vzdy se po navazani spojeni a spusteni hry objevy herni plocha pouze na klientskem pocitaci. Prohledavajice internet v nadeji na pomoc zjistuji, ze ani 1 recenzent na zadnem webu nenapsal nic podle ceho by se dalo usoudit ze jemu konkretne se povedlo tuhle hru hrat pres sit natoz pak uvesti jakykoliv screenshot ze sitove hry. Zjevne napsani takoveto recenze netrva dele nez 15 minut. JSEM SKLAMAN!


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce