recenze

Squib Ball

Squib Ball

Máme tu pro vás jednu opravdovou lahůdku z žánru arkád. Několik herních módů, neuvěřitelná rychlost, podlost protivníků, možnost dvojhry i čtyřhry, spoustu různých speciálních schopností, výborná hudba a skvělá grafika. To vše vás čeká ve hře Squip Ball.
Abych vás aspoň trochu uvedl do obrazu, bylo by dobré říct, o jaký typ arkády se konkrétně jedná. Každý si jistě vzpomínáte na gamesy, ve kterých jsou na protějších stranách obrazovky odrazové plochy a mezi nimi míček. Tak právě to najdete i tady, ale dovedené k dokonalosti. Základní herní princip je tedy stejný, ale jsou k němu přidány kvalitní inovace. Gamesa obsahuje tři mody.

Prvním z nich je Classic. Tento mód je postaven pouze na základním principu odrážení kuličky od plošin tam a zase zpět, až do doby než ji někdo nechytí. Nepřináší tedy žádné inovace, ale je to kvalitní zpracování stařičké klasiky.

Druhým je Squib Mode. Zde se již, na rozdíl od Classica, koule pohybuje takovou rychlostí, že za sebou nechává ohnivou čáru. Pohyb je zde umožněn nejen dvěma směry (nahoru a dolů), ale všemi směry v mezích svého „hřiště“. Což umožňuje zvýšit dynamiku gamesy a zároveň to klade větší nároky na šikovnost hráče.

Třetím a zároveň posledním je Pro-Mode. Toto je již ultimátní podoba hry, ve které se vám otvírají zcela nové možnosti. Pohyb je zde stejný jako ve Squibu, ale najdete tady také různé vychytávky. Patří mezi ně úder s falší, po kterém se míček pohybuje jako Lojza po deseti pivech, nebo úder silou, kdy kulička dostane velké zrychlení. Mimo to máte možnost teleportace plošiny, která vám pomůže stihnout úder, jenž jde zcela jiným směrem, než kam jste mysleli. Poslední schopností, kterou v tomto modu máte je vystřelení plošin do stran. Umožní vám to odpálit míček ať již stojíte kdekoliv. Teď si možná řeknete, že při stálém používání posledních dvou skillů není možné, aby vám někdy míček unikl. Musíte však brát v potaz, že stejné schopnosti má i váš protivník a při rychlosti hry brzo zjistíte, že ani s těmito schopnostmi není zase tak snadné udržet kouli v hřišti.

Hodnocení grafiky a zvuku pro mě nebylo nikdy příjemnější. Vizuálně je hra skutečně precizně zpracována a ve svém žánru se jí hned tak jiná nevyrovná. A pokud by někdo měl strach, že se to celé musí zkazit aspoň audio stránkou, pak je na omylu a zjistí to ihned po spuštění gamesy.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 3 =


galerie

Squib Ball Squib Ball Squib Ball Squib Ball Squib Ball

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce