recenze

Treasures of the Deep

Treasures of the Deep

V hlubinách oceánu je skryto mnoho pokladů. Povede se vám je získat jen za pomoci míčku a pálky v kvalitním zpracování starého dobrého Arkanoidu, který spojuje zábavnost svého prapředka z osmdesátých let s moderním 3D zpracováním?
Kdo by neměl rád Arkanoid? Vždyť jde o jednu z nejzábavnějších her na světě. To jediné také vysvětluje, proč neustále vznikají jeho remaky, přestože je mnohem jednodušší naprogramovat jiné gamesky jako Pac Mana, Tetris či GoMoku... Jedním z největších zásobitelů hráčské obce remaky Arkanoidu je uskupení tvůrců publikující gamesky pod jednotnou značkou Alawar.

Alawar vydal pod svou hlavičkou řadu klonů této klasiky - jmenujme například X-Ray Ball, AquaBall, Time Breaker, Strike Ball a Strike Ball 2 Deluxe, Roboball, NeoBall, Hyperballoid Complete Edition, FizzBall, Clash, Arkanoid 4000, Action Ball Deluxe a nebo také mnou zde dnes prezentovaný a nadmíru povedený Treasures of the Deep.

Jde opět o specifický kousek, který se od ostatních Arkanoidů odlišuje zpracováním i herní náplní. V jakémsi 3D prostředí budete rozbíjet zeď sestavenou z kostek, které jsou ovšem nakupeny na sobě i do výšky a to dokonce ve všemožných pyramidách. Pyramidy se postupně jak se do nich trefujete svým míčkem, rozpadají na menší útvary a tak se zbavujete celé zdi. Jakmile zeď celou odstraníte, následuje další level. Hra se odehrává pod hlubinami moře, jde v ní totiž o objevování pokladů ztracených ve vodách a tak se ani nelze divit, že tomu odpovídá i okolní prostředí jako například rostlinky, rybičky - vše samozřejmě dobře animované.

K tomu si také samozřejmě připočtěte řadu prémií padajících z rozbitých cihel - od těch běžných, které lze vidět snad v každém klonu legendární hry Arkanoid až po všemožné zbraně a efekty. Mimochodem výbuchy, pády kostek, používané prémie, vše je profesionálně animováno.

Kdo hry od Alawar zná, tak ví, že kvalitní zpracování je u nich běžným standardem a tak se nelze divit, že ani Treasures of the Deep není žádnou výjimkou a hrdě pokračuje ve vytváření dobré pověsti firmy. Za zpracováním této gamesky stojí developeři z Oberon Media a mně nezbývá, než jim s úctou gratulovat k vytvoření tak povedeného softwarového kousku, jakým mnou zde prezentovaná hra je, a který navíc nabízí 113 unikátních levelů.

Treasures of the Deep si zachovává zábavnost svého prapředka a přitom posouvá hranice zpracování do světa dnešních moderních a nadupaných počítačů. Tak neváhejte a račte stahovat, stojí to za to.

stáhnout hru
hakam

autor
/ hakam

Skóre

86 %

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 2 =

janice11

janice11 | 06.10.16 v 07:32

Tak to mě zajímá. Zkusím.

Joe | 21.09.08 v 18:28

Děkuji za informaci!!!

MUDr. Mstibor Háborů | 16.09.08 v 21:45

Stačí do Googlu zadat "Alawar Treasures of the Deep" a je to: http://www.alawar.com/games/treasures-of-the-deep/ Stojí 20 dolarů.

Joe | 16.09.08 v 14:43

Ahoj! Kde se dá stáhnout popřípadě koupit plná verze této hry?

regana | 29.01.08 v 17:22

Ahoj moc dobre

bohda | 19.07.07 v 08:50

paráda,paráda
škoda jen,že jen hodinu,ale stojí to za to


galerie

Treasures of the Deep Treasures of the Deep Treasures of the Deep Treasures of the Deep Treasures of the Deep

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce