recenze

Ollie Ostrich

Ollie Ostrich

Je libo jednoduché arkády? Ollie Ostrich nabízí putování modrého pštrosa se zajímavými úkoly. Přichází k nám z vesmíru a musí toho leccos zneškodnit a přeskočit, aby se dostal k několika zlatým vejcím, po jejichž sebrání se může přesunout do dalšího kola.
U arkád jsme si zvykli na různorodé hrdiny, což potvrdí i dnešní hopsačka Ollie Ostrich. Mimo jiné se však můžeme přesvědčit i s dalšími díly o tom, že obsazovat do role hrdiny prostého člověka už dnes zkrátka není in. Důkazem může být např. Crash Bandicoot 2D. Avšak nezavrhujme urostlé muže či nabroušené a po zuby ozbrojené ženy a vzpomeňme třeba na Diablo 3, kde zvolená postava naprosto vyhovovala. Někdy však není podstatné s kým hrajete, neboť všechny schopnosti se dají nacpat do jakékoliv postavy a vy si ani nevšimnete s kým to vlastně hrajete.

Vše začíná kolem, v němž se v rychlosti seznámíte s ovládáním, schopnostmi pštrosa a některými překážkami. Poté nacházíte vesmírnou loď, se kterou se vydáte na cestu proti několika asteroidům a po ní už na vás čekají kola s jasným úkolem. Projít každý místečko, vyhnout se nepřátelům, občas něco přeskočit a hlavně najít zlatá vajíčka. U nich většinou najdete na první pohled složitějšího protivníka, ale nelekejte se, stačí jeden výskok a máte vyhráno. Po sebrání vajec už nezbývá než najít exit a postoupit do dalšího kola.

Hra sice nesrší originalitou, ale pro mladší hráče je jako dělaná! Pokud máte problémy se složitějšími arkádami, nechcete u nich ani trochu přemýšlet, přijdete si na své. Jedinou překážkou by mohla být svislá stěna, před níž se musíte více rozeběhnout, aby jste jí překonali. Ale přiznejme si, nepřišli bychom na to i bez té nápovědy, která na nás čeká těsně před?

Když to vše shrnu, mohu Ollie Ostrich s jistotou určit pro mladé hráče, kteří teprve začínají a chtějí se jednou herně projevit. Hra je jednoduchá, solidně propracovaná, vše do sebe krásně zapadá, překážky nejsou nijak zákeřně sestaveny jako u zmiňovaného Crash Bandicoot 2D. Tudíž vše jasně napovídá tomu, že naši mladí hráči budou mít opět co hrát, aniž by zůstávali na mrtvých bodech. Zde opravdu nic takového nečekejte.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 4 =

Věra | 31.07.06 v 17:46

Zdravím, neví někdo, jak zneškodnit toho nepřítele, který lítá v nějaké raketě a hází bomby? Sebrali jsme tři shozená vajíčka a hra se nijak dál neposouvá.


galerie

Ollie Ostrich Ollie Ostrich Ollie Ostrich Ollie Ostrich