recenze

Fessie räumt auf

Fessie räumt auf

Roztomilý dráček přilétá na obrazovky našich monitorů, aby ukázal ostatním hodným příšerkám, jak má vypadat skvěle hratelná arkáda. Neztrácejte čas a radši stahujte, stahujte, stahujte!
Z německých luhů a hájů připlouvá tuctová hra s netuctovým názvem. Co se pod příznačným názvem Fessie räumt auf skrývá? Napohled roztomilá, co do hratelnosti precizní a do jisté míry i návyková hra. Pakliže se na něco v rámci freewarových titulů hraje, je to právě hratelnost. V případě Fessie je to vůbec nejvýraznější prvek, takže by úspěch měl být zaručen. Bohužel návykovost není vše. Nebo snad ano?

Nemám rád nezodpovězené otázky – předem tedy říkám: ANO! Vždyť co jiného než právě hratelnost nám může Fessie räumt auf nabídnout? Nic. Grafika ani zdaleka nevyhovuje dnešním zažitým standardům, na druhé straně v žádném případě neurazí. Hudba se cyklicky opakuje, ale přesto se neohraje, i když pořád budete vědět, že posloucháte jednu a tutéž melodii. Ale ta hratelnost… přiznám se, že ani nenacházím slov. Já, který jsem nikdy neměl žádné velké problémy ve vyjadřování svých pocitů, nevím. Nevím, nebo nechci vědět? Na tom už ani nesejde, myslím ale, že právě to je znakem dobré hry – chytí a už nepustí. Fessie chytla a už nepustila, u vás to doufám bude podobné, neboť bezpochyby má co nabídnout.

Takže si to projděme společně: O co ve hře vlastně jde? Námět originalitou nikterak nepřekypuje – jedná se vlastně o předělávku klasických arkád ve stylu Supaplex, v nichž máte za úkol na daných mapách posbírat vybrané předměty a nepřijít při tom k újmě díky všudypřítomným zloduchům. Co tentokrát budete sbírat? Inu zde bychom náznak originality našli – musíte totiž odstranit všechny odpadky. K tomu vám poslouží chřtán hlavního hrdiny jménem Fessie, který, jakožto malý dráček, nemá problém sníst od plechovky přes konzervy až po spreje naprosto vše. Zní to jednoduše? Nenechte se zmást, ačkoli totiž Fessie disponuje silným plamenem a odpadků se v žádném případě nebojí (ba naopak, bez okolků se jimi neváhá napěchovat), budete jednotlivé levely opakovat několikrát. Desetkrát, dvacetkrát, třicetkrát… jak kdy. Podle potřeby. Kupodivu ale vždy se společným znakem – bude vás to neskutečně bavit! Já jsem si při hraní doslova pochrochtával blahem. Fessie räumt auf vás dostane velmi záludným způsobem. Pomaloučku, potichoučku… a najednou probdíte noc ani nevíte jak. Hra toho může nabídnout ještě mnohem více, ale jakékoliv pochvalné ódy by myslím byly zbytečností. Za každého hovoří jeho činy, já tedy udílím zasloužených 90% - nesouhlaste-li, ukamenujte mě, ale stojí to za to!

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 2 =

moncax | 08.07.05 v 01:18

super hra-len škoda, že je krátka.


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce