recenze

Virtual In 2

Virtual In 2

Zápasy robotů byly vždy oblíbenou zábavou naší zkažené mládeže. Pokud jste tedy stejně jako já vyznavači této ušlechtilé kratochvíle, neváhejte a přečtěte si vše o této povedené gamesce ve stilu One Must Fall.
Asi každý z nás, kdo nebyl posledních patnáct let v komatu, nebo v podobné nezáviděníhodné situaci, již měl jistě co do činění s dnes již legendární hrou One Must Fall. Robotické mlátičky v uzavřené aréně sice nejsou nijak duchaplnou či poučnou zábavou, ale jedno dovedou mistrně - odreagovat nás.

S podobnou myšlenkou k nám také dorazil projekt s názvem Virtual In 2, takže konec prázdných plků a pojďme ke hře samotné. K dispozici máte celkem devět předdefinovaných robůtků s rozdílnými vlastnostmi a vybavením. Co se herních možností týče, můžete si buď jen tak potrénovat, zahrát si proti svému kamarádovi, ovšem pouze na jednom počítači, plnit jednoduché mise, nebo si v módu survival zkusit kolik nepřátel za sebou dokážete zneškodnit. Je zde také možnost vytvořit si vlastního robota, kterému posléze můžete zlepšovat jeho vlastnosti. Vylepšování svého svěřence si však musíte nějak zasloužit, takže je nutné nejprve vyhrát nějaký ten zápas v tréninku a až pak si můžete kýžený upgrade nainstalovat. Nečekejte ale od hry žádnou úžasnou propracovanost, neboť je naopak pojata až příliš jednoduše. Dalším vroubkem této jinak docela povedené freewarovky je tak trochu chaotické ovládání, roboti si totiž občas dělají co chtějí, a to je v zápase, který obvykle netrvá déle než půl minuty, dosti závažný nedostatek.

Celkem příjemná je možnost využívat při boji více útoků – někteří robůtci mají dva, jiní dokonce i tři. Každý z útoků se liší různou účinností a dobou nabíjení (po každém útoku musíte chviličku počkat, než bude zbraň opět připravena k palbě). Obtížnost je celkem dobře vybalancovaná, ovšem zkušenějším pařanům hra nebude činit přílišné problémy. Asi nejlepší na celé gamesce je grafika, která když pomineme to, že hrát lze pouze ve zmenšeném okně, nijak neurazí. Ozvučení také není nejhorší, v hlavním menu na nás číhá celkem příjemná melodie a samotné zvuky soubojů jsou také na poměrně slušné úrovni. Bohužel si jich však moc neužijete, protože délka hry je v minutách počitatelná na prstech jedné ruky pyrotechnika.

Virtual In 2 tedy nepřináší nic převratného, ovšem to od ní také nikdo neočekával. Podobných věcí je ale na freewarové scéně jako šafránu, čili by si jí žádný fanoušek staré dobrého OMF rozhodně neměl nechat ujít. Za zahrání tedy určitě stojí, takže pokud zrovna nemáte nic lepšího na práci, tak neváhejte a stahujte...

stáhnout hru
Windy

autor
/ Windy

Skóre

75 %

další recenze tohoto autora


diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 2 =

miras | 30.06.04 v 10:55

nejde to traky

mir | 25.06.04 v 15:52

Spustim otvori sa mi okno a to je vsetko. Neda sa na nic kliknut ani spustit.
Vam to ide OK?


galerie