recenze

Penguin Panic

Penguin Panic

Jste ubohý malý tučňáček a vaší milovanou rodinu vám unesou hnusní lovci. Co uděláte? Samozřejmě že se je vydáte vysvobodit! Povede se vám to? Zkuste si to sami v této povedené arkádě jménem Penguin Panic.
Hurá! Je tady další roztomilá arkáda, tentokrát s hrdinným tučňáčkem v hlavní roli. Jak již zřejmě tušíte, dnešní hra bude jedná z nekonečné řady plošinovek, nebo chcete-li skákaček, hopsaček apod. Autoři tedy jasně vsadili na klasiku – na podobné freewarovce přiznejme si zkrátka nejde téměř nic zkazit. Jak ovšem sami brzy po stažení sami zjistíte, povedlo se jim z tohoto žánru vycucnout vše dobré a ty stinné stránky povětšinou eliminovat.

Přejděme tedy přímo k jádru hry. Je samozřejmostí že Penguin Panic obsahuje svůj vlastní příběh, ten sice není nijak zvláště propracovaný, ovšem to se od něj ani nedá u podobných titulů příliš očekávat. Na začátku hraní se vám tedy objeví krátké intro, ve kterém budete svědky toho, jak se zlotřilí lovci v letadle zmocňují ubohých tučňáčků. Díky jejich nedůslednosti však na jednoho (toho nejmenšího, ale také nejodvážnějšího) zapomenou, a ten se pak s vaší pomocí pokusí své druhy zachránit. Jak tedy vidíte, příběh se v žádném případě nedá označit jako novátorský, či originální a díru do světa s ním ve světe filmu nikdo neudělá. Samotná hra je ovšem věřte mi daleko zajímavější. Bude se sice opět jednat o klasické přeskakování překážek, skákání na nepřátele, uhýbání padajícím krápníkům a tak dále, dočkáme se zde ovšem i mnohých příjemných překvapení, jako je například originální minihra na styl klasického Pacmana.

Nepřátel ve hře potkáte hned několik druhů, například chodící sněhové hlavy, nebo dokonce celého sněhuláka (na jeho zneškodnění je potřeba na něj nejdříve skočit, on se potom zmenší do podoby klasické hlavy a tu pak dalším dobře mířeným skokem dorazíte). Je také příjemné, že lze hra zhruba po každých čtyřech úspěšně odehraných kolech uložit, což bohužel zatím nebývá u freeware her zas tak často vídaným jevem. Za zmínku také stojí poněkud neobvyklá fyzika – jde o to, že se vám budou při chůzi smekat packy, takže si dejte pozor, jelikož zastavit na místě je zde nemožné. Když chcete vyskočit na nějaká těžko dostupná místa, mějte na paměti, že z místa neskočíte ani zdaleka tak vysoko jako s rozběhem.

Co se grafického zpracování týče, nelze mu nic vytknout, hra je sice dělaná v Game Makeru, v tomto ohledu nám ale nezbývá, než autory otcovsky poplácat po rameni. Zvuky a hudba jsou také bez problémů, takže všichni Máriovci už mohou bez obav stahovat!

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 1 =

Raill | 26.08.04 v 12:15

Prosím poradte! Dostala jsem se do 8. levelu, ale v druhým kole!!!! A jsou tam pruziny primo nad sebou a nejde na ne vyskocit! Prosííím poradte!!!


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce