recenze

Tribes 2

Tribes 2

Tribes 2 je pokračováním velmi oblíbené multiplayer on-line FPS akce Starsiege: Tribes a že přináší všechno co jste měli rádi na jedničce, ale mnohonásobně vylepšené, snad ani nemusím dodávat. Tato akční hra byla původně zcela komerční počin, což se však k naší bohulibé radosti změnilo a vydavatel Sierra předhodil celý pakl jako kompletní freeware.
Tato verze je plná, nijak omezená a obsahuje spoustu vylepšení, jak v rámci původního vývoje, tak také spoustu dárků od nadšené komunity hráčů. Například dva zcela nové herní mody, nebo také 32 nových map. Příběh je vcelku triviální, ale dostačující, protože to není to hlavní. Vypráví o boji jednotlivých lidských kmenů mezi sebou, které se odehrávají po celém vesmíru na různých planetách. Podíváte se tak do zapařené džungle, ale i na zamrzlý měsíc. Také narazíte na nelidskou rasu Biodermů, kteří věci dále komplikují a lidská těla používají k výrobě plazmidů, kterými posilují svoje válečníky. Tato rasa je hratelná i v multiplayeru, avšak nepřináší to žádné výhody, pouze pro někoho zajímavější skin. Na vlastní kůži budeme mít šanci je poznat v rámci single-playerové tréninkové kampaně, která ukazuje vylepšenou AI botů. Od minulého dílu doznala jistých vylepšení a na vyšší obtížnost skýtá docela dobrou přípravu na multiplayerové klání.
To co Tribes odlišuje od zbytku MO FPS je originální taktický prvek, který nabízí koordinaci velkého počtu hráčů. Je to vlastně takové digitální velitelství, kde vidíte celou mapu z ptačího pohledu a můžete koordinovat postup přátelských jednotek. Dále zde máme různé druhy vozidel, například antigravitační stíhačku. Ty nejsou jen na ozdobu, ale je vhodné využívat je v rámci bitev. Samozřejmostí je hlasová komunikace pomocí sluchátek a mikrofonu.
Graficky je na tom hra stále velmi dobře, a když to srovnáme se zbytkem freeware scény, tak se drží silně na špičce. V oblasti zvuku hra nabízí kvalitní standard komerčních her, i když mou Sourround Repro soustavu se mi v plné šíři zatím rozchodit nepodařilo. Možná jsem jen něco přehlédl. Pokud jste příznivci FPS žánru, berte všemi deseti, protože na freeware scéně dlouho asi nic lepšího nenajdete. A nezapomeňte si po stažení nainstalovat multi-player patch. V současnosti je k dispozici kolem 40 serverů a pokud se vám to nebude zdát, můžete si dokonce založit vlastní. Uvidíme se ve hře!

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 5 =

Drago | 31.08.10 v 16:45

když jsem zkoušel stáhnout tuhle hru tak to nešlo
vyplnil jsem ten kod klikl na download a hodilo mě to zpátky na recenzi a u jiných her mi to dělá taky
co mám dělat?


galerie

Tribes 2 Tribes 2 Tribes 2 Tribes 2

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce