recenze

Driftzone

Driftzone

Vesmír je od dob Star Wars oblíbeným tématem, kterého se chápou jak filmová, tak herní studia. Driftzone není film, nemá nic společného se SW, ale vesmíru a vesmírných bitev s asteroidy si užijete přehršel. Je otázkou, jak dlouho si jich budete užívat.
Driftzone je akční vesmírná arkádovka viděná shora. Ovládáte loď v nekonečném vesmíru a s její pomocí kosíte asteroidy, které se po rozstřelení přemění v asteroiďáta, a sem tam se vám do cesty připlete nějaký ten objekt schopný střelby (ufo, satelity), takže vám docela zatopí. Na výběr máte ze dvou módů, arcade a classic. Rozdíl je takový, že pokud přiletíte v classic modu ke kraji obrazovky ocitnete se na protější straně. No, a v arcade modu se obrazovka pohybuje s vámi, a tak nejste ničím omezeni. Krom toho si můžete vybrat jednu ze tří lodí, avenger, trident a classic. Krom svého vzhledu se liší způsobem střelby. Avenger střílí dva projektily s pomalejší kadencí, classic pouze jeden ale s velkou rychlostí a konečně trident střílí z obou konců lodí, tedy zepředu a zezadu.

Nyní si na paškál vezmu ovládání lodí. Samozřejmě se všechny tři lodě ovládají pomocí směrových šipek a mezerníkem žhavíte palubní kanóny. Jenže tam, kde by normalní člověk hledal zpátečku, tam TeamC3 nedal nic. Tím nechceme naznačovat, že autoři jsou duševně nevyrovnaní, ale to, že zpátečka ve hře prostě není. Ono se to zdá jako maličkost, ale jakmile šlápnete na plyn, nemáte jak zabrzdit. Leda byste stříleli a tím loď zpomalili, ale nikdy nedostanete nulovou rychlost. Vždy se budete pohybovat, což vám občas pěkně znepříjemní "boj" s asteroidy a dojde i k pár zbytečným kolizím. Pokud ale vezmete trident, bůh vám pomáhej. Díky dvoum střílnám na přídi a zádi nemůžete zpomalit, takže jste odsouzeni na vaše letecké umění.

Grafika hry je pěkně 3D i když malinko hranatá a nedetailní, přesto je na co se koukat. Aby to opravdu vypadalo, že jste ve vesmíru, cestujete kolem černých děr a planet. Podle nich jsem poznal, že jsem v naší sluneční soustavě, a tak se můžete pozdravit se Saturnem, Plutem, Marsem či naší matičkou Zemí. Ale nadšení rázem opadlo, protože vidět 3 planety Země na jedné obrazovce je přinejmenším divné. Zvuková stránka hry je rozporuplná. Je tu pár pěkných skladeb, ale jen pokud se dávkují v malém množství, hudba je totiž velice vlezlá. Bohužel se neustále opakuje, proto jsem ji vypnul a pustil si své oblíbené Rammsteiny. Zvuk střelby je směšný, ozývá se pouze DOSovské pípnutí.

Vesmírných her je tolik, že se dají přehazovat vidlemi a do budoucnosti by bylo lepší pořídit si kombajn. Proto, pokud chce nějaká hra uspět a být pomyslným drahokamem mezi šutry, musí být originální, zábavná a nápaditá. Driftzone je pouze zábavná, ale jen dočasně, hlavně díky ovládání lodi a monotónnosti hry. Kde mám ty vidle?

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 1 =


galerie

Driftzone Driftzone Driftzone Driftzone

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce