recenze

Time Command

Time Command

Nejde, nejde čas vrátit zpátky, nejde, nejde, čas nespoutáš… tak s tímto hitem lámal Láďa Křížek hitparády za mých pubertálních let. Filmaře občas napadne, že za určitých okolností čas poutat a vracet lze, obvykle je z toho paskvil, ve kterém logiku a návaznost nehledá ani ten největší optimista. Ale jako téma hry? To by mohlo být zajímavé.
Někteří z vás možná Time Command znají jako komerční hru, ovšem autoři se rozhodli nám věnovat dárek. A o co tedy kráčí? Opratě času má v rukou klasický záporák, který obyčejným smrtelníkům nedovolí se v čase posouvat jinak, než dopředu - tedy tak jak jsme si už zvykli :-), ovšem je o svou nadvládu připraven a to ho, jak jinak, pěkně naštve! Nyní je rozhodnut získat vládu nad časem zpět a až se mu to podaří, musíme ho pro jistotu zničit – ó, jak brilantní nápad – a s ním všecko živé a neživé. A to se zase nelíbí nám!

Začíná to dobře, viďte? Bohužel, samotná hra je spíše zklamáním. Ano začíná to vskutku skvěle. První mne upoutala hudba. Celé intro, menu a volba vašeho arzenálu probouzí chuťové pohárky jako vůně linoucí se z kuchyně půl hodiny před podáváním krmi o nedělním poledni – a nakonec jakoby to vše patřilo do zcela jiné hry. Protože princip stoleté dosovky Paratroopers ve velmi podivném 2D prostředí, kde prd záleží na tom, jaké zbraně jste si zvolili, poněvadž jsem nezaznamenala žádný rozdíl v likvidaci soupeře, nepřipomíná řízek s bramborovým salátem, ale spíš oschlý sendvič. Ani další úrovně nevykazují vyšší míru inovace. Prostě pár starých nápadů slátaných dohromady horkou jehlou a uloženo v lesklém obalu. Avizované cestování různými periodami historie počínaje pravěkem taky není natolik rozpracováno a využito, aby to napravilo výsledný dojem. Což je veliká škoda. A ještě jedno minus pro příznivce stříleček – žádná krev.

Konečný verdikt, příběh v sobě nese větší potenciál, než byl využit. Součásti hry je velký počet levelů a množství úkolů, takže pokud vás TC zaujme, je zde reálná šance, že vás bude bavit dlouho. Vyzkoušejte, když je to konečně zadarmo.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 4 =


galerie