recenze

Attack From Outer Space

Attack From Outer Space

Německy mluvící vesmírná střílečka. Se svojí malou neohroženou raketou musíte proletět obrovským množstvím všemožných nepřátel, kteří na vás útočí a snažit se pomocí svojí palby naopak zničit je. Zda se dostanete až na konec hry, bude záležet na vašich schopnostech, postřehu i umu. A taky trošku na štěstí i chuti vytrvat. Staňte se kapitánem vesmírného vojenského korábu.
Nevím, jak vy, ale já jsem odchovaný na osmibitech, přesněji řečeno na osmibitových herních zařízeních typu NES. Takže mojí srdeční záležitostí jsou arkády, 2D plošinovky a 2D střílečky. I dnes tu máme jednu pěknou 2D vesmírnou střílečku, která nese název A.F.O.S. neboli Attack From Outer Space a za to jsem rád. Tato hra na vás bude mluvit německy, vznikla totiž u našich západních sousedů a na svědomí ji má vývojář Karl B. Schmitz.

A.F.O.S. vychází spíše z her složitějšího rázu s větší propracovaností, v nichž na vás dokola neútočí jeden a ten samý vesmírný druh, nýbrž se řítíte stále dopředu či nahoru a objevujete stále nové nepřátelské druhy, mimozemšťany a raketky. Nejde tedy o klon her typu Galaga, Galaxian nebo Space Invaders a právě proto bych gamesku doporučil k vyzkoušení všem příznivcům vesmírných stříleček, protože nejde o klon něčeho již stokrát viděného - i když podobnost s jinými hrami tu bohužel je.

Hlavním cílem tedy bude proletět s vaší raketkou určitou vesmírnou trasu a co nejdéle vydržet odolávat ostřelování protivníků řízených počítačem. Na druhou stranu byste se navíc měli snažit tyto protivníky trefit a sestřelit je svými zbraněmi. Úkolem je doletět co nejdále a nasbírat co nejvíce bodů.

Mezi levely zde existuje i možnost vylepšovat se, nakupovat lepší vybavení a zbraně. Gameska je velmi dobře hratelná, chytlavá a tak u ní lze vydržet kdykoliv, když budete mít trošku více času nazbyt, ať už při dlouhých zimních večerech nebo při nudných letních bouřkách strávených u PC.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 5 =


galerie

Attack From Outer Space Attack From Outer Space