recenze

Alienvasion

Alienvasion

Dávná otázka zda je ve vesmíru život, byla zodpovězena. Ano, je. Bohužel pro nás, má onen život mnohem vyspělejší technologii a bůh ví proč nás chce všechny zabít, nebo přinejmenším unést. Pokud se vám tedy na Zemi líbí a nechcete ji jen tak opustit ze dne na den, nemáte jinou možnost, než se pustit do boje.
Alienvasion je hrou, jenž vychází svým strohým a dále nerozváděným příběhem ze stařičké automatovky Space Invaders. Nicméně je její princip celkem odlišný. Máte za úkol bránit město plné obyvatel. K jeho obraně vám dobře poslouží dvě děla, se kterými je možno sestřelit jak pozemní, tak i letecké jednotky. Jejich účinnost však není nijak závratná a tak si musíte tu a tam vypomoci cizí, mimozemskou technologií, jež ve svých kokpitech, mohu-li to tak nazvat, ukrývají piloti UFO. Zkrátka vám tu a tam za sestřelený létající talíř něco vypadne, co vám pomůže v boji. I když si ze začátku budete myslet, že žádnou pomoc nepotřebujete, budete o pár vteřin žadonit o jakýkoliv bonus, který se zde jen vyskytuje. Patří mezi ně například rychlejší kadence, zpomalení času, zdvojení střel, či můj oblíbený bonus v podobě energetického štítu kolem města.

Na výběr je zde ze dvou módů. První je nazván retro a druhý color. Nejspíš tušíte v čem bude hlavní rozdíl a pokud ne, tak vám to samozřejmě vysvětlím. Retro mod se od Color modu liší pouze graficky. Není zkrátka tolik barevný jako Color, ale nabízí vám pohled na svět přes zelené brýle, ze kterých poměrně, po delším hraní, bolí oči. Vizuálně je tento titul zpracován velmi hrubě, takže se nemůžeme těšit na žádné velké detaily postav, výbuchů, či jiných krásných efektů, které nám dnešní hry nabízí. Nicméně je gamesa postavena na celkem slušném herním principu, který vás nějaký čas u PC udrží.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 1 =


galerie

Alienvasion Alienvasion Alienvasion

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce