recenze

Millionair Legend

Millionair Legend

Máte chuť být v pozici, kdy si doutníky připalujete balíčkem bankovek? Kdy každý týden máte aféru s jinou sekretářkou a konkurenci zašlápnete svou botou z krokodýlí kůže? Jestli ano, tak jste na správném místě jménem Millionair Legend
Millionair Legend k nám přichází až z velké Číny, kde se úvodně objevila od výrobce HiThere. Právě původ země, kde jsou gamesy často dělány za účelem kratší hry a silné zátěže vašich peněženek, mi dělalo mírné vrásky na čele. Jaké překvapení ale bylo, když největším negativním překvapení byl fakt, že Millionair Legend běží na stejném zdrojovém kódu a vypadá ve většině věcí jako mnohem populárnější Rich$Tate. Ale zkusme se dívat na tento kus jako samotný a originální kus.


Bohatý už od začátku

Vybíráte si ze čtyř druhů služeb, ve kterých budete chtít po celou hru podnikat a vydělávat majlant. Už do začátku jsou vám dány docela slušné peníze, abyste vystavěli svou první provozovnu a postupně ji začaly vylepšovat. To je doplněno o nákup zboží a tím navýšení zisku peněz. I když se tato základní náplň zdá poměrně originální, pro zkušenější hráče, který se setkal s podobnou záležitostí, se nejedná o vůbec nic nového a já sám jsem marně hledal nějakou osvěžující novotinu.
Docela jednoduchý start a první třetina hry ani nenabízí nějaké velké výzvy, krom plnění misí a úkolů. Člověku hodně chybí nějaký ten „medvěd“ se kterým by musel zápolit, aby u hry aspoň trošku plánoval a uvažoval.

Sekretářka má pěkné nohy, asi ji pozvu na kafe

Dobře, přesuneme se od základní náplně stavění podniků, jejich upgradů a vydělávání peněz. Teď se zaměříme na něco, co by přeci jenom mohlo nás pár nerdů zajímat. Postupně si, krom zaměstnanců (kteří mohou být také vylepšování trénováni, apod.), najímáte sekretářky. Ty se zprvu tváří jako důležitá pracování síla, ale jejich náplň spočívá v něčem jiném.
První věci je možnost s nimi chodit na schůzky, kafe, flirtovat a kdoví co ještě. Moc jsem tyhle věci nezkoumal, jelikož jsem ve hře hledat jinou náplň, ale hlavně mužská populace to přijme jako zajímavé zpestření hry.

Druhou činností je jakýsi simulátor soubojů. Ve hře jsem se docela ztrácel, ale k tomu až později, takže mi vůbec nedocházelo, proč vaše sekretářky musí v simulaci „pracovních soubojů“ měřit síly s NPC postavami a sekretářkami jiných hráčů. V Rich$Tate jsem mírně nadával na … ehm … simulaci závodních soubojů, ale tady mi soubojová část přišla naprosto nucená.

Krom těchto dvou bodů ještě můžete sekretářkám zařizovat osobní výbavu, což je také zlepšuje, ale v obrovské náplni předmětů to už nepůsobí nejlépe.

Jak se ztratit ve hře

Možná se to nebude díky jednoduchému interfacu zdát, ale tahle webovka toho z části činností, nakupování a užívání předmětů nabízí rozsáhlou nabídku. Mnoho postav a zaměstnanců ve vaší firmě se dá vylepšit různými předměty, můžete nakupovat, nechat sekretářky zápasit ve víru tužek, skartovaček a zásuvek, ale dokud různé činnosti nebudete provádět po delší dobu, hodně těžko se naučíte, kde co je, hlavně jestli si dáte pár dnů od hry pauzu. Jednou jsem na Millionair Legend nesáhl 3 dny a měl jsem pocit, že hraju zcela jinou hru.

Visuální stránka? Paráda

Stejně jako Rich$Tate mě Millionair Legend jednoznačně zaujal barevnou grafikou. I když jsou barvy ve velkém rozsahu a občas docela křiklavé, nic nebije nepříjemně do očí. Možná by to chtělo stejně dobrou práci udělat i v audio sekci, ale vždy člověka zachrání nějaká vlastní hudba ve sluchátkách.

Pokud jste ve světě podnikatelů poprvé, nejspíše se budete docela dlouhou dobu bavit, pokud v horách bankovek a účtenek neztratíte hlavu. I vášniví svůdníci mají docela naději ve hře najít to, co hledají, ale u ostatních hráčů si nejsem jistý a spíše doporučím si zkusit stát miliardářem v normálním životě.


diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 1 =

NS1NO

NS1NO | 31.05.22 v 12:22

text příspěvku


galerie

Millionair Legend Millionair Legend Millionair Legend Millionair Legend Millionair Legend Millionair Legend Millionair Legend Millionair Legend Millionair Legend Millionair Legend