recenze

Dr. Goo 3: The Rubblebum War

Dr. Goo 3: The Rubblebum War

Již třetí pokračování známé arkádové gamesky Dr. Goo je tu. Tentokrát budete zachraňovat planetu Zemi před hrozícím zničením z vesmíru nepřátelskou rasou. Pomozte malé zelené postavičce sesbírat všechny modré hvězdičky a zachraňte lidstvo před zkázou.
Arkády jsou až na některé výjimky většinou klasické skákačky typu Mario. A právě Dr. Goo je takovým příkladem. Ještě než přejdeme k principu, určitě stojí za to zmínit se o předchozích dílech. Jak je asi jasné, Dr. Goo je třídílná série a možná se v budoucnu dočkáme dalšího pokračování. Tak tedy mrkněte se na Dr. Goo a Dr. Goo 2 ...

Tak teď už podíváme na tento třetí díl podrobněji. Hned na začátku si můžete prohlédnout krátkou sekvenci a jakýsi úvod k celé hře. Dovíte se o tom, že jakási nepřátelská mimozemská rasa Rubblebumů si vzala za cíl zničit naši planetu. Země byla dříve chráněna, ale nyní nepřátele vynalezli novou zbraň, kterou sestřelují modré hvězdičky přímo do zemského oceánu. Hvězdy se tak ztrácejí a vy jste jedinou možností na záchranu celé planety. Jste malá zelená postavička, která dostala za úkol všechny ztracené modré hvězdičky najít a přinést. Možná se vám to může zdát jako úkol pro psa, ale nebude to nic jednoduchého. V Menu si můžete projít nápovědu, nastavit si pár věcí a pak už se rovnou vrhnout do hry. Začne první level, ale už zde se pořádně potrápíte. Čeká na vás nebezpečná cesta. Nacházíte se kdesi v obrovské hale plné nástrah, plošinek, řetězů, bomb a další věcí. Svou postavičku ovládáte jednoduše pomocí šipek a skáčete Shiftem. V oblasti se nacházejí v různých místech modré hvězdičky. Vaším úkolem je všechny je sebrat a rychle zmizet. Cesta to ale rozhodně nebude snadná. Musíte si dávat pozor na nejrůznější předměty a nástrahy.

Z podlahy v určitých intervalech šlehá oheň, ze stropu padají smrtící krychle či radioaktivní kontejnery. Na dně oblasti je voda plná chtivých rybek a před vámi dlouhá a namáhavá cesta. Většinou musíte pouze skákat přes plošinky, občas uhnout či stisknout vypínač pomocí CTRL, vypínač slouží například ke krátkodobému přerušení silového pole. Jakmile se dostanete do všech koutů a seberte všechny hvězdičky, můžete odejít. Nejprve ale musíte najít místo s nápisem EXIT a dostat se do něj, pak postoupíte do dalšího kola. Máte celkem pouhých pět životů, takže se musíte pořádně snažit a nic nepokazit. Docela mě ale naštvalo ovládání pohybu. Když totiž skočíte, stačí nepatrná překážka u stropu, za letu se zastavíte a pak padáte rovnou k zemi. Pokud takto přeskakujete propast, zrovna do ní můžete spadnout. Díky tomuhle už jsem měl několikrát chuť počítač rozkopat a rozbít na padrť. Vám to ale určitě půjde lépe a budete si zachovávat chladnou hlavu. A pokud ne, stačí hru odinstalovat...;)

Jak vidíte i podle screenshotů, grafika je průměrná. Řekl bych, že od předchozích dílů se liší téměř minimálně. Nechybí zde ale ani hudba a zvuky, takže se jedná o kompletně vybavenou gamesku. Velikost sice není nejmenší, ale dá se to přežít. Mnohem větší starosti mi dělají již zmiňované nedostatky co se týče pohybu a také obtížnosti. Inu, stáhněte si to a uvidíte sami...

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 4 =


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce