recenze

Down!!

Down!!

Líbí se vám hry s překrásnou grafikou? Odpověď je úplně zbytečná, protože zde nic takového čekat nemůžete! Počítat ale můžete s dobrou hratelností a zábavou, kterou vám hra přináší. Chcete rovněž zjistit, jak dopadla další hra na téma Icy Tower? Tak neváhejte a přečtěte si následující recenzi..
Není tomu ani pár dní, co jsme tu měli hru Wire hang redux, která si vzala za vzor Icy Tower a máme tu opět hru se stejného soudku. Princip Icy Tower jsem zmínil u hry Wire hang redux, ale pro jistotu ho zde ve stručnosti uvedu! Vše se odehrávalo v nekonečně vysoké věži, kde jste museli s vaší postavičkou přeskakovat z jednoho patra na druhé a dávat přitom neustále pozor na zvedající se podlahu, se kterou úměrně rostlo tempo hry! Pojďme zpět k Down!!. Jak už z názvu hry vyplívá, dočkali jsme se jedné zásadní změny - tentokrát se budeme snažit dostat co nejvíce dolů!

Jistě si nyní prohlížíte okolní screenshoty a při pohledu na ně vás napadají různé myšlenky! O technickém zpracování si ale povězme až za chviličku, teď si řekněme něco o hře. Ocitáte se ve velmi zajímavém prostředí, na první pohled připomínající propast! Ovládáte jednoduchého panáčka, který má určitý počet životů a snažíte se ho dostat bez větších ztrát na životě co nejvíce směrem dolů! A jak asi správně tušíte, tak jednoduché to zase nebude! V pohodlné cestě mu totiž stojí několik překážek. Největší překážkou jsou jednoznačně ostny! Při nárazu na ně totiž ztrácí své životy a jestli z nich v čas neodejdete, zaplatí za ně panáček svým životem. Opět tedy záleží pouze na vaší šikovnosti, jak daleko se dostanete. Na rozdíl od Icy Tower a Wire Hang Redux se ve hře nachází i pomůcky. Nalézt můžeme hvězdičku, která vám dá po určitou dobu nesmrtelnost. Nebezpečných ostnů se tak nemusíte vůbec obávat a lze ji skombinovat s další výbavou! Padák se hodí na zpomalení pádu a jestli chcete docílit opačného efektu, tedy aby panáček padal mnohem rychleji, doporučuji přibrat desetitunové závaží.

Pojďme si říct něco o technickém zpracování. Přiznám se vám, že při prvním zpuštění jsem se doopravdy zhrozil nad grafickým kabátkem a hru jsem chtěl smazat. Grafika jako by z oka vypadla z osmibitových her, proti kterým ale nemám vůbec nic, jen na dnešní poměry mi to přišlo trošku nezvyklé! Přesto jsem si hru nakonec zahrál a usoudil jsem, že jednoduchá grafika hře vůbec neškodí! Nejdůležitější je přeci jen hratelnost a ta je zde naprosto smrtící. Hudba a zvuky na tom rovněž nejsou nejlépe, ale jestli jste překousli vizuální stránku, vadit vám určitě nebudou! Ovládaní je velmi jednoduché. Pohybovat se budete pouze doleva a doprava, potřeba tedy budou pouze kurzorové šipky.

Grafické orgie se zde bohužel nekonají a hra se tak nejspíše nebude líbit každému! Jestli ale tento fakt dokážete překousnout a hru si přeci jen stáhnete, rozhodně nebudete litovat!

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 5 =


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce