recenze

Klášter na kraji lesa

Klášter na kraji lesa

Říká se, že co je české, to je hezké. V případě adventury Klášter na kraji lesa z dílny Error Games, by se tato věta měla tisknout a razit do mincí. Venkovské dobrodružství vesnického obejdy Jeníka právě začíná.
Příběh se točí okolo hospodského povaleče Jeníka, který je konfrontován se svým nulovým životem při setkání se svým andělem během močící přestávky. Náš hlavní hrdina se tedy s padesátikorunou vydává do vesnice Růženec, kde by měl dojít jeho flákačský život naplnění.
Už od prvního pohled bude všem hráčům jasné, že tu máme českou adventuru jako řemen. Již první scéna dá nabídnout klasické grafické ztvárnění naší malebné krajiny a velebných chrámů (hospod). Pokud jste někdy hráli třeba Poldu nebo 7 dní a 7 nocí, budete se cítit jako doma. Stylem se pohybujeme v point-and-click světě, kde sbíráte věcí, které následně různé používáte. Nehledejte zde přímo puzzly nebo záludné hádanky, vše se točí čistě kolem postupu ve hře, kdy máte nějaký problém, který stačí trochou přemýšlení vyřešit (už je venku i pěkný návod).
Co však krom pěkné kreslené grafiky a výborné zábavě zasluhuje poklonu, je fantastický dabing. Nezapomeňte, že se stále pohybujeme na free scéně, kde je profesionální dabing tak častý, jako vznik vesmíru. Právě dabing je zde reprezentován skupinou Perla Group, kde různí nadšenci tvoří fantastické dabingy.
Nevím, kde na to 2 tvůrci z Error games vzali čas, ale podařila se jim vytvořit naprosto plně profesionální a obsáhlou adventuru, sice místy přiblblá s nefungujícím humorem (ale těch momentů moc není), u které strávíte příjemnou jednu nebo dvě hodinky.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 1 =

!Errorcode! | 18.10.11 v 20:47

Skúste nastaviť kompatibilitu vo vlastnostiach. Dajte spustiť ako admin a Windows XP. Neskúšal som, no mne to išlo na Win7 normálne.

Lucka | 02.10.11 v 20:08

Jen mi to ukáže tabulku s nastavením a když odkliknu ok, tak se nic nespustí.

Twister | 02.10.11 v 18:51

To je divné, já sám jsem to hrál na W7. Co to háže za problém?

Lucka | 02.10.11 v 18:24

Jde hra spustit na W7??? Nedokážu totiž přijít na to jak to rozchodit...

Pete | 19.09.11 v 14:06

Přepálená adventurka, díky za tip!

!Errorcode! | 17.09.11 v 09:50

Recenzia - 97%! - http://gamespace.yw.sk/knkl.htm

Twister | 17.09.11 v 00:42

Jednoznačně horký favorit na to nej z 2011 :)

!Errorcode! | 16.09.11 v 22:03

Geniálna hra, o ktorej určite napíšem recenziu! A čo viac, dovolím si tvrdiť, najlepšia freeware hra roka 2011. Tak to vidím ja, ako dlhoročný hráč adventúr...


galerie

Klášter na kraji lesa Klášter na kraji lesa Klášter na kraji lesa Klášter na kraji lesa Klášter na kraji lesa

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce