recenze

Krava

Krava

Téměř každý má doma nějaké to zvířátko. Nejčastěji nějakého papouška, křečka či hada. V poslední době je ovšem velice rozšířený trend, kdy si lidé pořizují stále exotičtější druhy. Ale napadlo vás někdy, že byste chovali krávu?
Napadlo vás někdy, že byste si domů pořídili krávu? Myslím, že odpověď, tedy pakliže nejste z farmářské rodiny, je jednoznačně záporná. Pokud se vám ale o krávách zdá a rodiče vám nechtějí dovolit pořídit si ji domů, mohla by se vám líbit dnešní hra s příznačným názvem Krava. Čárka chybí záměrně, neboť to je jedna z mála slovenských freewarovek.

Správná kráva musí být dobře stavěná a dávat hodně mléka. K tomu samozřejmě vyžaduje vydatnou stravu a především pak pitný režim. Právě to bude vaše starost, postarat se kravičce o vodu. Ona bude v po klidě stát v pravém rohu obrazovky a vy budete létat jak blázni a sbírat vodu. Ta se totiž nenachází v rybníce, ani z hadice jí nedostane, nýbrž padá z nebe. V tomto dešti jsou ovšem přimíchány i mnohé nebezpečné látky, které mohou způsobit v tom nejhorším případě i smrt kravičky. A jakže hra samotná probíhá? Jak již bylo řečeno, v pravé části obrazovky máte kravičku, na té opačné jste vy a sbíráte vodu. Jakmile jí máte v kýblu dostatek, přiběhnete za zvířetem a napojíte ho. A tak stále dokola. Za to získáváte body a konec nastane až tehdy, kdy vám chuděra kravička pojde.

Hodnocení audiovizuálního zpracování by tentokrát zbytečně zabíralo místo; a to ze dvou prostých důvodů: Krava sází vše na hratelnost a za druhé zvuky chybí úplně. Celkově se mi ale hra docela líbila a i když se najdou i tituly mnohem, mnohem lepší a to jak graficky tak i po stránce hratelnostní, mohu vám tuto hříčku doporučit.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 3 =

Kamarad | 22.11.04 v 21:12

Korektorka vypada mile a urcite neopravuje spatne, kdyz tady moc chyb nevidim. Tam kde maj zameteno, tam se hledaj detaily.. freegame, nenechte se odradit!!

Meeeeen | 21.10.04 v 22:59

UBALDO: slepice mas vsude. jak v praze, tak ve Varech i na Morave. Proc to resis? Mas snad KOMPLEXY?

Ubaldo | 20.10.04 v 19:56

Pepane, pepane, vidím, že jsi nic nepochopil...
Ale to nevadí - zapomeňme na to...

Myslíš, že to mám těžké?!! No, jak se to vezme...
Jen pro ostatní čtenáře k té narážce o těch "namyšlenech čecháčcích" a o tom Super star: V jednom dílu měl rozhovor moravák Dolinek s hnusnou třídou pražských holek a jedna se zeptala: "Taky máte na Moravě takové krásné holky jako jsme my?" A on odpověděl: "Nic proti, ale máme hezčí!". Tak tohle jsem měl na mysli... A samozřejmě spoustu jiných událostí s CZ...

Sosol | 20.10.04 v 18:47

Tady je to jak v nějakým diskuzním pořadu s politikama :-D

Sosol | 20.10.04 v 18:44

Ježiši.....

Pepan | 20.10.04 v 18:25

Hele, myslím že to už stačilo. Tahle diskuze není tu od toho, aby si jeden d*bílek vyjadřoval svůj postoj k životu. Já vím, že to máš těžký v životě, ale tady na to nikdo není zvědavej proboha. Jestli máš dostatek odvahy tak klidně přijiď, já jsem vždy připraven, ale věci řeším raději mírovou cestou. A na nikoho si tu nehraju, takže se klidni. Jsem normální týpek, co má rád basketball a kopanou (tu bych si i teď zahrál). Slunce v duši a klidni se. Myslím že freegame tohle nemá zapotřebí

Ubaldo | 20.10.04 v 18:07

No to ti můžu věřit a nemusím!!!! Ha, Ha, Ha.... Teď si teda tomu dal korunu!!!!!!!! (Ode mě to zrovna sedí, že?)

Víš co? Myslíš, si - že se tě bojím? Co ty ****. Tak se domluvíme takhle... Chceš mi vyhrožovat a prát se? Tak jo!!! Přijedu za tebou do CZ Budějovic v tuto sobotu, sejdeme se ve dvě na náměstí. Zalezeme spolu někam do ústraní arozdáme si to, co říkáš? Poznávací znamení bude - obleču si černou koženou bundu (Na zádech uvidíš obrázek červené růže...)
A vsadím se, že si na mě pár minut čas neuděláš.
Buď za A dostaneš strach, nebo za B jsi lenivec a nebude se ti chtít...

Já jsem si to myslel, že člověk jako ty je z Čech...
Moravan, slezan nebo slovák by takové kecy (jako píšeš ty) a výhružky nepsal. Češi už so tak od narození důležití, namyšlení, hrají si na krásné a silné a přitom jsou to pi*usi největší. (Viz soutěž Česko hledá Superstar...) :-)

Pepan | 20.10.04 v 17:54

Ubaldo ubaldo, kdy ty vyrosteš z tý puberty. Kdy poslechneš rady starého dobráka Pepana a přestaneš pít. Vidíš (a určitě i ostatní) jak tě to ničí. Pak píšeš nesmysly. Mě je fuk, že jsem lenivec a nevypisuju mail. Mě je fuk všechno, ale vidím, že tobě ne! Co ti je proboha potom, kdo s kým kdy začal a podobně. Mě je opravdu jedno kdo si, nezajímá mě to, takže se laskavě klidni. Neznám tě, takže buď klidný. Když si takový štoural, jsem z Č. Budějovic, je mi 26 roků a mám dostatek sil k zatlučení jedné Ubaldovi Hlavičky..

Ubaldo | 20.10.04 v 17:38

Jo takže ty jsi jen lenivec který si neuvědomuje takové základní věci a nedokáže pochopit, že to může někdo brát jako anonimitu...
Hele já svůj e-mail vypisuji vždy a neobtěžuje mě to Pepane!!!! (I když zrovna v sobě něco mám...)

A neříkej, že není možné, aby někdo použil cizí přezdívku... (Vyzkošej si třeba uvědomit , že zrovna tento příspěvek není od Ubalda - ale od někoho, kdo se za něj vydává...)

A od kdy se staráš o moje zdraví? My se známe? Co je ti po tom? Je to moje věc!!! (Tatko má rád taky pivko - jen si přečti o něm rozhovor...)

Jinak nic proti, nic ve zlém...

Pepan | 20.10.04 v 17:22

Nejprve k tomu mailu ti chci říct to, že se rozhodně se neschovávám!! Jen se mi nechce pokaždé vyplňovat mail, když chci někomu říct svůj názor!! Za nikoho se neschovávám, takže se prosím klidni, myslím že na tvoje estrády není nikdo zvědavej!! A přestaň pít, protože to škodí zdraví a můžeš mít pak problémy...Ale jinak taky nic ve zlém :)

Ubaldo | 20.10.04 v 16:37

To jsem ale debil!!!! Měl bych přestat pít!!! Jo jasně ten článek je recesní...

To byl další překlep!!!
Asi si taky koupím krásnou korektorku - fakt bych ji potřeboval!!!

Sosol | 20.10.04 v 16:34

Ehm, ten článek není secesní ale recesní :-D secese je umělecký sloh :-D

Ubaldo | 20.10.04 v 16:32

Myslíš ten secesní článek? O tom vím...
A o redaktorech tohoto webu vím svoje...

Sosol | 20.10.04 v 16:26

Ubaldo: jestli se chceš dozvědět o zákulisí a temných praktikách za stěnami redakce FG:

http://www.freegame.cz/clanek.php?id=38

Ubaldo | 20.10.04 v 15:38

Hej lidi, vím že se tohle fórum možná některým z vás líbí, ale měli bychom brzdit. Nebo bude tohle divné fórum delší než ta recenze na tu krávu. (Sorry Kravu)

Mylím, že bychom se měli přestat vzájemně napadat za svoje chyby. Už je to celkem trapné (ale poučné). Jen mě překvapilo, že si min. 2 lidi ne FG myslí že nad "á" je háček... (Dva lidi - ten co to napsal a ten co to opravoval...)

Ubaldo | 20.10.04 v 15:33

Jo jasně...
To bude tím, že nemám žádné placené korektory...

Sosol | 20.10.04 v 15:31

Sám kritizuju a samotnému mi tam také chybí čárka :-D tohle fórum působí nějak negativně :-D

Sosol | 20.10.04 v 15:29

Ubaldo: jen tak mimochodem, bacha na pravopisné chyby a interpunkci (ostatně o tomhle jsi psal v tom o původním příspěvku) - čárek máš méně než by bylo záhodno a např. "krytizoval" (viz. předchozí zpráva) také není zrovna správně ;)

Sosol | 20.10.04 v 15:28

LOL, tady to je jako na nějaké estrádě s Novotným :-D

Ubaldo | 20.10.04 v 15:23

PS: A vidím, že se ten Pepan bojí zveřejnit svůj e-mail!!!! Chceš někoho kritizovat za jeho názory (kdybys krytizoval za chyby to bych bral, ale za názory!!!) a bojíš ukázat světu svoji identitu!!!
Kdo ví - kdo opravdu jsi!! Možná se skováváš za cizí přezdívku!!! Ale teď mě napadá, že bych ani neměl komunikovat se člověkem, který se ukrývá v anominitě!!!

Nevíš, kdo opravdu jsem a co tímto jednáním zamýšlím!!! Takže raději pomlč!!! Ale taky nic proti!!!

Sosol | 20.10.04 v 15:21

Wow, tak tohle je fakt drsná diskuze :-D

Obzvlášť ta věta " a ať na svět společnými silami přivedete spoustu dalších redaktorů pro Freegame!!!" zní přinejmenším zajímavě :-DDDD

Ubaldo | 20.10.04 v 15:17

Hej dík...
No jo jasně uznávám...
Nudím se...
Ale každý jsme jiný. Redaktorům (Kahi a Sosol) se to celkem líbilo... (Alespoň to tak vypadá...) Nesmíš se na svět dívat těmato očima. Zkus se někdy zasmát... A tak... :-)

Pepan | 20.10.04 v 14:57

Ubaldo si šašek, ale nic ve zlém :)

Ubaldo | 20.10.04 v 14:39

Ale narozdíl od ctěných redaktorů nemám za sebou žádnou korekturku, nebo spoustu jiných lidí, ktří by to po mě opravili. (Kdo ví jak by to tu celé vypadalo, kdyby jste si to navzájem neopravovali...)
Vy jste napsali, že nad "á" je čárka - já jsem napsal "vipadá". Vás je tam na opravu halda a já jsem sám a píšu to tu "narychlo" a na "černo" o přestávkách ve škole. Tak si každý snad může vyvodit jak na tom obě strany asi jsou...

Hynku když už sis našel čas na reagováni na tyto kecy, proč jsi neuvedl "na pravou míru" vše?
A jinak ti přeji, ať vám to se tvojí korektorkou jde a vycházíte spolu v dobrém. Je to celkem dobrá baba (Alespoň to tak vypadá) a možná ti ji tak trochu závidím... Ale všechno nej a ať na svět společnými silami přivedete spoustu dalších redaktorů pro Freegame!!! Už se na to všichni těšíme... (Neber to ve zlém a nic proti....) Ale měj to se!!!

Ubaldo | 20.10.04 v 11:32

Jo jasně to byl jen překlep - splést se snad může každý. ("nevipadá" - chyba je po písmenku "V", protože "Vy" je předpona - takže vidíš, že čes. jaz. ovládám) ale narozdíl od ctěných redaktorů nemám za sebou žádnou Korekturku...

Hynek Žalčík | 19.10.04 v 22:55

Zdravim te Ubaldo. Jsem rad, kdyz nekdo upozornuje na chybicky a chyby, ktere se na serveru objevi. Takze za to ti dekuji, protoze nam samotnym to jedine pomuze.

Co mi ale nepomuze a za co ti dekovat nebudu, jsou tvoje pripominky na redakci, korektorku, a pokud sem spravne pochopil posledni prispevek, tak i na me samotneho. Nehlede na to, ze nektere clanky neopravuje korektorka, ale treba zastupce Apofis, ci Blister, nebo dokonce ja.. ale navazet se do nasi mile korektorky? Tak to ne.. to si opravdu od cloveka co napise "Nevipadá" libit nenechame..

Ubaldo | 19.10.04 v 21:36

Sosol, Kahi: Podle vašich přezdívek jsem si zjistil, že jste redaktoři Freegame... Podle toho starého inzerátu vyplívá, že redaktoři - tedy i vy máte nějaký redakční systém a určině máte na sebe nějaké konkakty a určitě musíte nějak komunikovat, takže o UnHynkovi a korektorce musíte vědět svoje... Možná jsem tyto dva svými přívěspěvky tak nějak vyprovokoval k lepší práci. To vy dva by jste si to nemohli asi dovolit. (Nebo mohli, ale se sevřenou p*delí, že vás za to vyhodí...) Jak to u vás vlastně chodí? Co je to ten redakční systém?

Sosol | 19.10.04 v 19:14

Kahi: no ták, fóra FG zejí prázdnotou a když už se objeví smysluplný příspěvek (jiný než nejde mi to stáhnout/spustit), ty bys ho takhle chtěl smést ze stolu? Na Ubaldových slovech určitě něco bude ;)

Sosol | 19.10.04 v 19:12

Ubaldo, ty seš detektiv :-D

Třeba bychom mohli na téma "naše redakce" natočit telenovelu - kdo, s kým, jak... :-D

Kahi | 19.10.04 v 19:09

Ubaldo: jak napsal Sosol, diakritika a interpunce není to samé. Jinak toto je veřejné fórum a pokud chcete oslovit autora, tak k tomu použijte jinou cestu, třeba mail. A koneckonců je myslím docela jedno, kdo na Vaše otázky odpoví.
A svoje spekulace na téma redakci freegame si laskavě nechte od cesty.

Sosol | 19.10.04 v 17:33

Možná se pletu, ale myslím, že "interpunkce" znamená čárky ve větě, takové ty "pozemní čárky", které oddělují jednotlivá slova/věty... kdežto diakritika jsou ty "symboly" nad písmeny, tedy háčky, čárky, přehlásky apod.

Ohledně sekce O nás - je to jak říká Kahi, kdo tam chce být (a poslal fotku :-D), ten tam je... Tudíž na to není moc spoleh, protože nás tam dost chybí :-D

Ubaldo | 19.10.04 v 17:28

Kahi: Interpunkční znaménka a diakritika je jedno a to samé. Ale měl by jsi pochopit, že faktem zůstává, že ve slově "Kráva" je nad "a" čárka a ne háček. A proč odpovídáš ty, když jsem oslovil autora? Nevipadá to, že bys byl autor tohoto článku... (Viz "O nás"...)

A jak jsem to vyvodil? Vyvodil jsem to tak, že ve starších příspěvcích v diskuzních forech (v jiných hrách) - kde se k něčemu vyjadřují, se redaktoři o korektorce nezmínili ve zmiňované hře je zmínka o korekturce poprvé. A navíc sleduji sekci "O nás"...

Kahi | 19.10.04 v 17:17

Ubaldo: Milý pane přispěvateli, nevím co jsi zač, ale než začneš ostatní poučovat o pravidlech českého jazyka, měl by sis ujasnit rozdíl mezi interpunkcí a diakritikou. ;)
Kdo projeví zájem být přidán do O nás, ten tam přidán bude.
Ano, i korektorka je na našem servru nováček, dá se říci. Ale jak jste to vyvodil z diskusního fóra u SLW, vážně netuším.

Sosol | 19.10.04 v 16:36

Ubaldo: Dobrej postřeh :-D kráva s háčkem :-D

Ubaldo | 19.10.04 v 15:29

Milý redaktore - autore tohoto článku: Nevím co jsi zač, ale napsal jsi: "s příznačným názvem Krava. Háček chybí záměrně" - tak na tohle můžu říct jen jedno. Ve slově "Kráva" se nepíše (nad "a") háček, ale čárka. To jsou interpunkční znaménka víš, a v češtině máme čárky, háčky, kroužky a tečky víš? Na stránkách jsem se dozvěděl, že máte korektorku - neboli "opravářku pravopisu" a to fakt nevím co tam dělá, když tam nechá takovou kravinu...

A navíc se mi zdá, že pro Freegame dělá víc redaktorů než je uvedeno v sekci "O nás" a myslím, že by si i nováčci zasloužili mít uvedeny na těchto stránkách údaje o své identitě. (Třeba jen jako další stránku s názvem - nováčci, nebo tak nějak...)
Není náhodou korektorka taky nováček? Vypadá to tak z diskuzního fóra hry SubLunar od Pear-softwares...


galerie