recenze

Woodland Heroes

Woodland Heroes

Před lety to byla Námořní Bitva. Dnes díky sociálním sítím a hrám se tvář klasik mění. Woodland Heroes těmto změnám dělá čest, protože takhle chytlavou hru plnou výzev a nádherného vizuálního zpracování jsem už dlouho nehrál.
Celý příběh se točí kolem světa lesních zvířátek a zlého medvěda, který je pánem Woodland světa. Ovšem vy se stáváte vůdci rebelie a to i z důvodu hledání svého otce. Příběh je trošku pohádkový, ale naprosto perfektně funguje.

Hlavním cílem tedy je najít tatíka a dobýt veškerá nepřátelská území. Ty jsou kontrolovány různými druhy vládců, ale ve své podstatě budete vždy bojovat proti válečným strojům právě ve stylu Námořní Bitvy. Před každou bitvou rozpohybujete svou armádu strojů na dané území, poté je rozestavíte tam, kde si myslíte, že je váš nepřítel nenajde a započnete bitvu. Ta se skládá ze střílení z vašich katapultů, děl, praků, balist a kdoví čeho. Nemusíte se bát, že půjde o nějaké násilí, vše je totiž v hraví až vtipné podobě. Cílem je zničit všechny nepřátelské stroje, než se to povede právě vašemu protivníkovi. Ovšem nebudete jenom útočit, ale také se bránit. Samotné útoky budou přicházet s nějakým tím ohlášením, a pokud nějaký prošvihnete a máte docela slušný arsenál na území, kam se nepřátelské jednotky vylodí nebo vyhrabou, pak je i slušná šance, že se vaši jedinci ubrání sami.

Druhů dřevěných, železných, prasečích, atd. strojů je opravdu hodně, většinou platí, že čím větší, tím účinnější, jelikož zvládnou zasáhnout více políček, ale sami mohou být zranitelnější. Celkově však záleží na vašem stylu hry, mně třeba vyhovovala kombinace silných a menších tak půl na půl. Pokud je v nějakém souboji stroj zničen, pak je nenávratně pryč. To znamená, že vy máte možnost je stavět a vězte, že jich budete stavět hodně. Samotný počet jejich druhů je obrovský, ale docela mnoho kousků, je zpoplatněných. Nechybí ani různé druhy materiálu, který získáváte z dobytých území nebo přímo v boji.

Vše by se dalo shrnout jako nadprůměrná hra, ale je tu ještě jedna věc. Absolutně fantastická kreslená grafika a audio. Hru musel/i podpořit opravdu nadaní umělci a člověk se občas nedokáže dostatečně vynadívat. Přátelé zde prakticky nejsou potřeba, i když jejich dárky pomohou. Vše je čistě o energii, která po malé úpravě už moc nezlobí. Před tím vám ubývala při každém posunu válečného stroje přes pole, ale to už je vyřešeno. Proto vám jenom nepříjemně ubývá při každém útoku a tím myslím každé kolo v samotném boji.

Woodland Heroes se prostě musí vyzkoušet, už dlouho jsme tu neměli tak vydařenou taškařici.

hrát na facebooku

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 2 =


galerie

Woodland Heroes Woodland Heroes Woodland Heroes Woodland Heroes Woodland Heroes Woodland Heroes Woodland Heroes

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce