recenze

Rabbids Invasion

Rabbids Invasion

Rabbid, to není roztomilý bílý králíček, kterého byste si na Facebooku přidali za přítele. Ale když se do farmářských a budovatelských Facebook her pustí tito šílení králíci, můžete si být jisti, že to bude pěkná a bláznivá taškařice.
Asi jen málokterý hráč neslyšel o této ušaté pohromě z Raymana. Králíkům se Facebook, stejně jako takřka všechno, vymknul z ruky, a tak se ocitají ve světě mezi lidmi. A nenapadne je nic lepšího, než přetransformovat svět dle jejich šíleného vkusu a vy jim v tom… musíte pomáhat.

V základním gameplay konceptu tady máme spojení farmářských a budovatelských Facebook her. To znamená, že budete stavět roztodivné a pošahaně vypadající budovy různého druhu a funkcí a do toho navíc pěstovat polodivné potraviny. Přidejte do toho dekorativní složku, hromadu questů a snaha přetvořit celý svět a zábava je na světě.

Začal bych složkou stavební. Každý objekt na hrací ploše za jistý díl energie přetváříte na králičí variantu. Tímto způsobem stavíte vaše město a rozšiřujete vliv, čímž posléze odemykáte i nové budovy. Každému objektu odpovídá nějaká alternativa a typ. Kromě staveb, které jsou obytné a produkují po nějakém čase peníze, narazíte dále atrakce. Ty je zase třeba zásobovat jídlem, aby fungovaly. A nakonec „public“ stavby, pro jejichž dokončení je třeba pomoc přátel a produkují něco jako „obyvatelstvo“, za které můžete dále stavět.
Pokud jde o farmářskou část, tak budete muset pěstovat plodiny pro chod určitých budov, přičemž doba produkce se liší, ale taky vám může vesele uschnout a nemáte nic, kromě odlehčené kapsy.
Shrnutím této složky je fakt, že všechny stavby a objekty vypadají po transformaci pestře, šíleně a bizarně, jak se na tyto králíky sluší a patří.
Za peníze nakupujete dekorace a stavíte. Zkušenosti odemykají nové objekty, což je standard. Každá stavba nebo sběr vás stojí energii, ale v pohodě lze hru hrát několikrát za den. A když k tomu přičtu hromadu splnitelných questů a odměny z nich, pak je zde progres celkem rychlí.
To už tolik neplatí a postupu v rámci invaze světa. Čím více domečků transformujete, tím větší vliv získáváte, ale až poměrně po dlouhé době, ve které budete muset i šetřit a čekat, se dopracujete od „venkova“ k „městu“. Naštěstí má hra takové tempo a styl, že to člověka neustále baví.
S vtipem rozšiřujete i území. Za peníze a klobásu si koupíte kousek okolní krajiny a pokračujete v díle. Fajn je možnost, že si můžete vybrat oblast s budovou, kterou ještě nemáte, a tak postavit různé věci. Jako bonus lze kupovat rabbids oblečky.


Celkově tu máme už notně obehraný styl stavění a farmaření, ale nutno dodat, že právě tento obsah vytvořil jedny z nejoblíbenějších a nejkultovnějších Facebook her. A v tomto případě je to zpracováno tak originálně, že mě to zkrátka baví.

hrát na facebooku

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 1 =


galerie

Rabbids Invasion Rabbids Invasion Rabbids Invasion Rabbids Invasion Rabbids Invasion Rabbids Invasion Rabbids Invasion Rabbids Invasion Rabbids Invasion

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce