recenze

Minigame Madness 2 Gold

Minigame Madness 2 Gold

Dnes jsme si pro vás připravili opravdovou lahůdku. Jde o sérii několika miniher v jednom, velice slušném balíčku a zaručujeme vám, že se nudit rozhodně nebudete. Kromě solidní hratelnosti je k dispozici i pěkné zpracování. Tak nač ještě čekáte?
Když se řekne Icegames, většině z vás se jistě vybaví jednoduché minihry, jež má tato firma na svědomí a které na nějakou tu chviličku dokáží pobavit. Za vše ostatně mluví mírně nadprůměrná lyžovačka Skidie 2, či nedávno vyšlý počinSnowbattle, u kterého trošičku zamrzela absence některých prvků, jež by posunuli hratelnost mnohem výše. Minihry jsou hold žánr, od kterého si nikdo nic neslibuje, ale pokud se nápad ujme, pak jsou jejich tvůrci nadmíru spokojeni. Icegames jsou ale tým, jenž neponechává vůbec nic náhodě a v této oblasti se snaží zaujmout co nejširší hráčkou obec. V jejich zatím posledním dílku se rozhodli spojit několik menších hříček do jednoho celku a výsledkem jejich snažení je právě Minigame Madness 2 Gold a na mně je, abych vám vše pěkně přiblížil. Pojďme tedy rovnou na věc.

Jak jsem již zmiňoval, jde o sérii několika miniher, což vám ostatně dokazuje nejen název, ale i jednoduché menu, kde si můžete zvolit jednu z celkového počtu osmi jednoduše pojmenovaných položek, z nichž některé jsou opravdu graficky povedené. Co se týče samotného hraní, pak je obrovskou výhodou, pokud jste ve větším počtu - nejlépe v maximálním, tedy ve čtyřech lidech. Nevýhodou sice je, že lze hrát pouze u jednoho PC, ale ovládání je naštěstí dosti jednoduché a vše si lze velice pěkně přizpůsobit. Pokud ale neseženete dostatek kamarádů, nic vážného se neděje, neboť jejich absenci může vynahradit AI, která je na poměrně slušné úrovni. V každé z hříček se ocitáte v kůži jednoho ze čtyř barevně rozlišených gumových kuliček a jakou z nich si osvojíte, záleží pouze na vás, popř. na domluvě s kamarády. Pokud se mám vyjádřit k jednotlivým disciplínám, pak podle mého skromného názoru, vypadá nejvtipněji hříčka jménem Flower Power. Úkol v ní je totiž velice jednoduchý, nad hlavami vašich figurek máte květinky a vyhrává ten, komu nejdříve vykvete. Z oblohy totiž čas od času spadne k zemi nějaká ta kapka vody a vy nesmíte ani sekundu zaváhat a váš květináč postavit přímo do rány. Bohužel konkurence je veliká a tak vám můžu zaručit, že o strkanice rozhodně nebude nouze. Klidně se tak může stát, že se vám květináč z hlavy převrhne dříve, než stačíte jakkoliv zareagovat. Vtipně také působí disciplína jménem Jump or die a dle názvu je vám jistě jasné, o co půjde. Velmi jednoduše řečeno musíte zůstat co nejdéle na živu jak jen to bude možné. Toho docílíte jednak likvidací svých soupeřů tím, že jim ve vhodný okamžik vyskočíte na hlavu a „nadobro“ se jich tak zbavíte a také tím, že se budete neustále v pohybu, neboť občas i vaší protivníci dokáží být pěkně nepříjemní.

Pokud chcete zažít trochu adrenalinu, jistě se vám bude zamlouvat trojce disciplín Speed racing, Did i dig a Paralanders. V prvně jmenované je váš úkol opět velice jednoduchý, musíte se co nejdéle udržet v závodě. Pokud jen jakkoliv zaváháte, je pro vás pocit vítězství nadobro ztracené. Vyhrává totiž ten, kdo zůstane nejdéle „na trati“. V Did i dig je váš úkol velice podobný, v podzemí musíte co nejrychleji hloubit cestu v hlíně a jako první musíte projet cílovou páskou. Do cesty se vám postaví několik překážek, které vás dokáží velmi nepříjemně zbrzdit, ale při troše cviku se vám v této disciplíně podaří úplně bez problému vyhrávat, neboť se mi právě Did i dig zdá nejjednodušší. V posledně zmíněné disciplíně naopak můžete vyhrát dvěmi způsoby. Jednodušším z nich je co nerychleji přistát na letadlové lodi, chviličku počkat a pokud se nestane něco naprosto neočekávaného, pak byste si měli opět bez problému vychutnat pocit vítězství, stejně jako když se svých soupeřů co nejrychleji zbavíte a co nejdéle se udržíte na obrazovce. Ovšem ani poslední tři disciplíny rozhodně nikoho neurazí. Pokud si vyberete Stay alive, pak je vám jistě opět zřejmé, o co půjde. Mám-li to nějak stručně nastínit, pak po zvolení tohoto modu na vás budou padat z vrchu rakety, které budou likvidovat vše, co jim přijde do cesty. Intenzita tohoto bombardování je tak velká, že pomaličku začne hrací plocha mizet. Sem tam s sebou přibere i jednu z kuliček. No a vyhrává ten, kdo tohle všechno vydrží nejdéle. Co se týče Eat that ball, tak to je nejvíce podobné klasické hře had, takže se o tom nemá cenu zase až tak zmiňovat. Stačí jednoduše sbírat diamanty a po nějakém čase se vám zpřístupní otvor, do kterého pak stačí pozvolna vniknout. No a v poslední minihře Spacer se ocitáte v malé raketě a vaším úkolem je své soupeře co nejrychleji zneškodnit.

Tak obsah gamesky jsme si velmi stručně charakterizovat. Ještě je možná dobré zmínit fakt, že u většiny disciplín je volitelná obtížnost, stejně jako volba více lokací. Pojďme si říci něco o technickém zpracování. Hnacím motorem se opět stává technologie Multimedia Fusion a tak lze opět počítat se zajímavou grafikou. Co se týče zvuků, tak ty jsou hodně výrazné. Hudební stránka je mírný nadprůměr, ale o žádném zázraku nemůže být řeč. Celkově ale Minigame Madness 2 Gold působí velice dobrým dojmem a pokud hledáte něco na odpočinek, pak je pro vás tento titul jako dělaný. Pokud se vám navíc titul zamlouvá, můžete směle vyzkoušet Tournament, kde si jen nastavíte počet vítězství a může začít ta pravá a nefalšovaná zábava…

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 5 =

Marek Motyčka | 05.03.06 v 20:35

A co si řikal, Dan9K?

Dan9K | 14.03.05 v 00:10

No, co jsem říkal? :)))


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce