recenze

flOw

flOw

Hej hola, freegame.cz vás zase volá. Dnes tu máme první remake z herní konzole Playstation 3. Jedná se o hru flOw, kterou si majitelé PS3 přes PLAYSTATION®Network můžou zahrát zdarma. Aby nám to "písíčkářům" nebylo líto, tak se pan Chen a spol. rozhodli, že nám jeho klon naprogramují na naše miláčky.
flOw je klasická vyžíračka, kdy začínáte jako zakrnělý plankton, který požírá jiné organizmy a jak si tak hodujete, tak rostete a rostete, až nakonec vyžerete všechny oceány. To trochu kecám:-). Pravdou je, že jsem flOw zatím nedohrál. Trochu za to může počáteční zmatek, kdy jsem poměrně bloudil, a tak bude nejlepší, když vám hru trochu podrobněji popíši. Ušetříte si pár minut a dost nervů!

V moři se totiž nepohybujete pouze po dvojrozměrném prostoru, ale můžete plout také hlouběji, či se pak vracet k hladině. K tomuto účelu slouží jakási kolečka a ty mají v sobě šipky, které buď naznačují směr do středu (znamená to potopení o úroveň níže) a nebo směr od středu (světe div se, ale tímto se vynořujete). Bohužel je někdy problém tyto "přemisťovače" najít. Po chvíli hraní jsem si všiml, že se tu a tam nakreslí kružnice, která po chvilce zmizí. Ano, ukazuje to přesně směr, kde se tyto teleporty nacházejí. Bílé kolečko - tímto směrem k vyplouvání. Červené pak k ponoru.

Grafika je slušná. Gamesa běží v Macromedia Flash Playeru, tak se dá napsat, že nejenom slušná, ale velmi dobrá. Hudba a zvuky parádně podbarvují atmosféru oceánu. Nebýt trochu ospalé hratelnosti, tak by hra klidně aspirovala na devadesátku. Ač je PS3 verze je po všech myslitelných stránkách prostě lepší, tak přesto zdvihám palec nahoru a pravím: "Jen houšť, žádné kapky a více takových her!"

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 3 =

Andrew | 19.05.08 v 22:58

Mno tak ten první "level" jsem úspěšně dojel, pak jsem pokračoval v jakýmsi žlutém prostředí a stejnou cestou jsem se dostal až do poslední hloubky. Ovšem po poražení "bosse" jaksi nic nevyplavalo jako před tím, prostě zmizel... Tak jsem byl jaksi donucen to vypnout, jelikož 15 minut plout v hlubinách a hledat jakoukoli stopu jak dál, to je na mě trochu moc .D Jinak povedená hříčka .)

Sertr | 27.06.07 v 09:58

celkem slušná hra jen mne bohužel brzo omrzela

Lokutus74 | 04.06.07 v 11:35

Aha. Tak daleko jsem ještě nebyl:-).

Zer0PoInT | 04.06.07 v 10:51

Lokutus74: Mne sa tiez stalo, ze sa nedalo ist dalej :). Je to posledny ponor, kde sa nachadza "boss"? ktoreho ked zozeries, vypluvne taky organizmus inej farby. Ten zmeni hracov plankton na iny typ a vyvedie ho na hladinu. V podstate je to, zrejme, dalsi level :). Vynikajuca hra, velmi orignalna.

Lokutus74 | 03.06.07 v 22:21

Zkus začít tady:
http://www.freegame.cz/game.php?id=3869

tex | 03.06.07 v 22:06

"klascká vyžíračka" -> poradte mi pls este nejaky "vyziracku" tento styl hry ma bavi, napriklad nedavno tu bol killer worm.. a prosim háďu poznam, toho neradte :)

Lokutus74 | 03.06.07 v 21:24

Anonym: Nestalo se mi, že bych pod sebou viděl další "patro" a nešlo by se ponořit!
I ty shluky lze porazit, ale musíš být ještě větší - a to dá velkou práci a proto si myslím, že hra má trošku ospalejší hratelnost!

Triple T: Nejsem si tím jistý, a i kdyby, tak PS3 verze je úžasná!!! Tahle je taky dobrá... akorát na 85%:-)!

Triple T | 03.06.07 v 20:30

k perexu: Zminena hra pro PS3 je naopak konverze flashoveho flOw, ktery zde mate ke stazeni.

Anonym | 03.06.07 v 19:23

Hrál jsem to docela dlouho a dobře jsem se bavil. Úžasná grafika i zvuk, ale ne úplně jasný herní principy. Nepochopil jsem co dělaj ty vělký shluky, co po mě vždycky jdou a orandžově blikaj xD A nepochopil jsem proč vždycky po určitym množství sežranejch menších organismů ze mě vypadl nějakej zvláštní tvor...
A nakonec se mi stalo, že jsem prostě nemohl najíš tu červenou věc (ani ty její echa se neukazovaly), i když bylo jasně vidět, že pode mnou jsou další živočichové... Tak jsem musel skončit...

zoxxer | 03.06.07 v 17:07

eej, to je úplně sqělá hra a myslel sem že je i shareware!!

Marian | 03.06.07 v 09:51

... chrrrr, chrrrr, chrrr... :-D

Twister | 03.06.07 v 09:03

Ospalá hratelnost? No o tom to právě je :)


galerie

flOw flOw flOw flOw flOw

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce