recenze

Adventure World

Adventure World

Indiana Jones je mazák a dobrodruh, co si budeme vykládat. I vy teď můžete zkusit expedice v podobném duchu, kdy budete objevovat poklady, bojovat s divokou přírodou a překonávat mnohá nebezpečí. Spojení typu explorativní hry a Zyngy skvěle funguje.
Zynga umí, to už se obecně ví. Jak se ovšem tento nový titul hraje a jaké sociální aspekty na hráče klade? Klid, to nejdůležitější si teď povíme.

Jste nějaký ten archeolog, ale sláva, peníze a zkušenosti sami nepřijdou. Takže se ze základního tábora budete vydávat na četné expedice, honby za poklady, soškami a sociálně prospěšnou činností pomoci jiným lidem a hráčům.
Protože nejvíce času strávíte právě na expedicích, začnu u nich. Tyto výpravy představují hlavní náplň hry a zobrazují se ve formě questů. O každé nové budete informováni a přes položku mapy máte všechno dostupné k dispozici i pro opakované hraní, což zvyšuje získanou odměnu a některou ze základních „surovin“ – nafta, jídlo, voda.

Už jejich sběr vás mnohdy zbrzdí, nelžu, klidně na několik dní. Některé mise vyžadují dost slušnou zásobu a urychlení se dostane jen ze strany přátel. Navštivte je nebo pošlete žádost na zeď. Další věcí jsou zásoby, které si ale aspoň můžete sehnat sami za vydělané mince a nějaký ten časový interval.
Když je vše nashromážděno, konečně můžete začít. V jednotlivých lokacích, kam v rámci expedice vyrazíte, vás čeká slušně vymodelovaná a barevná krajina v klasickém Zynga stylu. Vy běháte po hrací ploše a plníte konkrétní úkoly, které se točí kolem sbírání váz, sošek, zabití tolika pavouků hadů, sebrání klíče, otočení páčky…vypadá to, že je toho fůra, ale de facto to ve výsledku vždy znamená to stejné – co nějaká akce, to úbytek energie. Pouze v případě boje můžete při zásahu nepřítelem přijít o další kus energie. Spolu s atmosférou padajících skal, dobrodružnou hudbou (připomíná mi trochu takový mix Indiana Jonese a Eso Rimmera…) je to náplň, která vás naprosto pohltí a chytne. O to více zamrzí, jak to tu chodí s onou profláknutou energií.

Celkové číslo je třicet, při boji můžete díl ztratit a doplňuje s frekvencí 8 minut na díl, což je na můj vkus docela dost dlouho. Na druhou stranu jsou tu opět vaši přátelé, které můžete najímat přes žádosti, nějaký ten energy pack a energie zpravidla vždy vypadnou z barevných váziček.
Kolem přátel a energie se toho točí víc. Máte tu shop, ve kterém si kupujete výbavu a lepší zbraně. Samozřejmě brzy nebude stačit, ale lepší věci je potřeba odemknout upgradem celého obchodu. Takže i několikrát za den zamoříte vlastní zeď žádostí o hřebík. Plus jsou tu speciální předměty, které potřebujete v určitém počtu zase pro splnění určitého úkolu. A zase několik žádostí na zeď, aby nějaká dobrá duše klikla (trochu se divím, že se se mnou ještě někdo baví a kliká mi na to). Spamovitost tedy také poměrně velká a upřímně bez hordy přátel se to hrát nedá!

Systém zisku zkušeností a peněz je standardní. Peníze na nákup vybavení, zisku zásob a dekorací pro váš tábor a oblečků pro hrdinu. Zkušenosti pak odemykají nové mise, věci a možnosti, kam vyrazit.
Protože je začátek rychlý a hlavně levný na suroviny, s velkou pravděpodobností se do hry zažerete. Navíc, když Zynga slíbila, že se tu skutečně v průběhu října objeví Indiana Jones.

hrát na facebooku

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 4 =


galerie

Adventure World Adventure World Adventure World Adventure World Adventure World Adventure World Adventure World Adventure World

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce