recenze

Real Racing 3

Real Racing 3

Povedený jízdní zážitek, parádní grafika, spousta závodů a aut. Špička mezi závodními hrami, která vám sebere nejen spousty hodin, ale také baterky a místa v paměti.
Real Racing 3 je už k dispozici na Google Play nějaký ten pátek. Za tu dobu si vysloužila nejednu připomínku, ale také pochvalu. Pojďme se na ni podívat s odstupem času.
EA nám přináší závodní titul s velkou mírou reálného ježdění. Budete se probíjet skrze pořádnou kupu závodů v nejrůznějších módech (drag race, endurance, maximální rychlost), čímž získáváte poháry a za příslušný počet odemknete další oddíl. Samozřejmostí je vyhrávání peněz a zisk zkušeností. Postupem dále odemykáte také nová auta, která si kupujete za peníze. Další finance pak stojí upgrade, potřebný pro příslušné závody.
Samotné závody jsou vyvedeny opravdu v luxusní grafice. Tím pádem se ale také kladou vysoké nároky na vaše zařízení (dvojjádro je nutností). Jízdní model a fyzika jsou vedeny k realitě, takže vaše jezdecké schopnosti při průjezdu zatáček budou dostatečně otestovány. Vyjetí mimo, smyk, škrtnutí o protivníka vás výrazně zpomalí. Různé pohledy kamer umocňují fantastický pocit z jízdy a atmosféru závodů. Zvolit si lze i ovládání – „nahýbačka“, pomoc automatického přibrzdění, virtuální volant. Každý si vybere.
Po každém závodu se vaše auto do určité míry opotřebuje podle jeho náročnosti. Tady je první výtka kritiků, kteří nemají rádi freemium modely. Na opravu musíte čekat a s lepšími auty se intervaly zvyšují. Na druhou stranu dva tři solidně odjeté závody za sebou se rozhodně dají a s vícero auty se vám mezitím ostatní mohou opravit.
Freemium modely jsou zaměřené na placení během hry. S trpělivostí dojdete nejdále, čekací intervaly nejsou nikterak hrozné, ale pokud nechcete čekat vůbec, není to hra pro vás. V té spoustě her je RR 3 rozhodně lepším kouskem, takže vzhledem k tomu, že hra je na takové úrovni zdarma, se vyplatí čekat a není potřeba platit.
Posledním často omílaným nedostatkem je velikost. S tím se nedá nic dělat a člověk si kromě dávky trpělivosti musí nachystat také cca 1,50 GB paměti, což už je pecka.
Vývojářům se nedá upřít snaha. Časté aktualizace přinášejí nové události a auta, která jsou pochopitelně plně licencovaná. Našlapaná hra zkrátka vyžaduje také našlapaný telefon a něco málo zaplatit. K placení vás ovšem nikdo nenutí, to je třeba říct, a pokud hledáte famózní zážitek na pár závodů několikrát za den, je to hra pro vás. Poměr nulová cena a skvělý výkon dává kvalitní hru. A to i když proti tomu postavíme gigantickou velikost a intervaly čekání.

Naleznete na Google Play

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 3 =

filip | 05.02.14 v 17:32

děkuji za tu hry


galerie

Real Racing 3 Real Racing 3 Real Racing 3 Real Racing 3 Real Racing 3