recenze

Star Colonies

Star Colonies

Kolonizování vesmíru bylo odnepaměti snem spousty lidí. Pro naši civilizaci je tato idea i v dnešní době zatím ještě dost vzdálená a můžeme si ji užít tak maximálně ve filmech a hrách. Jeden takový výlet do hlubokého vesmíru nám nabízí i hra Star Colonies.
A nepůjde pouze o cestování. Jak už nám napovídá sám název, máme zde šanci podmanit si cizí planety, galaxie a nakonec i celý vesmír. Odteď je vše v našich rukách a záleží pouze na naší schopnosti plánování a organizování. Hra Star Colonies patří totiž do žánru real-time strategií, kde navíc i pouhé jedno jediné zaváhání může znamenat rychlý rozpad našeho dosavadního snažení – tedy námi vybudovaného impéria.

Na výběr zde máme ze tří druhů ras – lidé, chobotnice a roboti – přičemž každá z nich má své výhody, které na jiných místech systému zase vrací. Tak například – lidé jsou velmi dobří ve výzkumu nových technologií, ale mají velké nároky na ubytovací kapacitu. Všechny zmiňované vlastnosti se autorům hry, studiu Blue Plop Team, podařilo precizně vyvážit a v konečném důsledku je údernost všech ras v podstatě stejná, ale všechny si dokážou moc dobře konkurovat.

Ve free verzi se nabízí hra pouze na jednotlivých, náhodně vygenerovaných mapách, což do jisté míry stačí, pokud tedy nelpíte na vyprávěném příběhu. Graficky hra neztrácí nic na svou konkurenci, interface je velmi přehledný a i pro neanglicky mluvící hráče mírumilovný a srozumitelný. Osobně nevím, co bych mohla hře Star Colonies vytknout, ve svém žánru patří jednoduše ke špičce.

Naleznete na Google Play

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 1 =


galerie

Star Colonies Star Colonies Star Colonies

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce