recenze

Apocalys: Očista vesmíru

Apocalys: Očista vesmíru

Ve vesmíru bude zase jednou rušno. Planety, družice a černé díry jsou jen začátek v tomto fyzikálně laděném titulu. Jak se dokážete vypořádat s objekty a zničit potřebnou planetu? Bratia Slováci se skvěle převedli.
Či spíše lépe řečeno Slovák. Tato povedená hra je dílem Vlada Vodičky a nutno říct, že se mu vedlo velmi dobře.
S použitím enginu Unity se podíváme do solidně vymodelovaného vesmíru, ve kterém se to planetami, družicemi a asteroidy jenom hemží. Vaším cílem je vystřelit z „hvězdné mlhoviny“ (astrofyzici odpustí moji terminologii) střelu, která musí zničit nedalekou planetu. Přímá cesta to většinou nebude, a když, tak v tom bude jeden z mnoha zádrhelů. Okolní planety například mají vlastní gravitaci, se kterou je třeba počítat, dále se dají najít nejrůznější odrazy a správné načasování se také bude hodit. Pro hardcore hráče je tu možnost získat všechny hvězdy. Jednoduché a přitom neskutečně chytlavé.
Také po technické stránce je hra na vysoké úrovni. Plochu si lze dostatečně přiblížit nebo oddálit, trajektorie předchozího pokusu vám dává nápovědu, kudy předešlá cesta nevedla, a možnost změnit pohled kamery taky není na škodu. Dvacet planet se možná jeví na první pohled jako malý počet, ale vzhledem k rostoucí obtížnosti kol a jejich prostorových řešení to je dostatečný počet na velmi solidní zábavu.

Naleznete na Google Play

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 1 =

Vlad | 19.04.13 v 12:48

Mensi leak: Mate radi tower defense a dungeon keeper? ;)

Kacirek_Donald

Kacirek_Donald | 18.04.13 v 09:59

Super, už se v redakci těšíme na tvou další hru :).

Vlad | 16.04.13 v 18:27

Dakujem za super recenziu. Dufam, ze moja nasledujuca hra dopadne nemenej dobre ako Apocalys :)


galerie

Apocalys: Očista vesmíru Apocalys: Očista vesmíru Apocalys: Očista vesmíru Apocalys: Očista vesmíru Apocalys: Očista vesmíru