článek


V tématech:
World of Tanks - s novými tanky je čas na čaj

World of Tanks - s novými tanky je čas na čaj

World of Tanks se pro nás stal ekvivalentem úspěchu ve světě MMO her. Tvůrci z Wargaming si ovšem zaslouží i jinou pochvalu. Svou stálou prací nejenom hru vylepšují, ale dodávají stále nový obsah. Dnes se podíváme blíže na novou řadu tanků z Velké Británie. Jestli jste se setkali s pojmem World of Tanks (WoT) poprvé, určitě se mrkněte na naši recenzi. Pro nedočkavce ale rád stručně popíšu tento klenot.

WoT dává možnost zahrát si akční MMO, které je ve své podstatě originál. Vrátíte se totiž do druhé světové války, ale nebudete pěšákem nebo letcem. Do rukou dostáváte jedny z nejmocnějších strojů daného období – tanky. Hra se dělí na vaši garáž, kde kupujete tančíky různých zemí (Ruska, USA, Francie, Německa a teď i Velké Británie), vylepšujete je, nabíráte posádku, provádíte opravy nebo se bavíte s kamarády.

Pak už vás čeká výběr boje a přesun na bitevní pole. Módy tu jsou různé, ale v základu jsou si podobné. Buď dobýváte základnu nepřítele nebo bráníte svou, občas jsou oba týmy bez domovské základny a musí se utkat pouze o jednu. Když se jedné straně povede zničit všechny tanky nepřítele, vyhrává. Jednoduché, hravé a zatraceně zábavné. Hráčů je hlavně tolik, že se vždy najde někdo, kdo se s vámi utká. Map je obrovské množství a nikdy se nezajídají. Hratelnost je samozřejmě hlubší, ale to už se dočtete v recenzi nebo si to zkuste na vlastní kůži.

Britské tanky
Jak se dalo čekat, objevilo se jich přes 20, přesněji řečeno 22. Jejich škála je kompletní, od lehkých přes střední až po těžké tanky. Jestli se vyznáte ve válečné historii, možná vám bude něco říkat Cromwell a Conqueror. Doposud se ale neobjevily žádné Tank Destroyers a SPGčka. Nezoufejte, máme informace, že se objeví v budoucím patchi.

A co dál?
Pro hráče, kteří se nebojí otevřít peněženku, přibylo několik prémiových tanků. Řada IV má Pz IV Schmalturm, VII má Panther-M10 a ze sovětské strany se objevil SU-122-44 řady VII (jedná se o Tank Destroyer). Svým vzhledem určitě osloví každého na bitevním poli, ale má ještě jednu výhodu. Hráči, kteří ho budou vlastnit, dostanou více kreditů z každého zápolení.

Ještě něco?
Stále vám to nestačí? No, tak to jedeme dál. Další velká změna se týká map. Pohorovku už nenajdete ve výběru. Jedna z map, která kombinuje svižnou akci a vyčkávání. Mnoho hráčů si rozhodně pamatuje vyčkávání za kopečkem tvořeným kolejemi nebo skrývání se před dělostřelectvem za vagóny. Z našeho hlediska poměrně rozumný krok, jelikož hrát na této mapě byl občas velký vabank. Na druhou stranu, stát se tam mohlo cokoliv.

Vrátila se Dragon Ridge, ta patří mezi větší mapy. Svou různorodostí, zajímavými místy (bambusové hájky, hory a jezero) a několika odlišnými strategickými možnostmi bude určitě znovu populární.

Sice se nejedná o nejnovější změnu, ale s patchem 8.0 byla konečně přidána možnost sjíždět kopce a hory. Předtím jste se vždy zasekli a museli jste nemálo míst objíždět.
Zdá se mi to nebo některé věci vypadají líp?

Takovou pomyslnou třešní na dortu je rozhodně detailnější prostředí. Některé objekty byly přepracovány a hra běží na pozměněné technologii renderování. Slabší stroje mohou také slavit, jelikož hra běží plynuleji na horším hardwaru.

WoT už sice má většinu chyb a bugů „vychytaných“, ale i tak se našlo a opravilo několik maličkostí, zejména na poli vybalancování.

Budoucnost
Ta je ve WoT velmi růžová, hráči se totiž mohou kromě již zmíněných dalších tanků z britských továren těšit na více exotické věcičky. Brzo totiž dorazí tanky z Číny, a to bude teprve výběr. V redakci FreeGame se už na ně třeseme a těšíme. Zatím ale budeme nadále objevovat krásy GB.



Twister

autor
Štěpán Plachý / Twister

Publikováno: 26.11.2012


další články této kategorie





diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 1 =

NS1NO

NS1NO | 31.05.22 v 11:55

text příspěvku

Jana-Šibravová

Jana-Šibravová | 21.07.17 v 11:19

jen tak dál

janice11

janice11 | 29.09.16 v 18:01

No, voják nejsem...

Jenda97

Jenda97 | 26.07.16 v 22:33

Hra dost propracovaná, ale není pro mě

phanka

phanka | 14.04.15 v 20:53

hezká hra spíše pro milovníky tanku

PvPKillerCZ2

PvPKillerCZ2 | 17.11.14 v 07:45

supr cupr hra


naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce