článek

VI. sraz redakce FG

VI. sraz redakce FG

Šestý sraz redakce Freegame byl jiný, než všechny ostatní. Byl totiž předvánoční, takřka vánoční. A jelikož o Vánocích se nepracuje, tak i heslem tohoto srazu byl odpočinek, klid a mír. Tekken se nepočítá.

Už dlouhou dobu předem se šuškalo, že předvánoční sraz redakce Freegame se ponese v neformálním duchu. Žádné nudné tabulky prezentující růst zisků, žádné grafy jasně dokazující růst návštěvnosti, žádné sáhodlouhé prezentace o úspěších a budoucích cílech. Řekli jsme si: Ne! Příští sraz bude zábava. Klid, pohoda, odpočinek, zcela v duchu nadcházejících Vánoc. A tak se také stalo.



Na předvánoční sraz redakce Freegame se mnozí z nás těšili více, než na Vánoce samotné. Nikdo to sice nahlas nevyslovil, ale více než hojná účast to jasně dokazovala. Nejde samozřejmě pouze o počet – ale také o kvalitu! Srazu se zůčastnili lidé, pisatelé, recenzenti a členové ze všech koutů České republiky, ba zavítal k nám i Artman z dalekého Polska (pozn. korekt.: Ostrava není v Polsku)!












Jsou věci nedůležité, které si dovolím hopem přeskočit, nikoho přece nezajímají trampoty vesničanů v hlavním městě, jejich první kontakt s tramvají, bloudění ulicemi a lámání jazykové bariéry. Pro budoucí generace postačí zanechat jedinou a pravděpodobně nejdůležitější radu, která zamezí obdobným faux pas, kterých by se mohli dopustit naši nástupníci: „Ať klepete na okno vlaku metra jakkoli silně, nikdy vám nebude dovoleno vstoupit, je-li na stroji napsáno Služební jízda.“



Kukačka právě odkukávala 12 hodin a 40 minut, když sraz byl oficiálně označen za zahájený. V té době už mnozí z nás nosili v sobě rozpoznatelné množství některého ze snadno přístupných bylinných likérů... I přes úmysl pojmout sraz uvolněně, neodpustili si šéfové několikaminutové shrnutí, které mělo za úkol pouze připomenout nedávno prožité vývojové změny: spuštění anglické verze Freegame, spuštění nové verze redakčního systému a absolvování několika dalších neméně důležitých pokroků. Poté ale vše nabralo rychlý spád. Redaktoři byli seznámeni s plánem na načnuté odpoledne, který byl vlastně pouze výčtem her, ve kterých se měli muži a ženy utkat tváří v tvář. Seznam se neomezil pouze na hry na PC! Guru „Goro“ Marián otevřel zip tajemně tvářící se tašky a vyňal z ní nový PlayStation a CD s popisem „Tekken“ a ještě několik dalšlích médií, které nesli jména, na která si nevzpomínám.











Plán byl jasný: každý z nás předvede své schopnosti v bezpočtu disciplín, od ježděním v rychlém autě (PS) až po ježdění na dobře naolejovaných lyžích a až poslední ze závodníků proběhne cílem, výsledky se vyhodnotí a ze soutěže vyjdou tři vítězové. A jak že to dopadlo?



Na úžasném prvním místě se umístil a zlatý metál i zlatou sošku létajícího Joysticka Joeyho si odnesl Zlatovous, jenž s celkovým ziskem 12750 bodů překonal všech 14 konkurentů. Jeho výkon byl odměněn bouřlivým potleskem.



Na skvělém druhém místě se usadil Nosi se ziskem 12200 bodů a neodnesl si žádnou sošku, zato si odnesl stříbrný metál a dobrý pocit v duši.



Na stejně dobrém, ne-li lepším třetím místě se umístil Monty se ziskem asi 11500 bodů, který si na krku odnesl kromě bronzové madaile také jednu z přizvaných barových tanečnic. Všem nám svým výkonem dokázal, že ač má na kontě zatím pouhé tři recenze, s klávesnicí i gamepadem si rozumí jako kočka s myší.



Sraz se nachýlil ke svému konci a členové se pomalým a smutným tempem, zato se srdcem plným zážitků začali trousit do svých domovů. Nastoupili do svých tramvají, autobusů, výtahů a aut, a pokud neusnuli na autobusovém nádraží, tak brzy zalehli do svých starých a dobře známých peřin a pocitem skvěle stráveného dne se ponořili do říše snů.




Kahi

autor
/ Kahi

Publikováno: 31.12.2006


další články této kategorie





diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 1 =

phanka

phanka | 19.04.15 v 17:01

určitě super akce

Patrik13 | 16.03.07 v 16:54

boze to mohla byt haluz chcel by som byt clenom

SliquitX | 04.03.07 v 14:12

Nosi ??

DaveCZ | 07.01.07 v 21:06

Bez banánů není pařba. Myslím, že sraz freegamáků by se tímto měl přejmenovat na "Neoficiální absolutně banánůprostý rádobysraz freegame." ;oD

Nosi | 06.01.07 v 16:22

banány tentokrát tuším nebyly :-)

Martas | 03.01.07 v 18:44

Hehehe nejak mi unika smysl proc to sem davate ale dobre.. dobre... treba to nekoho zajima.

DaveCZ | 02.01.07 v 11:38

byly?

Nosi | 01.01.07 v 20:05

Pche, pche :-))) Jsem prebornik, znam tu hru jak svoje boty..

A co ze znamena to "dvakrát flawless"? :-)))

goron | 01.01.07 v 18:49

pochopitelně se jednalo o Mortala :) tímto bych se také chtěl všem zaníceným mortal-maniakům hluboce omluvit, že jsem přes všechen můj hráčský um této pařby konečný souboj s Nosim prohrál, ale bylo to zkrátka proto, že jsem prvně v životě držel v ruce gamepad :))
P.S. to Nosi: kdyby to bylo na klávesnici, dostal bys dvakrát flawless .)

e | 01.01.07 v 15:50

ba zavítal k nám i Artman z dalekého Polska

LOL LOL LOL :D

Fikce | 31.12.06 v 23:43

mno když je tam napsáno že tekken se nepočítá, tak Mortal combat 4 se taky nepočítá ? :D nebo jsi jen zapomel nazev hry a napsal jsi tekken ? :D :D

bob_senklar | 31.12.06 v 19:28

Podařilo se. Nadělal u toho sice spoustu rámusu, PS1 už pak nechtělo spouštět žádné hry, ale kazeta sexy trčela z CD šachty :)

kahi | 31.12.06 v 16:46

chybka opravena... zdálo se mi, že se tam Marián pokoušel zasunout nějakou kazetu, ale nevzpomínám si, jestli se to podařilo...

Kamil | 31.12.06 v 10:49

Nový PS1 na kazetky ? Asi jsem nějak zaspal dobu, nebo spíše vy.


naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce