článek

To nejlepší z FreeGame pro dlouhé zimní večery

To nejlepší z FreeGame pro dlouhé zimní večery

Teploty stále klesají, noci se prodlužují a Vánoce se blíží. To všechno jsou známé důkazy toho, že přichází zima. Co si teda pustit, stáhnout a zahrát v těchto dnech? Mezi nejplodnější hráčovo období většinou patří zima. Počasí za moc nestojí a ten svařák nebo kakao také nezahřejí dlouho. Proto jsem si dovolil vybrat pro vás pár věcí, které by vám mohly zpestřit pár hodin a zahnat nudu.

MMO
Tento rok a hlavně poslední měsíce byly na pořádné MMO hry velmi štědré a my jsme často nestíhali termíny, jelikož jsme prostě ve virtuálním světě několika z nich naprosto uvízli. Mrkněte na ty nejlepší a nejzajímavější.

League of Legends
Pro začátek si dáme jedno z nejlepších děl poslední doby. MMO Leauge of Legends dosáhlo legendární úrovně velmi rychle. Může za to dokonalá hratelnost. Skupiny hráčů bojují mezi sebou na několika mapách a jsou reprezentováni více než stovkou hrdinů. Každý z nich má jiná kouzla a schopnosti, které z každého dělají unikátní nástroj. League of Legends je také brána jako výborná e-sport hra.

MechWarrior Online
Čerstvá hra s roboty, hodně velkými roboty. MechWarrior je značka, na kterou slyší hráči nejen mladších let, ale i starších ročníků, kteří si pamatují deskové hry a starší počitačové pařby. Díky svému universu a práci týmu se hře otevírá slušná budoucnost. Hráč se ujímá role pilota jednoho z několika „mechů“, kteří si to rozdají po vzoru World of Tanks na bitevních polích. Od laserů přes rakety až po těžké kulomety, vše všude divoce lítá a vybuchuje. Proč to také nehrát, když je MechWarrior Online tvořen v CryEngine.

World of Tanks
K World of Tanks se hrozně rádi vracíme. Bitvy tanků z druhé světové války vždy zvýší hladinu adrenalinu v krvi. Ale nejen to je koření tohoto skvělého MMOčka. Wargaming, tvůrce a vydavatel, do hry přináší stále nové tanky. V nedávné době se do hry dostali Britové, a jestli se sliby stanou realitou, bude se bojovat i s tanky z Číny. Sledujte i nadále naše novinky, abyste věděli, co zase jednou přibylo.

Brick-Force
Spojení akční MMO hry a stavitelství je náramná švanda. Když se v kostičkovém světě střetnou dva týmy, budou určitě hranaté objekty lítat vzduchem. Jenomže většina těchto objektů a struktur není dílem tvůrců, ale talentovaných hráčů. Možnost tvorby různorodých map se nejenom hráčům, ale i kolegovi Kačírkovi hodně líbila. Devadesát procent pro Brick-Force je opravdu zasloužených.

Webovky
Po fantastických webových hrách, jako by se zem slehla. To sice neznamená, že nevznikají dobré a nadprůměrné tituly, ale byli jsme zvyklí na lepší sezónu.

F1 Online: The Game
Také jste v dětství snili o tom, že jednoho dne vyrostete a budete řídit závodničky F1? Snad se vám dařilo lépe než mně, a jestli ne, tak si honem běžte vyzkoušet F1 Online: The Game. Tam se nejenom zhostíte role závodníka na existujících tratích, ale budete kontrolovat celý závodní tým. Vylepšujte staré komponenty a zkoumejte nové, i ty mohou na trati rozhodnout. Zajímavá je část ovládání. K závodění vám postačí myš a několik tlačítek na klávesnici.

Command & Conquer: Tiberium Alliances
Pro někoho možná zklamání, pro někoho návrat do světa, kde jako hráč strávil tolik hodin, mnohdy dokonce dní. Command & Conquer: Tiberium Alliances se drží svého řemesla, tedy strategie, kde mezi sebou bojují dvě znesvářené strany, zatímco se svět potácí na hraně zhroucení. Až na několik chyb a omezení si hra vede dobře.

My Free Zoo
I v tuhé zimě se dá budovat zoologická zahrada. Stačí začít s několika králíky a můžete se dopracovat třeba ke slonům a lvům. Jestli máte rádi poklidné a zábavné webovky, pak je My Free Zoo tou pravou volbou na dlouhé večery. Osobně určitě vyzkouším, některé druhy zvířat jsem ještě neviděl.

Infinitum
Infinitum jsme hráli těsně před létem a máme dobrou zprávu. Tato česká a zatraceně zábavná strategie je stále naživu a stále populární. Jestli to tvůrcům vyjde, brzo budou expandovat na Slovensko a vytvoří se československá bitva. Zůstaňte naladěni i nadále a trénujte velkolepé bitvy o největší česká města nebo nejmenší vesničky. Každá část území je klíčová.

Facebook hry
Chcete hru, kterou nemusíte stahovat nebo ji máte rovnou na vašem oblíbeném Facebooku? Žádný problém, FreeGame totiž vydává recenze i na ně. A že jich je.

FarmVille 2
Tak tahle hra se povedla a předčila svého staršího sourozence. Díky novému hernímu enginu je grafika kompletně na jiné úrovni a Zynga dostála svým slibům. I pěstování mrkve se zase stává zábavným. Další nové detaily a vychytávky se začaly brzo objevovat a někteří naši redaktoři budou sklízet bohatou úrodu i v zimě.

ChefVille
Že Zynga umí na poli farem a zvládne vytvořit hru z gastronomického prostředí, asi nebude žádným překvapením. Co jsme ale nečekali, je kvalita ChefVille. Vemte tedy do ruky pánvičku a z bohaté nabídky ingrediencí vytvořte fungující restauraci, kterou vám budou závidět všichni přátelé.

SongPop
Vždy slyšíme na výraz originální. SongPop je nejspíše první hrou, kde otestujete své hudební znalosti. Vyzvěte několik přátel na bitevní pole hudby, znalosti stylů a pamatováka skupin. Propojení s Youtube nebo místy, kde si songy můžete koupit, je skvělý nápad.

Knights of Rose
V naší redakci máme jedno důležité pravidlo. Neber něco někomu, když to už recenzuje. Knights of Rose jsem měl nesmírnou chuť uloupit kolegovi Kačírkovi. Je to opět Zynga, která vymyslela FB hru po vzoru moderních webových strategií, ale přidala do hry své osobní kouzlo a grafické pojetí Zynga her. Výsledek? Skvělé hodnocení a hodiny zábavy.

Ultimate Collector
Kdysi jsem sbíral známky, to jsem považoval za vrchol svého sběratelství. Jenže v Ultimate Collector se dá sbírat téměř všechno. Možná že jsou sbírky pevně rozděleny, ale jejich obsah je přímo gigantický. Někdo může sbírat hračky, jako panenky, vláčky, plyšáky apod. Zbraně? Žádný problém, zkuste dát dohromady nejlepší sbírku kordů, pistolí, děl a dalších cenností.

Jewel Journey
Nemít tu aspoň jednu match-3 by byl velký prohřešek. Rychle to napravíme skvělou FB hrou Jewel Journey. Rozhodně jsme si vychvalovali štědrost tvůrců, kteří opravdu oceňují vaši hravost a schopnosti přímo v jejich produktu. Pro fanoušky tohoto žánru se jedná o klasiku a zábavu na zimu.

Mahjong Pirates
Jde to vůbec dohromady? Mahjong v poslední době opět získává na popularitě a noví fanoušci se můžou utlouct po dobré hře. Pak jsou tu piráti, kteří vnášejí svůj osobitý styl do klidné zenové sféry Mahjongu. A výsledek je skvělý. Zkuste sami, jaké to je hrát Mahjong, když hned vedle vlaje lebka se zkříženými hnáty.

Hry ke stažení
Jako první věc vám doporučím náš nedávný článek o těch nejlepších hororových hrách poslední doby. Už tam najdete naprosto fantastické pařby, ale pojďme si jich ještě pár vybrat.

Ascension
Práce v paneláku není nuda. Určitě ne pro tohoto chlápka, který se zaplétá do solidního hororu po nečekané události, která postihne budovu. V sázce je i život vaší dcery, najdete ji?

The Pac-Man
Klasika, co jiného dodat? Zvládnete se projíst různorodými levely až do vysněného města? Zabránit vám v tom mohou tolik neoblíbení ghosti, ale také velmi dobře udělané úrovně.

Qbeh
Skákání a sbírání kostek? Zní to docela triviálně, ale podívejte se na screenshoty. Ta grafika je naprosto úchvatná a největší zábavou je poté využívání sebraných bloků jako stavebního materiálu pro vaši cestu.

Super Mario Pearls of Wisdom
Chlápek v montérkách Mario nesmí chybět ani v chladném počasí. Hlavně když se vám nabídne zase nový svět k prozkoumání a mnohem více věcí, které změní Maria, než jenom houbičky.

OpenClonk
Poslední hra jakoby se vracela na začátek článku, kde jsme vám představovali nejlepší MMO hry. OpenClonk je akční hrou hlavně pro více hráčů, nabízející velmi rozsáhlý obsah a bujnou komunitu.



Twister

autor
Štěpán Plachý / Twister

Publikováno: 10.12.2012


další články této kategorie





diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 4 =

Jana-Šibravová

Jana-Šibravová | 17.07.17 v 20:00

všechno se mi líbí

Weslycz

Weslycz | 25.07.15 v 19:23

myslim si to same :)

phanka

phanka | 14.04.15 v 20:49

myslím že stojí za to vyzkoušet


naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce