článek

SCP Foundation - taková dospělá AKTA - X

SCP Foundation - taková dospělá AKTA - X

Zapomeňte na odkrývání záhad a podivných jevů dvojicí Mulder a Scullyová ve světě Akta-X. The SCP Foundation je zde pro naši ochranu, protože podivných věcí je kolem nás habaděj a většina velmi smrtících. The SCP Foundation vznikla jako reakce na objevení několika téměř neuvěřitelných bytostí a věcí, které pro naši společnost a lidskou populaci jako celek znamenají výraznou hrozbu. Po jejím založení a rozšíření počtu agentů a pracovníků se začal fenomén SCP objevovat ve větším množství. Pokud pro SCP Foundation pracujete, pak se musíte řídit několika základními pokyny. Ty zahrnují přijetí faktu, že organizace operuje mimo jakoukoliv jurisdikci a vládu, a přijetí skutečnosti, že vaše práce je smrtelně nebezpečná, a to podle vašeho zařazení. Hlavně je to ale naprosto fantastická hororová zábava a parádní práce mnoha fanoušků, kteří se na celém universu podílejí.

Celý projekt pochází z jednoho příběhu o podivné bytosti SCP-173, která může být sice „uvězněna“, ale je stále nesmírně nebezpečná, člověka nenávidějící a pohybující se extrémní rychlostí, pokud se na ni nedíváte. Jakmile však upřete na SCP-173 zrak, nemůže se pohnout. Tenhle nápad rozvířil zájem a také postupné nadšení dalších hororových fanoušků a brzo začaly vznikat nejenom nové „příšery“, příběhy, ale také hry. Nemusím snad už dodávat, že mysl a fantazie těchto lidí je skoro neuvěřitelná a mnohé výtvory jsou děsivější, než si dokážete představit. Pojďme se mrknout, které to jsou a kam se v tomto světě řadí.

Safe
Jedná se o stvoření, která se dají označit za nejmenší „zlo“. Jejich odchycení a uvěznění, popřípadě udržení v kontrolovaném prostředí je nejlehčí, i když často potřebují speciální zacházení a hlídání. Sice se jedná o kategorii, která nepřináší zhoubu při prvním kontaktu, přesto mohou být lidé, humanoidi, nebo dokonce předměty s tímto označením smrtelní v určitém kontextu. Zkrátka být na špatném místě ve špatnou chvíli.

Příklad několika SCP „Safe“
SCP-914 je velký hodinový přístroj, který váží několik tun a pokrývá prostor o osmnácti metrech čtverečních. Jeho součástí je přes osm miliónů pohyblivých součástek. Nemá žádný zjevný zdroj energie nebo elektřiny. Žádné biologické testování není dovoleno.
SCP-1981 je videokazeta s projevem prezidenta USA Ronalda Reagana, který se během proslovu pomalu přeměňuje na poraněného, skoro až nemrtvého muže. Jakékoliv pátrání po zdroji nebo tvůrci této kazety nikam nevedlo.
SCP-085 je výsledek experimentu zkombinování několika SCP entit, což vedlo k vytvoření ženy na papíře. Ta může manipulovat s jakýmkoliv obrazem, předmětem na jiném papíře a žádný papír nesmí opustit místnost, ve kterém je SCP-085 uchovávána.

Euclid
Jejich chování se nedá přesně předvídat, protože se pohybují mimo rámec naší znalosti vědy. Jejich podstata je nepochopena. Nejsou natolik nebezpečné jako Keter, kterým se budeme věnovat v další části, přesto musí být stále sledovány a hlídány. Více než objekty ve skupině Safe. Sice mohou mít pro lidstvo nějaké využití, ale kvůli neschopnosti je odhadnout to doposud není možné.
Neví se, odkud SCP-173pochází, je vytvořen z betonu a železných tyčí. Je nesmírně nepřátelský, ale nemůže se pohybovat, pokud se na něj někdo dívá. Pokud ovšem člověk mrkne nebo přeruší oční kontakt, pohybuje se SCP-173 neskutečně rychle s vražedným záměrem. Jestliže se k vám dostane, zabíjí zlomením páteře u lebky.
SCP-087 jsou prostě schody vedoucí do nikam. Pokud projde člověk dveřmi vedoucími ke schodům, nedostane se ven, pokud není na kliku aplikována elektřina. Jde-li člověk směrem dolů, začne slyšet různé zvuky a v případě dosažení určité „hloubky“ je téměř jisté, že se nevrátí živý.

Keter
Chováním se řadí k naprostým nepřátelům lidského života, civilizace, a pokud jsou na svobodě, okamžitě za sebou zanechávají stopy zkázy. Musí být zabezpečeny podle speciálních pravidel a regulí nebo pokud možno zničeni. Jsou hlavní prioritou celého programu a jejich zneškodnění je tou nejdůležitější součástí aktivit.
SCP-106 svým zjevem připomíná postaršího muže, který se pohybuje skrze černé skvrny. Není až tak flexibilní, ale může se prakticky pohybovat po jakékoliv vertikální překážce a jeho schopnost procházet předměty a většinou materiálů je značná zbraň. Své oběti se vždy snaží zabít poškozením jejich orgánů, svalů a poté vtažením do své soukromé dimenze.
SCP-902 je prostě krabice střední velikosti. Vydává tikající zvuk. Kdokoliv ho uslyší, začne mít pocit, že krabice něco odpočítává. Pokud ji otevře, nic v ní ale nenajde. Zvuk však nezmizí a nadále trvá. Člověk nakonec získá pocit, že je tento SCP životně nebezpečný.

Svět SCP je neskutečně obsáhlý a nabízí už doslova tisíce různých entit a druhů. Nejzajímavější je ale samotná hra, kde se pohybujete po celém objektu a snažíte se uniknout, přičemž budete narážet na různé oblasti a místnosti obsahující náhodné SCP. Jestli přežijete další minuty, to už bude záležet pouze na vás.



Twister

autor
Štěpán Plachý / Twister

Publikováno: 22.11.2013


další články této kategorie





diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 5 =

NS1NO

NS1NO | 31.05.22 v 12:54

text příspěvku

Drticka

Drticka | 13.05.18 v 13:24

akta x jsou proste nejlepší

nikdo | 08.05.18 v 09:44

I love

kingsley ben | 18.01.18 v 09:58

Potrebujete rýchlu dlhodobú alebo krátkodobú pôžičku s relatívne nízkou úrokovou sadzbou až 3%? Ponúkame podnikateľský úver, osobný úver, úver na bývanie, úver na auto, študentský úver, úver na konsolidáciu dlhu e.t.c. bez ohľadu na vaše kreditné skóre. Sme garantované pri poskytovaní finančných služieb našim početným klientom po celom svete. S našimi flexibilnými balíkmi úverov môžete úvery spracovať a preniesť na dlžníka v čo najkratšom čase, kontaktujte nášho špecialistu na poradenstvo a finančné plánovanie. Ak potrebujete rýchly úver, kontaktujte nás prostredníctvom: mvargaspuyo1@gmail.com

Jana-Šibravová

Jana-Šibravová | 10.01.17 v 18:44

to zni velice zajimave a desive

betamorgan

betamorgan | 31.10.15 v 19:01

zajímavé

Petosko

Petosko | 30.05.15 v 22:48

Nono :)

phanka

phanka | 13.04.15 v 14:50

nee

elf

elf | 09.03.15 v 17:37

toto si odpustím

Janička1

Janička1 | 18.01.15 v 19:50

AKTA X musejí mít silný žaludek


naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce