článek

Nejlepších 10 webovek poslední doby

Flashové hry, freeware, premium pařby na smažení, to ale není všechno, co na Freegame.cz najdete. Máme zde také zajímavé tipy na Android, FB hry a WEBOVKY. Nějaký čas se nám tu pěkně hromadí zajímavé tituly, pojďme se tedy podívat na ty nejzajímavější, nebo dokonce nejlepší.

Naviage (95 %) - námořní smažba ve vašem prohlížeči, která vám zaplní počítač vodou
Námořní, obchodní, explorativní a hlavně hra s otevřeným světem nás okamžitě uchvátila. Celý svět v době námořních výprav, objevů a nalézání nových přístavů s městy vám doslova leží u nohou. Můžete vést život poctivého obchodníka a plánovat obchodní trasy do různých koutů světa nebo být na druhé straně barikád a pirátit. Nechcete ani jedno? Proč se nestát objevitelem, nebo lovcem pirátů? Fungující ekonomický systém, obrovský obsah, jedinečná hra.

Pit of War (94 %) – něco pro drsňáky
Mnoho F2P webovek a MMO her se tváří pouze jako věci zdarma, ale můžete tam utopit mnoho peněz. Pit of War je však jiné. Svět gladiátorů, potu a krve ve velmi zvráceném fantastickém světě s sebou nese hodiny a hodiny zápasů, výcviků, dobrodružství a získávání výbavy. Celé se to dá hrát bez vytáhnutí jediné koruny z vaší kapsy. Sice zde existuje speciální měna, za kterou se dají získat bonusy, ale hratelnost se bez ní neovlivní, nebo si ji můžete kopit za normální peníze ve hře. Skvělo to vypadá, skvěle baví.

Monkey Quest (90 %) - opice v akci
Zapomeňte na namakané hrdiny, dlouhé meče, magií napuštěné věci, tahle hra je o... opicích. Nickelodeon ukazuje, že hry nemusí být plné krve nebo ultra propracované grafiky. Stačí mít chytlavý obsah, poměrně zajímavou náplň a hlavě… opice. Monkey Qeust nestojí ani na nějaké realitě, prostě šílená a banánovitá RPG hra.

Infinitum (90 %) – válčit se dá i v České republice
Hit poslední doby vně našich hranic. Když se v budoucnosti daří, musí zákonitě nastat i doba temna. Tuto dobu budete vyplňovat vy a další stovky hráčů, kteří si vyberou jakékoliv město, městečko, větší vesnici v naší zemi, a za tu budou bojovat, poté i obsazovat další oblasti. Vše v naprosto skvěle propracované ekonomické části a strategii, kde musíte nutně spolupracovat s ostatními. Hru jsme si naprosto zamilovali, a dokonce udělali rozhovor s Martinem Boháčem, skvělý člověk stojící za celým projektem.

Ninjawaz (89 %) – být ninjou je sranda
Nikdy jsem nebyl příliš do světa Naruta a dalších podobných anime světů (přesto jsem vyhořelým fanouškem tohoto směru), ale Ninjawaz byl zásah přímo do černého. Prožít si dobrodružství tohoto malého hrdiny a dalších známých tváří byla velmi příjemná doba. Prozkoumat celý svět, bojovat s desítkami nepřátel a vítězit v turnajích opravdu bavilo. Osobně jsem si také zamiloval nádhernou grafiku a obrovsky propracovanou audio část. Vysoké skóre i přes šílené oblečky.

Iron Marshal (89 %) - druhá světová válka ve vaší režii
Kolega Kačírek nejspíše u hry strávil nějakou slušnou řádku hodin. Není velkým fanouškem strategií, ale jak sám říká „bylo stále co dělat“. Hra se sice tváří jako standardní moderní válečná strategie, ale patří mezi ty více než nadprůměrné. Druhá světová válka může být v tomto podání i velká zábava, od různých misí, přes zajímavý výzkum, až po všeobecné válčení vám dodá obrovské množství aktivit. Velmi příjemná možnost je výběr ze tří stran, což u válečných her podobného typu není častý jev.

Shakes & Fidget (87 %) - zběsilý karikaturní svět
Už při náplni, která si utahuje třeba ze svět World of Warcraft, se pobavíte, ale kvalitu dělá i velmi bohatá náplň. Budete se vydávat na dobrodružství a nakopávat různobarevné a tvarované zadky podivných nepřátel. PvE část je povedená, ale to hlavní čeká mezi PvP boji, kde se teprve ukáže, jak moc se hře věnujete. Výbava, zábava, karikatura a mnoho dalších zajímavostí dělá Shakes & Fidget supr zábavu.

Gobbowl (86 %) – rugby, wrestling, fotbal = Gobbowl
Tak tohle jsem nečekal, podle obrázků a screenshotů jsem byl nalákán na novou sportovní hru, která mě naprosto pohltila. Se svým týmem se snažíte dostat míč na soupeřovu část a sebrat body. Zapomeňte na čestnou hru, zde se podráží nohy, dává do zubů a šlape po zádech. Různé charaktery mají různé schopnosti, čímž se otevírají dveře dynamiky a strategie. Tým stojící za hrou nabízí různé turnaje, kde se dají vyhrát zajímavé ceny. Už se registrujete?

Bloodmoon (85 %) – Upíři, vlkodlaci, lovci? Sem s tím.
Bloodmoon je tu už kolik let a stále se registrují noví a noví hráči. I můj mladší brácha se u ní bavil několik měsíců zcela zdarma, není tedy ani velkým překvapením, že hra u nás má 85 %. Vybíráte si ze tří stran – vlkodlaci, upíři, nebo můžete hrát za lovce obou stvoření noci. Plníte různé úkoly, vydáváte se do světa, kde se setkáváte se všemi nepřáteli, a vylepšujete své obydlí. Jednoduché ovládání s velký obsah vás udrží u hry dlouhou dobu.

Empire Rising (85 %) – když vás strategie zaměstná, že zapomenete dýchat
Jo tak na Empire Rising si vzpomínám velmi dobře. Tato webová strategie mě natolik pohltila, že jsem dokonce zapomněl na několik důležitých věcí a prošvihl více jako jednu důležitou schůzku. Ale stálo to za to. Vybíráte si z několika stran z období konce renesance (můžu se mýlit), budujete své město a dobýváte okolí. Určitě to vypadá na klasickou náplň, ale desítky úkolů, zajímavých misí a činností vás nenechají vydechnout. Vůbec si nevymýšlím, pokud řeknu, že máte plné ruce práce i dvě, tři, čtyři hodiny v kuse. Jenom škoda těch bodů.

Svět webových her nabízí obrovskou škálu fantazie, reality, smyšlených vesmírů a nekonečnou škálu šancí, jak se zabavit. Mnohé jsou i zcela zdarma, nebo v nich můžete něco vyhrát. Určitě se za nějaký čas vrátím s dalším shrnutím posledních zajímavých kousků. NEBO nám můžete napsat do diskuze a navrhnout nějaký pěkný kousek, který hrajete, nebo na danou hru chcete vidět recenzi.



Twister

autor
Štěpán Plachý / Twister

Publikováno: 18.09.2012


další články této kategorie





diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 1 =

Jana-Šibravová

Jana-Šibravová | 25.10.18 v 21:39

některé hry ze seznamu už jsem hrála a nejsou špatné

phanka

phanka | 15.04.15 v 14:38

chtělo by to vyzkoušet


naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce