článek

MMO, webovky - E3 speciál

MMO, webovky - E3 speciál

E3 je obrovským svátkem všech hráčů a tvůrců games. Tento rok jsme se na onu velkolepou akci nedostali, ale nebuďte zklamáni, máme zde souhrn zajímavých informací ze světa MMO a webových her, které se objevily na E3. E3 sice patří mezi největší světové akce svého druhu, ale oproti stovkám vystavovatelů her pro PC, konzole, mobily se MMO představitelé až tolik do Los Angeles nehrnou. Chyběla tak například The Secret World nebo Guild Wars 2, což je opravdu škoda, ale na druhou stranu byl prostor pro jiná, stejně velká nebo menší jména.


The Elder Scrolls Online
„The Elder Scrolls“ je zvučná značka a legenda. Nedávný multiplayer mód dal základ i The Elder Scrolls Online, která se okamžitě stala očekávanou budoucností a i u nás v redakci se často nemluví o ničem jiném. Oblast, ve které se budete pohybovat, je Tamriel. Jak velká plocha to je? Řekněme, že obrovská, Morrowind, Daggerfall a Skyrim jsou právě součástí. Na časové ose bude velký skok do minulosti. Přímo 1 000 let do minulosti před událostmi v single hře Skyrim.
Poslední informace z E3 od vrchního tvůrce Paula Sageho jasně popisuje, v čem by hra měla trumfnout ostatní. Značně se totiž opírá do velmi osekaného a primitivního bojového systému většiny MMORPG a my mu musíme dát za pravdu. Člověk mnohdy nemá vůbec pocit, že se souboje na život a na smrt účastní.
Skvělou zprávou bylo ohlášení The Elder Scrolls Online. Jak se s vyvážeností těch, kdo budou platit a těch, kdo jsou šetřivý, projeví, to už napoví budoucnost. Velmi se na ni těšíme. Zatím si užijte speciální trailer a několik obrázků.



Kartuga
Jedním z překvapení a odhalení je i kompletně nová webovka od InnoGames Kartuga. Přesně stejná firma stojí za Forge of Empires (pro mě spíše zklamání) a velmi populární strategií Tribal Wars. Vše je děláno v Unity 3D, takže grafika bude určitě velmi povedená a velkou přednosti je slibovaná kooperace a PvP hra. To je sice už běžná věc, ale vše by mělo být ještě lepší díky různým rolím. Kartuga už do svého mořského světa s piráty nabírá beta testery a oficiální verze by měla vyjít někdy koncem tohoto roku. Doufáme, že se nebude jednat o hardcore casual hru a držíme palce. Mimochodem, Kartuga bude také F2P.

End of Nations
Strategicky ladění hráči už mohou začít zapínat své počítače a rozehřívat prsty. End of Nations sice už ohlášena byla, ale díky E3 se můžeme podívat na zbrusu nový trailer.
Mnoho nových informací se během veletrhu neukázalo, takže spíše zopakujeme ty staré. Na hře pracuje společnost Trion Worlds a už nyní se herní svět na tuto MMORTS záležitost dívá jako na velmi nadějnou zábavu. End of Nations bude opravdu masová zábava, kde se budete moci přidat na stranu Order of Nations nebo se rozhodnout pro druhou stranu barikády. Bitvy mohou být až o 50 hráčích, wow, s možností odemykat nové jednotky a upravovat svou armádu, jak je libo. Prý se dočkáme i extra mocných a velkolepých zbraní. Tak se jukněte na trailer nebo na oficiální stránky.



Brick-Force
Nastávající kostičkované MMO akci Brick-Force věnujeme hodně místa na našem webu. Už první screenshoty a trailery nás velmi zaujali a jak to bude možné, hru pro vás zrecenzujeme. Právě E3 dala vědět, že Open Beta Brick-Force se rozběhne pár dnů po ukončení veletrhu, možná, že v době vydání tohoto článku ji už hrajete.
Proč? Je to roztomilá akce, kde máte několik rolí, módů (jako death-match, capture the flag a další), rozhodně zajímavou grafiku, tak trochu to určitě připomíná Minecraft a... obrovské možnosti ve vytváření světa a map. Každá kostka se dá změnit, využít, položit jinam a komunita budoucích hráčů se už přímo třese na možnost stavby a představení vlastních map. Tohle tu už dlouhou dobu chybělo a ve spojení s adrenalinovou akci to bude skvělá F2P zábava, snad.

Embers of Caerus
Forsaken Studios se se svým velmi odvážným kusem Embers of Caerus objevilo na E3. Co je na tomto budoucím MMOčku tak zajímavé? Jedná se o projekt, který si hodně zakládá na možnosti KickStarter a snaží se vybrat 26 000 $ pro další vývoj (to se jim už podařilo). Určitě si získají mnohé hráče, hlavně po svém vystoupení na již řečené akci.
Koncept je také zajímavý, stačí jmenovat velký svět, first-person pohled, dynamické počasí a hra nebude obsahovat lvl up.

Tera
Tera je už nějakou dobu venku, ale na E3 se jednalo spíše o představení produktu jako celku a nejednalo se o žádné odkrývání nebo pokusu navnadit na novinky. Komunita hráčů nyní hlavně očekává zajímavosti kolem chystaného post-launch updatu a modlí se k hernímu bohu, aby do hry přibyla chybějící PvP aréna.
Jestli jste o této skvostné MMORPG hře neslyšeli, pak jste zatím o něco přišli. TERA je totiž plnohodnotná, i když ne zcela F2P zábava s fantastickým světem a senzační grafikou. Jedná se přímo o nutnost pro většinu RPG hráčů.

Wizardry Online
V minulém roce byla Wizardry Online ohlášena a během času se z ní stala velmi očekávaná hra. Wizardry Online je dělána v dílnách japonské společnosti Gamepot a bude publikována v Evropě a Severní Americe. Právě na E3 bylo možno hru poprvé vidět a společně s tím bylo vypuštěno několik obrázků. Wizardry Online si pro hráče chystá zajímavé dungeony, permanentní smrt, zajímavé poklady a další pěkné věci. Zájemci se mohou již brzo těšit na hands-on demo.




Twister

autor
Štěpán Plachý / Twister

Publikováno: 13.07.2012


další články této kategorie





diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 5 =

Jana-Šibravová

Jana-Šibravová | 07.11.18 v 00:42

tak něco bych si jistě vybrala

phanka

phanka | 15.04.15 v 14:39

vypadá to dobře


naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce