článek

Ludum Dare - výběr z 2213 her

Ludum Dare - výběr z 2213 her

Každých několik měsíců se vyskytne příležitost vyzkoušet své dovednosti v tvoření her. Ludum dare je nejspíše tou největší, poslední kolo vytvořilo přes 2213 her s tématem „10 sekund“. Je těžké najít favority, ty lepší hry, zajímavosti, originály, prostě to nejlepší, co bylo vytvořeno, ale my jsme si tu práci dali a tady jsou naši favoriti. Hráči, kteří hry nejenom hrají, ale i hodnotí, mohou přidávat různé body a hodnocení, hry zařadí do 16 různých kategorií, vítězit se dá i ve více než jedné, ale díky rozmanitosti her se to povede jen pár gamesám. Je prostě z čeho vybírat

PROBE TEAM
Asi celkový vítěz, PROBE TEAM, se umístil hned na několika prvních příčkách a opravdu si to zasloužil. Celá náplň hry spočívá ve vysílání malých robůtků, kteří se mohou aktivně pohybovat pouze po dobu 10 vteřin. Během své cesty musí nejenom zjistit tvar mapy, ale také mačkat tlačítka a posunout tak hráče dál. I po své deaktivaci mohou posloužit.

Antidote
Špatný den pro tohoto dobrodruha. Stačilo sáhnout na vzácnou sošku a byl otráven. Máte pouze 10 sekund života. Co během této chvilky dokážete? Je třeba projít několik levelů a map, které mají také nachystaná různá překvápka. Indiana Jones hadra.

Proletarian Ninja X
Krom své kvality si hra získala i značnou popularitu a objevila se na mnoha webech. Proletarian Ninja X se odehrává v roce 1930 a vaším nepřítelem je „zlý“ kapitalismus. Proto jste proletářským ninjou, který musí všechny ty kapitalisty vyhubit, máte ale jenom 10 sekund na každý úkol.

BeautyIsTheBeast
Zapomeňte na Pacmana a jeho polykání bodů na mapě a boj proti duchům. Celá hra je založena na cyklu střídání dne a noci. Nejdříve vybíráte, jestli budete lovec nebo lovná, křehká dívka. Jenže po desíti sekundách se kvůli změně cyklu přemění i role, které tímto budou prohozeny. Výborný nápad a parádní grafika.

EcoStar vs Aeronox
Planeta v ohrožení je velmi oblíbené téma, ta naše je zrovna kvůli nepříteli jménem Aeronox mimo svou orbitu a každých 10 sekund se mění kompletně roční období. Vy se snažíte ničit vlny nepřátel a chránit se před různými elementy nebo je využívat. Jelikož se vše ale mění tak rychle, budete si muset dávat pozor.

SMS Racing
Je hra s naprosto geniálním nápadem. Proháníte se po závodní dráze a snažíte se zajet nejlepší čas. Ale zrovna vám někdo píše na mobil, máte pouze 10 sekund na odpověď, jinak je hra u konce. Jakmile se ale mrknete na mobil a začnete psát, už neuvidíte na silnici. Kdy je správný moment koukat před sebe a kdy psát odpověď?

Lodesta
A jedna TD hra, tedy aspoň v tom stylu. Váš ostrov je docela oblíbeným cílem a destinací různých mořských příšer, hlavně v momentě, kdy začne svítit maják. Máte jenom 10 sekund na to, abyste klikali na delfíny, kteří vám dopraví nějakou tu obranu a bomby. Trochu podivné provedení, ale je to fajn.

Section Ten
Naprosto parádní hudba, audio a celkově namluvená hra. Section 10 je o tajném agentovi, který musí najít bombu a zbránit další světové válce. Nejde až tak o řešení hádanek nebo vyhýbání se nepřátelům. Prostě jenom jdete, kam vás rozum zavede, a budete si užívat naprosto parádní příběhové linie.

AGK 3000
AGK 3000 si zaslouží vaši pozornost, už jenom zapojení známého nerváka, který si snaží zahrát svou oblíbenou hru. Vy se ho snažíte naprosto vytočit nefunkčností systému v podobě zvládnutých miniher. Na každé přiložení pod kotel máte pouze 10 sekund. Peprná němčina se už veze.

Duke Dashington
Asi nám roste nová konkurence pro Indiana Jonese. Duke je dobrodruh, který zrovinka nalezl starověký chrám, ale hned u vchodu aktivoval past, která celý chrám zničí. Zvládnete za 10 sekund v každém levelu zachránit poklad i svůj život? Ještě více levelů a je tu plnohodnotná hra.

Steven Seagal: Hard to SWAT
Akční hrdina se vrací v plné parádě a formě. Nejdříve se musíte do oblasti plné nepřátel a padouchů vtrhnout ve stylu 80. a 90. let a pak během 10 sekund udělat krátký proces s přeživšími. Steven Seagal: Hard to SWAT je napumpována retrem a hláškami od mistra svého řemesla.

Explosion Time
Měli jste někdy zájem dostihnout helikoptéru a poté ji sestřelit? No tak Explosion Time vám umožní si splnit sen. Kromě náplně ve stylu explozí, nepřátel, různých bonusů a dalších explozí se každých 10 sekund z nebe začnou sypat meteority, které přemění okolní krajinu, tak ať vám ta helikoptéra neuletí.
Keep moving right to create a randomly generated fresh level and boss.



Twister

autor
Štěpán Plachý / Twister

Publikováno: 07.10.2013


další články této kategorie





diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 5 =

NS1NO

NS1NO | 31.05.22 v 12:56

text příspěvku

Drticka

Drticka | 10.05.18 v 11:27

perfektni

Jana-Šibravová

Jana-Šibravová | 24.01.17 v 16:14

tak tohle by šlo

betamorgan

betamorgan | 31.10.15 v 19:03

super !

phanka

phanka | 13.04.15 v 14:48

bomba

Janička1

Janička1 | 17.01.15 v 10:04

palec nahoru


naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce