článek

Hry od vás - třetí várka

Hry od vás - třetí várka

V další sadě her od našich čtenářů přišlo několik opravdu povedených kousků. Jsem rád, že jste si mou výzvu z minulých měsíců vzali k srdci, neboť počet uploadovaných her meziměsíčně potěšitelně vzrostl. My děkujeme a jako tradičně nabízíme přehled všeho, co přišlo. Možná vás něco inspiruje a někdy příště představíme i váš kousek čtenářstvu FreeGame.cz...

Už je to zas tady! Další měsíc uplynul a nás čeká pomalu pravidelný článek. Rekapitulace her od vás čtenářů přichází totiž už potřetí a gamesek je čím dál víc. Navíc se podařilo zlepšit poměr freeware kousků ku těm, které zdarma nejsou. Potěšující je také fakt, že v drtivé většině případů jde o hry, které nám poslali samotní autoři těchto počinů. Děkujeme za přízeň a přejeme příjemné počtení i zábavu při hraní...



Airshoot je další hrou napsanou v GameMakeru. Klasickou moorhuhnovkou asi nikdo nepohrdne, nevíc tento typ her nebývá zpravidla složitý na výrobu, takže se těší velké oblibě u hráčů i vývojářů, což vede k jeho vysokému zastoupení na poli freeware. Tento titul, ač je hratelný, nepřináší ale žádná zásadní vylepšení a nevybočuje tak ze šedého průměru.








Bomb Attacker je zástupcem žánru, kterého se freeware hráčům nedostává. Ano, je to strategie. Na trochu netradiční ovládání si jistě rychle zvyknete a možná nedotažená grafika by příznivcům dobrých her také neměla příliš vadit. Bomb Attacker disponuje dostatečným počtem budov i jednotek a celý styl hry připomíná své komerční kamarády.




Víte, co skrývá název hry CubShoot? Víte, kdo nebo co je Cub? Víte, co znamená zkratka HTF? Víte, o čem byl první díl série Yeti Sports? Víte, kdo to byl Jan Tleskač? Správné dpovědi: Jan Tleskač z Rychlých Šípů byl pán, který vymyslel létající kolo. V prvním dílu Yeti Sports šlo o to, napálit tučňáka baseballkou co nejdál. HTF = Happy Tree Friends. Cub je nejmladší postava z HTF. A konečně: CubShoot je hra, ve které musíte brokovkou nastřelit Cuba co nejdál… možná to není vhodné pro děti a spoustě lidem se to nebude líbit, ale komu ano, určitě se dobře pobaví.








Pod názvem EmpireStateRescue se skrývá ostrá gangsterská textovka. Hra není míněna vážně, od začátku do konce je to jen sled absurdních situací a nepravděpodobných událostí. Možnosti, jak se lze zachovat jsou obvykle neméně potrhlé. Často hráči tedy nezbude, než si tipnout, co bude v danou chvíli nejlepší. Pozn.: nestahujte, pokud vás uráží hrubší jazyk.




Milan Rybář si dal práci s gameskou, kterou pojmenoval Save Earth, a která doputovala až na náš server. Jde o variaci na nesmrtelné Space Invaderds s hromadou zajímavých nepřátel, i když v poněkud slabém grafickém kabátku.



O slovenské adventuře Invazia bych vám rád pověděl víc, ale bohužel jsem neměl kvůli technickým problémům možnost si ji pořádně zahrát, a tak vám nezbývá, než se do ní pustit a doufat, že vás příjemně překvapí...



Máte rádi „Mariovky“? Pokud ano, potom je právě pro vás jako stvořená hra Kai Hrdina, ve které budete mít tu možnost se zase jednou vžít do role hrdiny hopsajícího po hlavách nejrůznějších potvor. Hrdina je ale tentokrát Kai – pohodový růžovovlasý panáček s pořádnou dávkou elánu. Hops na hlavu!








MouseTrap má na svědomí tým FiolaSoft, a pokud si myslíte, že se v něm budete muset snažit projít myší bludiště, aniž byste se dotkli stěny, máte pravdu. I když dotknout se můžete, jistá tolerance ve hře je. Přesto to bude chtít opravdu jistou ruku a trochu cviku.




Kvalitní flashová adventura ze Slovenska nese název Útek zo seba samého: Ostrov. Zápletka je prostá: „Byl obyčejný letní den, nastala noc, ale co se stalo potom si nepamatuji,“ tak začíná tahle hra, načež se ocitnete na lidupustém ostrově s truhlou, podivnou skleněnou trubkou a záhadnou krabičkou, ze které cosi trčí. Jak se všemi těmito předměty poradíte záleží jen a jen na vás a vašem logickém uvažování. Útek zo seba samého je totiž založen na racionálním uvažování.




Kdo říkal, že Pacman už je mrtvý? Pacman 6 totiž žije, vyměnil nicneříkající žluté puntíky za půllitry piva a sbírá zas jak o život! Ve fajn grafice blížíce se pixelartu máte možnost dát si zase jednou pořádného Pacmana!




RC Racing od lidí z C4 Software je flashovka, ve které budete jezdit z dálkově ovládanými modely aut. Na výběr je několik tratí a kromě klasického závodního módu lze hrát i ve dvou hráčích „na babu“.




FiolaSoft se tento měsíc činil, jeho druhá hra, která k nám v březnu dorazila je Rybář 2 - povedená simulace chovatele ryb na rybníku. V téhle strategické hře budete mít za úkol z nevelkého obnosu, který je vám dán do začátku založit chovný rybník a řádně se o něj starat tak, aby se rybám vedlo dobře, ale zároveň se vám plnila kapsa penězi. Ryby totiž nejen nakupujete a krmíte, ale také lovíte. Zapojen je tak i arkádový prvek. Tuhle hru mohu jedině doporučit, je to zlatý hřeb tohoto měsíce.









Pokud hledáte kvalitní arkanoid, rozhodně sáhněte po výtečně zpracovaném titulu Satori! Krom nádherného technického zpracování přináší tenhle kousek i jiné dobré věci. Důležité je například to, že grafické zpracování pálky koresponduje s jejími fyzikálními vlastnostmi (tzn., že míček se opravdu odráží na rovné části pálky pod úhlem, pod jakým dopadl, ale na stranách, kde je pálka zakřivená se odrazí přesně tak, jak by hráč čekal (taky pod takovým úhlem, pod jakým dopadl ;))). Já osobně jsem si hodně užil nestejně velké kostky, které je potřeba zničit a bezpočet různých bonusů. Satori je opravdu kvalitní počin, děkujeme a přejeme (si) více takových…








Poslední hra (míněno dle data odeslání) se jmenuje White Snow, a přestože byla stvořena za pomoci GameMakeru, je to taktéž hra velmi hratelná. Princip je jednoduchý: za jedním valem jste schovaní vy, za druhým nepřítel. Dokud jste skrčeni, vyrábíte si zásobu koulí a nemůžete být trefeni. Jakmile hlavu vynoříte, přestanete vyrábět sněhové koule, můžete být trefeni, ale zato můžete útočit na nepřítele. Vaším cílem je – jak jinak – vytrvat co nejdéle a pokud možno knockoutovat soupeře.



Doufám, že jste si našli tu svou. Pokud se vám některá hra líbila, určitě autora potěšíte, pokud mu jeho hru veřejně pochválíte v diskuzi. Tak opět za měsíc!





Yipp

autor
/ Yipp

Publikováno: 26.03.2006


další články této kategorie





diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 2 =

phanka

phanka | 19.04.15 v 17:08

možna se tam něco najde

Martin Kovář | 17.04.06 v 21:20

přesně tak ;)
díky, Mariáne :)

marian | 04.04.06 v 18:16

Je to Flash formát, nainstaluj si přehrávač. :)

Majo | 02.04.06 v 18:34

Jak to mam pustit???
Ma to nejaku priponu swf

dan | 28.03.06 v 16:19

(moje to je ) 130 levelu + kazdou nedeli 10 levelu +???
--------KILLER 1.4.-------
!!!
anoano delam na ni arkada boss super bonusy-muzika-hratelnost a dobra grafika???sem sem sem!!! skoro 10 MB(!!!)hra??????sem sem sem!!!demo poslu rychle mate u vas super krychle:)!!!jen sendni mail a mas tu hru co je super na compu!!!ta je super jen mi kecni mail tam mas s demem ne plnym dej mi hlas a kokodas mas tu plnou demosas!!! jen jeste kecni a mas tu plnou+kukuku!!!130 levaku a kazdou nedeli jeste deset tezkahra je pro tebe killer tampampapabé


naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce