článek

Hororový speciál

Hororový speciál

Už máte zhasnuto? Je doma klid, ticho a vy máte sluchátka na uších? Ano? To je moc dobře, protože dnes, kdy duchové, démoni a nemrtví slaví svůj den, vám nabídneme to nejlepší z her, které dělají z kluků muže. Slender
Tak tenhle chlápek vám udělá z každého kroku noční můru. Originální hra vznikla na základě tvorby několika tvůrců s fantazií, kteří se snažili vytvořit novou děsivou postavu. Retušované fotky, několik příběhů a muž bez tváře s dlouhými končetinami, oblekem a červenou kravatou je tu. První hra se stala fenoménem. Samotný princip byl pouze o nalézání stránek v oploceném lese a o prchání před Slenderem. Napětí se stupňovalo a lekavé momenty jsou natolik silné, že vám ten adrenalin bude opravdu stříkat z uší.

Od doby vzniku originálu bylo vytvořeno několik bonusových map, které se stále rozrůstají. Doposud vyšly tyto (všechny si u nás můžete stáhnout, klikněte jenom na odkaz).
Slender – Hospice: Je první bonusová mapa, hospic je opravdu děsivé místo.
Slender – Sanatorium: Ticho jako by se dalo krájet a místo dlouhodobě nemocných může být i vaším posledním odpočinkem.
Slender – Mansion: V budově, kde není moc místa pro útěk, budete sbírat různorodé předměty.
Slender – Elementary: Škola hrou, nebo místo nevýslovného děsu? Poprvé se objeví otevřené prostranství a Slender dokazuje, že je násilnou postavou. Sbíráte plyšové medvídky.
Slender – Claustrophobia: V bludišti máte chodit stále doprava, že? Jenomže východ je jenom jeden a můžete ho otevřít pouze jedním z mnoha klíčů. A „on“ je stále za vámi.
Slender - 7th Street: Procházka po opuštěné ulici už nikdy nebude stejná. Může za to pocit, že vás někdo sleduje nebo podivné šero?


The Briefcase
Skvěle vypadající adventura, kde vyniká každý zvuk. Budete se pídit po tašce ukryté někde za dveřmi ve skladu. Najít ji zabere jenom pár minut, ale vám to kvůli několika zamčeným dveřím a temným místům bude připadat jako věčnost.

Some Peace Of Mind
Znáte ten stav, když spíte a najednou vás probere pocit, že někdo ve vašem pokoji stojí? Mně se to už stalo několikrát a určitě za to částečně může i Some Peace of Mind, což je velmi dobře provedená adventura tvořená interaktivními fotografiemi. Některé hádanky vás možná vyděsí víc než nepořádek v pokoji, kde se celá záležitost odehrává.

Process
Představa zaseknutí se v metru je nepříjemná. Teď si k tomu ale ještě připočítejte naprostou samotu, temno, tmu a hlavně fakt, že se metrová souprava stále pohybuje a nemá ji kdo stopnout. Co budete dělat? Jak celou situaci vyřešíte? Rozhodně ne tím, že budete stát na místě.

Heritage
Heritage nebyla freeware hrou, ale jakmile šla ven zdarma, nemohli jsme se dočkat, až si ji zahrajeme. To byla docela velká chyba. Hra to není špatná, ale pár bezesných nocí jsme si poté prožili. Na moment se židlí asi jen tak nezapomenete, však uvidíte. Oč vlastně jde? Vaše babička umřela, ale vy máte pocit, že za její smrtí stojí něco víc. Objevte tajemství v jejím domě.

Masked
Jedna z nejvíce deprimujících FREE her, kterou jsem kdy hrál (ta nej je hned další). Nutnost dostat se z pokoje, zatímco na vás breptá tajemná maska, je přímo urgentní. Pokoj se sice stále mění, ale cíl zůstává stejný. Kratší hra, ale o to s mocnějším koncem.

The Wages of Darkness
Po dohrání The Wages of Darknes skončíte s obličejem „WTF“ nebo „Wow“. Snaha dostat se ze základny a tajné laboratoře v naprosté tmě, kdy můžete věřit pouze vašemu hmatu, je těžká, docela krátká, ale s hodně silným vyvrcholením. Možnost hrát jednodušší verzi nebo těžší (můžete umřít) dává příležitost všem hráčům.

SCP – Containment Breach
Potvory v této hře připomínají klasiku v podobě Weeping Angels z Doctor Who. Jdou vám po krku a jiných částech těla a jedinou možností, jak je zastavit, je stále se na ně dívat. Jakmile mrknete nebo zavřete oči, pohnou se a nic je nezastaví. V SCP – Containment Breach se snažíte prchnout ze vždy generovaného světa tajné laboratoře. Je tu ale jedna maličkost, občas musíte mrknout, prostě jako v reálném životě. Někdy se jedná o hrůzný moment.

The Corridor
Brrr… The Corridor je jako horská dráha s jediným sešupem dolů, ale zato pořádným. Chození z pokoje do pokoje skrz jedinou chodbu je čím dál tím děsivější a temnější. Nakonec nejspíše jako já skončíte rychlým sprintem a hlavně minimálním rozhlížením se kolem sebe. Slušná infarktovka.

Katabasisxt
Zrovna čerstvě vydaná hra. Svou propracovaností, délkou a parádní atmosférou se jedná o top, co hororový žánr nabízí. Přitom neřešíte hádanky nebo nesbíráte žádné předměty. Jenom musíte najít svého syna a jít stále dál a dál. Čeká na vás minimálně půl hodina napětí, různorodých míst a mysterie.

Top Secret Finders
Jedna prémiovka, kde si párkrát vyměníte spodky, se také najde. V roli vyšetřovatele, který se občas zamotá v čase, můžete strávit několik fajnových hodin při řešení hádanek, případu za hlubokých nádechů po malé lekačce. Slušně propracovaná záležitost.


Bonusové kolo
Jestli jste všechny hry prošly až sem a stále nepotřebujete umělé dýchání nebo vám nedošly zásoby plen, pak tu pro vás máme ještě bonus.

BloodTC
Legendární akční nářez se vrací v mírně propracované podobě. Nabírejte nemrtvé na vidle, vymeťte práh s akčními mnichy a užijte si někdy až velmi originálních zbraní (každý si pamatuje sprej a zapalovač). Blood je v této podobě dokonce graficky vylepšený a s bonusovými mapami vydrží hodiny až dny.

Minecraft
Ne, ne, vůbec si nedělám legraci a ti, kteří Minecraft hráli, mi dají za pravdu. Hra, kde je svět jedno velké hřiště ukrývá i momenty, kdy se za vámi nečekaně zjeví nepřítel a bouchne vám do obličeje (nebo zadnice). Potřeba kutat materiál z velkých hloubek a jeskyní stojí také za řeč a hlavně různé zombie, kostlivci a dva světy, které musíte navštívit, jsou prostě bomba. Pozor, hra není free.

Slender's Woods
A čím jsme začínali, tím také končíme. Slender je prostě hororový pojem tohoto roku a poslední hry bude opět s ním. Tentokrát se jedná ale o dílo zcela jiného tvůrce, který hru mnohem více propracoval, přidal i nějakou story a hráč navštíví opravdu různorodé lokace. Samozřejmě bude mít v patách starého známého.

Doufám, že jsem vám nedal příliš nočním mur, ale strach může být občas i zábavnou záležitostí. Tak ahoj za rok, pokud vás nechytí.


Pozn. red.: Perexový obrázek je ze hry League of Legends, jeden z nejnovější skinů.



Twister

autor
Štěpán Plachý / Twister

Publikováno: 01.11.2012


další články této kategorie





diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 5 =

Drticka

Drticka | 13.05.18 v 13:27

jáse duchů nebojim uz jsem se s nima setkala haha

janice11

janice11 | 29.09.16 v 18:10

Asi bych se v noci bála.

phanka

phanka | 14.04.15 v 20:54

duchu se bojím


naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce