článek

Geewa Hackathon - Jak to celé dopadlo?

Geewa Hackathon - Jak to celé dopadlo?

Co je to Hackathon? Nic jiného než soutěž pro všechny amatérské i profesionální herní tvůrce, kteří chtějí v přátelské atmosféře poměřit své síly a možná si odnést i nějakou tu pěknou cenu. Jde o to, že musí vytvořit novou hru kompletně od základů během 55 hodin. Tento ročník Hackathon byl zaměřen na mobilní platformy a prohlížeče. Sice je možnost během noci odpočívat, většina si na spánkovou pauzu vyhradila pouze pár chvilek, potažmo hodin, a do činné tvořivosti se vracela už za úsvitu. Dohromady se celé soutěže účastnilo 45 kreativních vývojářů, grafiků a amatéru, kteří vytvořili 14 týmů a tím i 14 her (prototypů). Všechny hry byly následně posouzeny devítičlennou porotou, která se skládala ze zástupců herního tisku, vývojářů z branže, zakladatelů start-upů a investorů. Odezvy poroty byly velmi kladné a rozhodně uběhlo několik hodin, než byl nalezen výherce a vypracováno umístění všech výtvorů.

1. místo – Cyber Derby (DDBT)
V herním světě sice izometrický pohled na hru upadá, ale porotcům se návrat ke starší škole rozhodně líbil a tato akční multiplayerová záležitost pro Android si odnáší zasloužené první místo. Za několik desítek hodin byla vytvořena pěkně vypadající hra, která potěší každého. Link ke stažení zde.

2. místo – Shad (sHTiF)
Online hra, která v temném prostředí prověří vaše míření, rychlost a reflex v boji proti několika různým nepřátelům. Rozhodně se dá ocenit hra světel a stínů, stejně jako zvuková stránka. Hrajte zde.

3. místo – Waleins (4 Dead Birds)
Člověk by řekl, že hraje hru od Amanita Design, taková grafická podobnost. Další hra pro mobilní platformu vypadá opravdu zvláštně, ale takové už kvalitní projekty bývají.

Celý seznam účastníků, jejich hry a další informace naleznete na tomto odkazu.

Kromě různých věcných a peněžních cen (první místo si odneslo tisíc dolarů) si výherci odnášejí nabídku spolupráce s Geewou, která se zavazuje pomoci hru dokončit a tím ji i uvést na trh.

Tím ale celá akce zdaleka nekončila. Celou věc uzavřel dlouhý a skvělý večer v Praze v PM klubu, kde kromě připraveného občerstvení a pití vystoupila originální německá skupina Sound of Games a o další zábavu se starala malá armáda hostesek. Doufáme, že se příští rok bude opakovat, my se na něj zase rádi podíváme.



Twister

autor
Štěpán Plachý / Twister

Publikováno: 25.03.2013


další články této kategorie





diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 5 =

Jana-Šibravová

Jana-Šibravová | 22.06.17 v 18:44

tyto akce jsou dobré

phanka

phanka | 14.04.15 v 20:44

dopadlo to určitě dobře spousta chytrých hlav


naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce