článek

Geewa Games Hackathon 2013

Geewa Games Hackathon 2013

Zpráva pro všechny vývojáře počítačových her. Geewa pořádá herní hackathon, registrace je možná do tohoto pátku! Zveřejňujeme zde tiskovou zprávu, určitě stojí za to si o této akci přečíst více. První velký herní hackathon v České republice získal významného partnera, společnost Google. Díky partnerství s technologickým gigantem budou mít účastníci hackathonu přístup k vývojářským nástrojům Google, možnost bližší spolupráce a konzultací. Geewa Games Hackathon se koná v termínu 8.-10. února 2013 a vyzve až 40 účastníků, kteří se budou moci zapojit do boje o peněžní výhry a šanci na spolupráci s Geewou.

Hlavním partnerem akce je pracovní a vzdělávací portál Jobs.cz. Sponzorem akce je společnost Nokia, mediálními partnery jsou SCORE, TyInternety.cz, Médiář.cz, Games.cz, Game Page a Freegame.cz.

VÍCE O GEEWA GAMES HACKATHON 2013

Hackathony nejsou v ČR neznámou aktivitou, Geewa Games Hackathon se však hodlá stát první akcí svého druhu – perfektně zajištěnou a zcela orientovanou na hry. Geewa dnešním dnem otevírá registraci, přičemž celkem je pro účastníky k dispozici 40 míst. Mohou soutěžit jednotlivci i týmy až o čtyřech osobách. Cíl je jasný – vytvořit funkční a zábavný herní prototyp. Účastníci mohou zvolit pro svoji tvorbu libovolné nástroje, hry musejí splnit jen základní sadu principů „Casual, Competitive, Mobile / Browser“ – jde o hry pro široké publikum, kde se utkává více hráčů naráz a běží v prohlížeči nebo na mobilních platformách.

Geewa Games Hackathon je otevřený všem zájemcům z České republiky a sousedních zemí. Akce se bude konat v pražských kancelářích Geewa a pro mimopražské účastníky bude po dobu konání zajištěný hotel. Veškeré jídlo a nápoje budou pro účastníky Geewa Games Hackathonu zajištěny na místě, aby se mohly týmy soustředit maximálně soustředit na svoji práci. Na místě budou k dispozici pracovníci Geewy pro zajištění jakékoliv podpory a mentoringu.

V závěrečný den Geewa Games Hackathonu budou vytvořené hry zhodnoceny odbornou porotou, která jmenuje tři vítěze. Porota je složena z deseti herních profesionálů z mnoha oblastí – vývojáři, publicisté, podnikatelé a členové místních herních sdružení:

Jan Jirkovský – nezávislý herní designér / producent
Pavel Dobrovský – nezávislý publicista
Petr Poláček – Games.cz, šéfredaktor
Lukáš Bašta – nezávislý publicista
Martin Bach – Games.cz, produktový manažer
Lukáš Macura – Cinemax, zakladatel
Richard Hořín – Flow Studio, zakladatel
Ondřej Průša – podnikatel, investor
Radek Mařík – PRE, marketingový manažer
Ondřej Broukal – Game Page, producent

Ceny pro vítěze zahrnují trofeje, odměny od sponzora, společnosti NOKIA, finanční odměnu 1000 USD a především získá vítězný tým závaznou nabídku spolupráce s Geewou, vedoucí českou společností v oblasti vývoje a distribuce Casual Competitive Multiplayer her.

Vítězové budou oznámeni v rámci slavnostního zakončení Geewa Games Hackathonu, které proběhne v neděli 10. února 2013 v pražském PM Clubu. Následovat bude otevřená zábava pro celou CZ/SK herní scénu, na kterou si Geewa dovoluje srdečně pozvat všechny zájemce, aby spolu s účastníky Geewa Games Hackathonu mohli oslavit jejich snahu a úspěchy! V omezeném množství jsou k dispozici VIP vstupenky, o které se mohou zájemci přihlásit na e-mailu hackathon@geewa.com.

Nemůžete na Geewa Games Hackathon do Prahy dorazit? Během slavnostního zakončení bude k dispozici na webu akce LIVE stream z vyhlášení vítězů.

Více informací: http://www.geewa.com/hackathon
Facebook: https://www.facebook.com/events/410534809023196/
Sledujte nás na Twitteru: http://twitter.com/geewa
Hashtag akce: #geewa2013

Freegame: Na kanci samozřejmě nebudeme chybět. Půjdeme se podívat přímo na hlavní akci, nasát atmosféru při tvorbě her a bude-li mít někdo z tvůrců i chvíli na vyzpovídaní, určitě vám přineseme tyto horké informace. Zároveň nebudeme chybět na finální party, kde se dozvíme výherce. Všechny zajímavosti vám budeme online přinášet na web.



UnHynek

autor
Hynek Žalčík / UnHynek

Publikováno: 22.01.2013


další články této kategorie





diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 5 =

Jana-Šibravová

Jana-Šibravová | 13.07.17 v 07:36

:-))

phanka

phanka | 14.04.15 v 20:48

:-)