článek

For Games - král je mrtev, ať žije král!

For Games - král je mrtev, ať žije král!

For Games bylo… jiné a přitom zábavné. Na výstaviště v Praze jsme dojeli v uskupení já (Twister), Kačírek a Hynek, abychom obkoukli tuto vítanou herní akci. Bylo sucho bez Invexu, teď se ale časy mění. Na první ročník jakékoliv akce se nikdy nemá chodit s očekáváním a přehnanými nároky. Mohl jsem být pouze mile překvapen a to se i stalo. For Games se pořádalo společně s For Kids a For Babies, tedy veletrhem se zbožím zaměřeným hlavně na děti. Bohužel akci For Games byla vyhrazena pouze menší plocha, a tak jste mohli vidět Xbox, Wii nebo Playstation 3 hry pěkně pohromadě vedle PC her (FarCry 3, Crysis 3, chystaný Medal of Honor). Velkým, přímo obrovským plus byla možnost si vše vyzkoušet. U konzolí skákali mladší hráči a užívali si volného pohybu, zatímco u PC seděli hardcore hráči a testovali, co dokážou vytáhnout ze strojů při hraní her, které zahřívají grafické karty i na dálku. Crysis 3 vypadá opravdu úchvatně a FarCry 3 vypadá taky na slušnou pecku. Postupem času se naše skupina rozutekla a Kačírek se blokl u sportovních her jako nejnovější Fifa nebo NHL. Jeho report naleznete zde.
Jestli mě paměť nešálí, pořádal se i mini turnaj ve Starcraft 2, k vidění byli nejlepší čeští hráči, akce to byla malá, ale jako velkého fandu dané hry mě rozhodně potěšila, příště snad bude větší. Dále během dne probíhaly skvělé doprovodné akce a soutěže, do kterých se zapojilo mnoho vystavovatelů, mnohé návštěvníky tedy nuda málokdy potkala.
Jedna věc mi ale velmi, opravdu velmi scházela a to bylo větší množství herních studií. Jediný čestný reprezentant byli naši kamarádi z Dreadlocks a jinak nic, vše obsadili vydavatelé a konzole jako celek. Také doufám, že se na příštím ročníku ukáží rekové MMO hraní, například Wargaming by udělal z veletrhu výbornou show a věřím, že Bigpoint by se také ukázal.

Zázemí bylo naprosto perfektní, když vás přestaly hry bavit, stačilo si zajít do jiného pavilonu, kde se například proháněly RC modely všeho druhu nebo se chlubili modeláři svými výtvory. A že bylo na co koukat! Jejich různorodost byla úžasná a s Hynkem jsme strávili dlouhou diskuzi nad modely tanků a tančíků, když jsme se nemohli shodnout na jejich typu, názvu a vůbec, jestli jsme je někdy použili v naší oblíbené pařbě World of Tanks. Ten Wargaming musí příští rok být, pak na veletrhu i přespíme.

Pro prázdné žaludky byly nachystány různorodé stánky s jídlem všeho druhu. Na rozdíl od Kačírka jsem chytl čerstvý langoš a i taková limonáda podle chuti neměla zase tak moc éček. Vše s přijatelnou cenovou přirážkou. Rodinka by tam určitě majlant nenechala.

Celkově vzato první ročník splnil, co slíbil. Nabídl mnohé hry k vyzkoušení, zabavil konzolisty a prošel prvními porodními bolestmi celkem bez úhony. Jednoznačně uvítám i příští rok a tajně doufám, že For Games už nebude součástí jiných veletrhů, ale svůj název ponese jako kdysi (to je doba) Invex.



Twister

autor
Štěpán Plachý / Twister

Publikováno: 11.10.2012


další články této kategorie





diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 3 =

Jana-Šibravová

Jana-Šibravová | 19.10.18 v 20:55

to se někdo má když pracuje takto

janice11

janice11 | 29.09.16 v 18:05

Když je práce zábavou...

Jenda97

Jenda97 | 26.07.16 v 22:14

Tato akce vypadá zajímavě.

phanka

phanka | 14.04.15 v 20:58

pro hry všechno


naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce