článek

DDTank - zbraně, které si užijete!

DDTank - zbraně, které si užijete!

Vynikající hříčka, která dokonale uspokojí vaši touhu po dobrodružství a boji. Vytvořte si svého avatara a připojte se do bitev, které více než vážností a akcí překypují legrací, vtipem a soutěživou náladou. Poznejte nové přátelé a bavte se na plné obrátky.


Společnost Aeria Games je doslova mistrem ve vydávání MMORPG her. Má na svědomí například dobře známý Perfect World nebo světoznámou Shayiu, proto vás nemůže překvapit, že přichází s další super hříčkou, která vás dokáže strhnout do víru svého děje a jen tak vás z něj nepustí. Vy se totiž dobrovolně z bitvy nebudete chtít vrátit do reality, přece byste nenechali na holičkách své spolubojovníky, že?





Ale než dojdeme až sem, představíme si samotný začátek. Předně je důležité zvolit si avatara. Jistěže tady najdete jak zastoupení mužského, tak i ženského pohlaví. Brzy uvidíte, že se to bude hodit i v jiných směrech než jenom v boji proti diskriminaci. Pojmenujte svého hrdinu.



Upozorňuji, že hříčka si velmi dobře hlídá, zda už jméno nebylo použito. A protože má poměrně široké pole působnosti, obvyklá jména bývají již předem zabraná. Vyplatí se tak dávat do jmen číslice.





Než budete vrženi přímo do bitev, je vhodné seznámit se s tím, jak lze bojovat. Nejdříve vás tedy autoři postaví proti robotickým protivníkům. Zbraně budou skutečně různorodé. Některé vážné, jiné nesmírně vtipné. Například vrhání ledničkami nebo starými televizory je vskutku originální nápad. Tím více, že ledničky a televizory mají opravdu sílu. Kromě takových zbraní poznáte i dynamit, ozubená kola, kladiva a mnoho jiného.



Vašim úkolem v boji je nasměrovat vaši zbraň a určit razanci, s jakou zbraň použijete. Směr budete určovat šipkami nahoru a dolů. Vaším avatarem samozřejmě můžete pohybovat. Buď šipkami doleva a doprava, nebo klávesami „A“ a „D“. Pozor! Když bojujete, máte na to jenom několik vteřin. Odpočítávání uvidíte v levém horním rohu. Pokud do této doby nezačnete nabíjet, považuje hra vaše kolo za nevyužité a dává možnost soupeři.





Dalším stupněm je boj proti jedinému hráči. Doporučuji volit si hráče zhruba na stejné levelové úrovni. Pokud zvolíte vyššího, hrozí, že ho nestihnete porazit. Zbraně se silou levelově liší. A tak je pro čtvrtý level obtížné porazit takový level sedm. Nižší protivníci vám naopak nevadí :). V boji se soustřeďte na správný zásah. V úvahu je nutno vzít i vítr a jeho sílu. Vše je ukázáno v horní části obrazovky. Kdo vyhraje, bere všechno. Navíc za výhru získáte mnohem více zkušeností.



Jste-li již na tak dobré úrovni, vstupte do boje skupin, tzv. guild. Tým se vybírá automaticky. A jakmile budou všichni hráči připraveni, vcházíte do hry. Hráči jsou strategicky rozmístěni po celé ploše. Každý tým je na jedné straně. Vyhrává ten, kdo dříve zlikviduje nepřítele. Uvidíte, že tuhle část hry si zamilujete, je velmi napínavá a můžete v jejím průběhu povídat a vysmívat se nepříteli.





Důležitým prvkem v boji jsou malé skříňky, které se jen tak vznáší nad vašimi hlavami. Pokud vaše zbraň některou z nich proletí, máte výhodu dalšího tahu. Hráči se v střelbě pravidelně střídají. Čím více členů, tím déle si počkáte na svou chvíli. O to více však bude důležitá a adrenalinová. Nesmíte se splést. Mnohdy na tom záleží život spoluhráčů.



Kromě bitev se můžete „projít“ po městě, kde najdete mimo jiné i Aukční dům, obchod s oblečením nebo Armor obchod, kde si můžete koupit zbraně. Pamatujte, že hlavním zdrojem financi jsou zde bitvy a bitevní pole. Jak se říkalo v jednom nejmenovaném filmu, musíte hrát a vyhrát.





Jestliže se s některým z hráčů či hráček potkáváte častěji nebo jste-li dokonce přátelé, můžete se v oddací místnosti vzít. Na veřejném chatu si lze přečíst spoustu nabídek k sňatku. Záleží jenom na vás, jak jich využijete.



Hříčka má vynikající grafiku a není složitá na ovládání. Dokáže zaujmout svou jednoduchostí boje, kdy skutečně záleží jenom na tom, jak se pohnete, zamíříte a s jakou razancí vypálíte. Samozřejmě v průběhu celého vývoje hry plníte úkoly, za něž dostáváte zkušenosti. Protože se však úkoly příliš neliší od toho, k čemu hráče srdce táhne, nejsou prioritou. Protože když například ve čtvrtém levelu dostanete za úkol získat level pět, pak je jasné, že půjdete cestou nejmenšího odporu a pořádně si zabojujete.







Margueritte

autor
Lenka Skanderová / Margueritte

Publikováno: 04.05.2011


další články této kategorie





diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 3 =

davi.k | 04.05.11 v 07:21

Aeria Games nemá na "svědomí" Perfect World :).